ÇarkCaddesi P.D. sormuş:
Bilgisayarım açılırken "Memory Testing" diyor ve ESC basmazsam rami test ederek açılıyor. PC Açıldıktan sonra hiçbir program açmama rağmen görev yöneticisinden 1gblık ramin %98 oranlarında kullanıldığını görüyorum, işlemcide en az %50 civarlarında oluyor. İşlemlerden bellek kullanımına bakıyorum en fazla kullanan firefox ya da messenger oluyor onlarında toplamı 1000mb yapmıyor, firefox 200~500, messenger 30~40 civarlarında oluyor.
Ancak uzun zamandan beri windows 7 rc 32 bit, yapı 7100 olan deneme sürümünü kullanıyorum ve ilk çıktığı zaman kurdum ve o zamadan beri hiç format atmadım.
Bunun dışında photoshopta büyük projeler tasarlarken C:'de kullandığı temp dosyası çok büyük oluyor (1-2gb kadar), böyle olunca photoshop kullanılamaz hale geldiği için görev yöneticisinden işlemi sonlandır yapıyorum ve o temp dosyası pcde kalıyor, bazılarını silsemde birçoğu kalıyor ve işletim sistemi gittikçe yavaşlıyor.
Bu durumlardan önce 1gb ram ile beraber 256mb rami beraber kullanıyordum, fakat arasıra pc mavi ekranda "memory error" diye hata veriyordu. Sonra anakartta ram yuvalarına baktım, biraz detaylı incelediğimde birisinde 2.5v diğerinde de 2.6v yazdığını gördüm. Hata verirken 1gb 2.5v yuvasında, 256mb 2.6v yuvasındaydı, ben bunların yerini değiştirdim sonra öyle bir hata hiç gelmedi, bu durumdan sonrada 256mb olan rami başka bi pcde kullanmak üzere çıkarttım ve 1gb ram 2.6v bellek yuvasında duruyor ve mavi ekranda "memory error" diye bir hata almıyorum ama bilgisayar normal çalışırken hiçbir program açık olmamasına rağmen ram çok fazla kullanıldığını görüyorum ve ne yaptıysam en fazla 700~900 civarlarına kadar düşürebildim.
Format dışında bir çaresi varsa çok memnun olurum. Yardım ve önerileriniz için teşekkür ederim.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows 7
Sistem Özellikleri:
Bilgisayar Özellikleri:
İşlemci: İntel Pentium 4 - 2.26 Ghz
Ram: 1GB Samsung (Tek)
Grafik Kartı: 256 (22" LCD)
Hard Disk: 40GB Maxtor(System) - 320GB Samsung
Anakart Adı: PCChips P25G v1.0
Power Supply: Gerçek 550
Bellek Yolu Özellikleri:
Yol Türü: DDR SDRAM
Yol Genişliği: 64 Bit
DRAM:FSB Oranı: 6:4
Gerçek Saat: 200 Mhz (DDR)
Etkin Saat: 400 Mhz
Ram Yuvaları: 2 DDR DIMM
İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 6.1; tr; rv:1.9.1.6) Gecko/20091201 Firefox/3.5.6 GTB6 (.NET CLR 3.5.30729)