Bilgisayarım kasıyor

HPQ-User
13-08-2008, 13:55   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

gençfbli sormuş:
Bilgisayarım açılırken çok yavaş açılıyor tamamem açılması 5-7 dk arasında sürüyor. Ayrıca Fifa 2008 oynarken bilgisayarım çok fazla kasıyor. Bilgisayarımın daha hızlı açılmasını nasıl sağlayabilirim ve Fifa 2008 oynarken bilgisayarın kasmaması için ne gibi şeyler yapabilirim.

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows Vista
Sistem Özellikleri:
Bilgisayarımın modeli Toshiba A200-1VL. 2GB RAM 256 ekran kartı var. işelmcisi İntel(R) Core (TM) Duo CPU T7500 @ 2.20 GHz

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 6.0; SLCC1; .NET CLR 2.0.50727; Media Center PC 5.0; .NET CLR 3.0.04506)

Banned
13-08-2008, 14:01   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 1
1,447 mesaj

İlk önce cccelaner programını indirip başlangıça başlayan programalrı kaldırıve temzilik yapın..

Daha sonra xp hızlı açama aşağıdaki regedit ayarlarını yapın..

Windows'u Hızlı Başlatmak

Windows XP'de orijinal ayarlarda sistem açılışı sırasında login penceresi oldukça uzun bir zaman bekleme modunda kalmaktadır.Bu işlemi daha kısa bir süreye almanız veya tamamıyla kapatmanız mümkündür.Bunu yapmak için My Computer (Bilgisayarım)'a sağ tıklayarak,açılan menüden Properties (Özellikler)'i seçin.Açılan kartta yer alan Advanced (Gelişmiş)'a tıklayın.Açılan menüden en altta 3 ncü seçenek olan Startup and Recovery (Başlangıç ve Kurtarma)'nin karşısında yer alan Settings (Ayarlar) düğmesini açın.Açılan menüde Time to display list of operating systems ve onun hemen altındaki Time to display recovery options when seçeneklerinin karşısındaki zaman ayarlarının değerlerini 0 (Sıfır)'a getirin.Veya seçili olan kutucuklardaki onay işaretlerini kaldırın.Bu işlemleri yaptığınızda bilgisayarınız başlatılırken çıkan welcome yazısı çok kısa süre ekranda kalacak ve Windows XP direk olarak açılacaktır.Bu durumda sistem açılışı sırasında 30 saniyelik bir zaman kazancınız olacaktır.

Ayrıca diğer regedit ayarları için..

Ve bilgisayrınızada bulunan temaları kaldırın..

zeugma665
01-07-2009, 00:39   |  #3  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj

slm bu konu bir yıl önce açılmış ama ben de buna yakın bir sorun yaşıyorum.soru ormak istiyorm ama nasıl konu açacağımı bilmiyorum.yardım cı olabilir misisniz

Limited
01-07-2009, 14:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
119 mesaj

suskun_kral'a teşekkürler CClear programını kullanıodum zaten de diğer bilgiler için sağol...

JasonWalker
01-07-2009, 19:29   |  #5  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
90 mesaj

- Ekran kartı, işlemci vs. driverlarının hepsini yüklediğinizden emin olun.
- Eğer bilgisayarınıza format atmak yerine 'onar'dıysanız en baştan sağlıklı bir format atın.