Arkadaşlar, geçen gün evdeki bilgisayarımda sorun yaşadım. Görüntü gelmiyor fakat kasa çalışıyordu, muhtemelen ana karttır dedim bilgisayarcıya götürdüm. Bilgisayarcıya götürdüğümde pcmin özellikleri:
1 GB Ram
256 MB (HyperMemory 512 MB) Ati Radeon X1550 Ekran Kartı
DualCore 1.6 Ghz İşlemci (1.8 Ghz de olabilir tam hatırlamıyorm :D ama çift çekirdek ne de olsa :D )
Windows 7 Ultimate İşletim Sistemi
İlk sorum şu bilgisayarı geri aldığımda işlemcinin değiştirilmiş olduğunu gördüm takılan işlemci
Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.66 Ghz sorum şu: bu adam değiştirerek iyi mi yapmış (işlemcide de sorun varmış) yani aynısını takmayarak beni bir nevi kazıklamış mı :D - ki öyleyse gidip bilgisayarı kafasında parçalicam muhtemelen :D - yoksa birbirine denk sayılır mı?
Diğer bir konu ise bilgisayarı eve götürdüğümde ekran kartı içinde yoktu,aradım yanmış dedi bana
Ati HD 3450 512 MB (HyperMemory 1GB) PCI Express bir ekran kartı verdi taktım yukledm fakat bilgisayar çok fazla kasıyor, özellikle oyun açısından oynayamıyorum. Örneğin eski sistemde PES 2011i çok rahat oynarken şimdi açılırken bile çok kasıyor, oyun içinden söz bile etmiyorm. Bunun sebebi nedir? İşlemci mi ekran kartı mı? tam olarak açıklarsanız sevinirm. Eski sistem çok rahatken bu neden böyle yaptı? Format fln da attım ama değişen birşey yok..