merhaba arkadaşlar. bilgisarımı açtıktan bir süre sonra bilgisayarım kitleniyor. ama rutin bir kitlenme süresi yok bazen saatlerce hiçbirşey olmuyor, bazan de 5 dk sonra kitleniyor. arada bir de mavi bir ekran çıkıyor karşıma. bilgisayarınız büyük bir hatadan kurtarıldı falan yazayor. yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
bilgisayarım kitleniyor
[Bu sorun, bir Mini döküm dosyası yazıldıktan sonra disk belleği dosyasında bir Mini döküm dosyası yazılması gerektiğini gösteren bir bayrak kümesi bulunması nedeniyle oluşur,demiş microsoft...linkteki programı indirdim yükledim düzeldi bendeki sorun...makale ve program linki aşağıda...]
"Sistem Ciddi Bir Hatadan Kurtarıldı" iletisini alıyorsunuz;
(Alıntı)
----
edit:sıcaklık değerleriniz nasıl?size Registry 911 i öneririm.
teşekkür ederim. ben de bir deneyim. umarım düzelir
İşlemcin çok ısınıyor olabılır.Kasanın kapagını açarak bır temızlık yapmanı öneririm.Onun dısında RAM sorunu olabilir. RAM'lerını teker teker takıp deneyebılırsın bu sekılde sorunlu RAM'ını bulursun
ama gönderdiğin link de bilgisayarın kendini yeniden başlatmasından bahsediyor. benim bilgisayarım tamamen kitleniyor ve resetlemek zorunda kalıyorum
anladım ,işte donanımsal da olabilir sorunun.
--
Aynı sorun bendede vardı bazı programları kaldırdım düzeldi şimdi rahat bir şekilde bilgisayar kullanabiliyorum...
(alıntı)
--
windows içinde bazı dosyalarında sorun olabilir. sistem geri yükleme veya sistem onarmayı dene olmazsa yeniden windows kurmanı tavsiye ederim..(alıntı)
--
[arkadaşlar o kadar basit değil malesef. her babayiğit de o sorunu çözemez. sorun bilgisayarla ilgili aklınıza gelebilecek herşeyden olabilir. yazılım, donanım,virüs, driverler, kullandığınız bi program........ ama en çok ramden şüphenelinir. bunun dışında işlemci ve ekran kartı ilk düşünülenler,sana tavsiyem öncelikle rami kontrol etmek. tek slottan fazla kullanıyosan uyumsuzluk olabilir. işlemci çok ısınıyo olabilir. ısısını kontrol et.(fanı filan). ekran kartı driverlerini güncelle. psu yetmiyebilir. hdd bed sector olabilir. bazı arkadaşlarda kaspersky reset attırabiliyo...... dediğim gibi herşeyden şüphelenebilirsin.
ikinci önerim aldığın hata kodunu microsoft kb'ye yazmak ve sonuçları kontrol etmek.linki aşağıda
üçüncü tavsiyem aşağıdaki foruma bakman. mavi ekran hatalarıyla ilgileniyo ve sorununu ona da anlatabilirsin. çözümünde yardımcı olabilir].(alıntı)