bilgisayarım durup dururken sanki elektrikler kesilmiş gibi birden kapanıyor. bazen hemen açabiliyorum bazende power kablosunu çıkarıp takınca açılıyor bunun sebebi ne olabilir
bilgisayarım kapanıyor
Güç kaynağının ömrü tükenmiş olabilir... gerilim hattında sorun da yaşanıyor olabilir... ayrıca bazı anakartlarda sıcaklık sınır seviyelere ulaştığında otomatik durdurma veya reset gibi özellikler var... sensor ler arızalanmış olabilir... gerçekten cpu veya kuzey-güney köprüler çok ısınıyor olabilir... bord da hata olabilir... ve bir not... bu sorun bir virusten de kaynaklanıyor olabilir... sen her ne kadar format da atsan virus sektor lerde varlığını devam ettirir... taa ki üstüne yeni bir veri yazılıncaya kadar... bundan kurtulmak için iki yol var... 1 "hard format" 2 "format esnasında hücrelerin ebatını 1 bayt kadar aşşağı veya yukarı çekmek... bu özellik format atılacak bölüm size sorulurken üstte (bazen altta da oluyor) verilen numaralardan yapılır... korkmayın... sistem sekyörleri belirttiğiniz gibi atayacak... (bu arada hücreler yeniden yapılandırıldığı için eski veri tamamen ve geri dönüşümsüz olarak kaybolacak) ancak hücrelerin boyut olarak eşit olmadığını algılayıp tekrar olması gereken şekilde yapılandıracak... ama ben hard format ı tercih ederdim
sistem geri yükleme açıksa onu kullan, sistemin sağlam olduğu bir tarihe geri yükle
bide bilgisayarın hızlı kapanması için bir şey var ama seninki hiç kapanmıyo(yinede bir dene)
Başlat>Çalıştır>Regedit
Daha sonra gelen pencerede HKEY_LOCAL_MACHINE / SYSTEM / CurrentControlSet / Control
kısmındaki WaitToKillServiceTimeout kısmını değiştirin. Oradaki değeri 20000′den 200′e düşürün.
birde şöyle bir çözüm var:
başlat>çalıştır >regedit
HKEY_Current_user -control panel-desktop
buradaki poweroffactive seceneğini 1 yap
+eğer pc nin içini temizlemişsen işlemci ve anakartının üstünü temizle. Güç kaynağını kontrol et. İşlemci üzerindeki termal macun kuruduysa yeniden sürmen gerkir fazla ısıdan kapanıyor olabilir.
-Format son plan da her zaman(önermem)....