Merhaba değerli arkadaşlar daha önce ekran kartımdan kaynaklandığını zannederekten ekran kartı problemi olarak foruma yazmıştım ama aynı sorun devam etmekte aniden görüntü gidiyor resetlediğimde ise 3 kere dıt sesi veriyor açılmıyor ısrarla reset yapınca 3. yada 4. kerede açılıyor geçen şöyle bir uyarı aldım bilgisayarım açılırken American Megatrend ambleminin olduğu ekran varya orada (Overclocking Failed!) yazıyordu bu ilk defa oldu halbuki ben overclock filan yapmadım hiç acaba nereden kaynaklanıyordur işlemci,Anakart,Ekrankartı fikirlerinizi bekliyorum bu arada sistem şöyle
Anakart: Asus P5B
İşlemci: C2D E6400
E.Kart : Tul Ati 1950 Pro
Bilgisayarım resetleniyor Overclock uyarısı var ?
Sanada merhaba Soner yazdıklarından sanki bir statik elektrik hatası oluyomuş gibi bir durum çıkardım böle bir şey 3 durumda olur genelde *statik elektrik birikmesi, **sisteme yetmeyen bir psu veya ***yanlış bios ayarları.
1.seçeneğin çözümü iyi bir topraklama veya anakartla kasa arasına iyonize bir malzeme çekmek gerekir
2.donanımının fazla güç çekmediğini düşünürsek psunun yetersiz olması ihtimali çok düşük.
3.durum da büyük bir ihtimal; fakat böle bir diurumda biosa girip default (f5) ayarlar yapmak bazen işe yaramıyo en temizi anakartın pilini çıkarıp beş on saniye beklemek ya da clear cmos yapmak.
Pili çıkarmak tuhaf sorunlara bile çözüm oluyo büyük ihtimalle seninde işine yarar. :))
Kolay gelsin...
Merhaba,
yelkowan soylediklerine ilave olarak anakartınla ilgili BIOS update'nide kontrol etmenniz iyi olur. Asus anakartların bazı modelleri ile ilgili aynı sıkıntı BIOS update ile giderilebiliyor.