Bilgisayarım kendiliğinkapanıp açılıyor

HPQ-User
14-03-2008, 14:59   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

demir sormuş:
Masa üstü bilgisayarım sürekli, kendiliğinden kapanıp açılıyor. Ancak Windows açılışı tam olarak gerçekleştiremeyip yine kapanıyor ve yine açılıyor. Bu döngü sürekli devam ediyor. Yani ben PC'yi ne kadar açık bırakırsam bu kısır döngü devam ediyor. En sonunda bende fişi çekip kapatıyorum. Ben PC yi 2003 yılında aldım. Uzun süredir kullanmıyordum, yanımda değildi, kutusundaydı.  Bundan 4 ay önce tayin olunca yanıma aldım. Bu arada BIOs pili bitmiş ben yenisi alıp taktım. Önceden LG CD okuyucu vardı. 2 ay önce LG DVD Writer aldım, ve CD okuyucu ile DVD writerin aynı anda aktif olmasını istedim, ancak tamirciyaptımdedi, evde baktımki ikisi aynı anda tanımıyor. Bende DVD Writer aktif olsun sadece dedim. Ve 3 hafta öncede eve internet bağladım. Son dönemde yaptığım işler bunlar. Gelelim sıkıntıya. Bilgisayarım yaklaşık 1,5 aydır kendiliğinden kapanıp açaılıyor, Hatta açılamadan yeniden kapnıyor, açılıyor, kapanıyor, açılıyor. Ve ben ne bilgisayarı kullanabiliyorum, ne internete girebiliyorum, nede DVD film seyredebiliyorum. Bazen ilk açaılınca biraz çalışıyor, sonra yine aniden kapanıyor. Önceden yoktu bu arıza. Birde açılışta siyah ekrana sürekli olarak TREND CHIPAWAYVIRUS (R) ON GUARD yazısı çıkıyor. Yine windowsçalışıken yada film izlerken: drw32.exe hatası, sistem ..exe hatası, gibi hatalar çıkıp hata raporu göder, gönderme ibareleri çıkıyor. Bazende sistem kendi kendini kapatacaktır deyi belirli bir süre ekrana çıkıp, zaman geri doğru ilerliyor. Önceden mynette oyun oynayabiliyordum, Şimdi kendiliğinden daha 10 sn de düşüp beni desktop a atıyor. Ben, BIOS pilini söküp taktı, Başlat+çalıştırdan CHKDSK yapıp enterladım. RAM'i söküp taktım. 2 ayrı zamanda Format attırıp XP SP yüklettim. Hiçbirisi fayda etmedi.Artık çıldırma noktasına geldim, ne yapayım. Lütfen yardım edin, yol gösterin. Hatanın sebebi ne?  TEŞEKKÜRLER

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
P4, 256 Mb DDR bellek, Windows XP SP2, Asus on board ana kart, AMD Athlon işlemci, Samsung HDD, LG CD okuyucu (aktif değil), LG DVD Writer (yeni monte ettim)

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1)

Kapalı Hesap (38093)
14-03-2008, 15:07   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 0
441 mesaj

pcnize virüs bulaşmış anlaşılan pcnizi güvenli kipte açıp iyi bir antivrüs programınız varsa tarattırın. eğer çok önemli verileriniz yoksa veya olanları yedekli ise tek çare format görünüyor. kolay gelsinBeğendim