Öncelikle Antalya' da oturuyorum ve son 9 gündür. Var Bilgisayarım birden ansızın kendini ya kapatıyor, yada reset atıyor. Reset atarken birden kasanın içinde bulunan 2 fanda daha hızlı dönerek tekrar daha açılmadan 2. reset' i yiyor bilgisayar. Malum Antalya' da hem aşırı nem hemde havalar sıcak ve makineye bir etkisi olabilişeceğini tahmin ediyorum. Sistemim ve yükü oyun ve programlarım sağlam. Kullandığım Advenced System Care programında bilgisayarın durumu fena değil olarak göüküyor. Ayrıca sorunun bir diğer ögesi kafama takılan güç girişinde bir sorun olabilirmi. Yoksa aşırı sıcaktanmı olabilir ?
Bilgisayarım kendi kendine kapanıyor
gayet doğal bir durum bende antalyadayım dışarıda termometreyi koy ve bir ölç bakalım şehrin merkezinde gölgede 47 güneş altında 59 dereceyi aşıyor buna rağmen bir bilgisayarın serin çalışması imkansız. sadece ısıyı 49 dereceye sabitleyebilirsin boştaki ısı değerini yada bütün gün klima altında çalıştıracaksın sistemi.
bu seneye kadar zaten 50 dereceyi aşan sıcak bende görmemiştim. kullandığım soğutucuların bile en ucuz fanı alındığında 50 tl tutan cinsten ona rağmen yetmiyor. böyle giderse zaten özel soğutmalı kabin oda şart olacak servis için.
antalyada bu sene klimasız ortamda bilgisayar kullanmak hikaye.
Son Düzenleme: black_flood ~ 17 Temmuz 2012 08:13