bilgisayarı açtıktan 15 dk. gibi süreden sonra kurulum aşamasındaki gibi mavi bir ekran çıkıyor ve kendini resetliyor? xp kullanıcısıyım. lütfen yardım edin?
bilgisayarım kendiliğinden reset atıyor?
bunun bir çok sebebi olabilir;
-makinanın (CPU, Ekran Kartı) donanım ısısı,
-Güç yetersizliği (PSU)
-Geçersiz sürücü tanımlama,
-Makinada zararlı olaması,
-Sorunlu donanım (RAM vs gibi) olması durumu gibi sıralanabilir.
bunları göslemlemelisiniz. Öncelikle makinanıza everest programını kurup makinanıza ait bilgileri, ısı vs gözden geçirmelisiniz. masaüstünden bilgisayarım sağ tuş özelliklerden donanımdan aygıt yöneticisine bakmalısınız. Makinanızı güncel bir zararlı tarama yazılımı ile güvenli kipte açıp full ataramalısınız.
bu arada mavi ekran hangi durumda geliyorsa, koduyla birlikte yazarsanız sorunun kaynağını bulmak daha kolay olacaktır.
ben laptop kullanıyorum makinanın donanım ısısı demişşisiniz ben bir süredir bilgisayarın şarj aletini çıkarmıyorum fişten acaba o yüzden olabilir mi, mavi ekran aniden geçiyor hiçbir şey okuyamıyorum cevabınız için çok tşk ederim tarama yazılımı derken antivirüs programı mı? aygıt yöneticisine baktım donanımın hepsini tanıyor.
hayır fişten çıkarmanız batarya ömrüyle ilgili bir şey, mavi ekranla ilgili değil. ancak makinanızın kullanıldığı ortam hava akımını sağlayacak şekilde olmalıdır. yani yumuşak ortamda bulnuyorsa soğutma sistemi görevini tam yapmadığı için donanım ısındığı için kapanıyor olabilir. Sert bir zeminde masa üzerinde kullanmayı deneyerek sorunun tekrarlayıp tekrarlamadığına bakınız.
everest programını kurunuz size bir çok konuda bilgi verecektir. en azında soru soracak arkadaşların sorularına cevap verebilirsiniz.
Tarama prgoramı dediğimde güncel bir virüs tarama programıdır.
IEXPLORE.EXE hatası veriyor.
everest programını yükleyeyim o zaman
Isı problemi gibi görünüyor ilk bakışta. Ancak Arkadaşlarımında dediği gibi bir çok sebebi olabilir. Yani açılış sonrası 15 dk. gibi bir süre sonra yapıyorsa buda ısı gibi gözüküyor. Bencede everest kurulmalı ısılar iyice izlenmeli.
Çok Saygı değer ve Forum için yoğun emek sarfeden Mustafa'nın yazısını inceleyin..
WİNDOWS 7 KURMAYAN KALMASIN GİTTİ GİDİYOR :)