bilgisayarım modemi tanımıyor

cadarbaz
03-09-2008, 21:07   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

arkadaşlar ne yaptıysam olmadı...benm makine modemi bi türlü tanımadı...modemi kurarken telefon hattını modeme bağlayın die bi uyarı alıyorum...etenet kartı yanmış olabilri mi...çünkü kablolarda ya da mıdemde hiç bir dorun yok...hatta yeni modem alıp denedim

I Love GS
03-09-2008, 21:18   |  #2  
Yıllanmış Üye
448 mesaj

usbden bağlıyorsan driverini bul internetten driverini yükleyip de dene
yoska dediğin gibi ethernet kartında bir sorun olabilir

cadarbaz
03-09-2008, 21:25   |  #3  
OP Taze Üye
5 mesaj

yaw daha önce hiç bölr yapmazdı..driver felan yüklemeden taş gibi çalışıyodu...

Fatih_ARMAĞAN
03-09-2008, 23:34   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,804 mesaj

Eternet kartından bağlanılan hiç bir modemin Bilgisayara tanıtılmaya ihtiyacı yoktur.

kablonun bir ucu bilgisayar b,r ucu modem e bağlı olduğu hale bilgisayar modemi görmüyor ise ya modeminizde bir sıkıntı vardır yada eternet kartınızda. tabi kabloda sorunlu olabilir.
bir itimalde network ayarlarında bir sorun olmuş olabilir. Ağ ayarlarında eternet inize oto ip olarak kullanmayı deneyin.

olmadı modeme bir reset atın. modemin arka tarafında ufak iğne ucu girecek kadar bir delik vardır. bu deliğe ince bir şeyle bir kaç defa basarak modeminizi resetlyip tekrar yapılandırmayı deneyiniz. mümkünse elinizde farklı kablo var ise farklı kablo ile deneyin.  yapmak istediğiniz ayarları antivirüs programı devre dışı iken tekrar deneyin antivirüs programların modem arayüzlerine erişimi bazen bloklayabiliyor.

ama sanırım sizin sıkıntınız büyük ihtimalle bilgisayarınızdaki network ayarları ile yada network ünüzü bloklayan bir virüs den kaynaklı olabilir.

Son Düzenleme: Fatih_ARMAĞAN ~ 03 Eylül 2008 23:35
deadly_saw000
04-09-2008, 00:04   |  #5  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
487 mesaj

modem kablolarını yanlış bağlamış olmayasın?

Insann
04-09-2008, 00:59   |  #6  
Taze Üye
15 mesaj

Firewall yada benzeri güvenlik programları engelliyor olabilir..

mvlt_ky
11-09-2011, 15:00   |  #7  
Taze Üye
1 mesaj

yaa arkadaşlar ben bilgisayardan nete bağlantı kuramıyorum modem ve bilgisayar arasındaki bütün bağlantılar eksiksiz hepsi tamam fakat bilgisayarda ağ kablosu takılı değil diye mesaj görünüyor ve modem üzerindeki ethernet ışığı yanmıyor, gayet güzel çalışıyordu fakat durduk yere böyle bir sorunla karşılaştım, anakartın driverlerini yeniden yükledim ama yine olmadı. Modemi ve aynı kabloları başka bir bilgisayarda denedim sorunsuz çalışıyor, sizce sorun ne olabilir ne yapmam gerekiyor yardımcı olabilirmisiniz...?