Sercan sormuş:
Bilgisayarım bir süre açık kaldıktan sonra, oyun oynarken ya da herhangi bir program çalıştırırken kendi kendine restart atıyor. Arasıra mavi ekran vererek, arasıra da ekran tamamen karararak tekrar baştan başlıyor. Bu sorun için bir iki servise başvurdum, bilgisayarımı topladığım yer de dahil bir çözüm bulamadılar. Kendi tespitlerimde ve götürdüğüm servislerde sorunun işletim sisteminden, virüsten ya da donanım parçalarının ısınmasından kaynaklı bir sorun olmadığını anlayabildim sadece. Bunun dışında başka bir sorun aklıma gelmediği için ve çözüm bulabilen biri çıkmadığı için size başvuruyorum.
Çalıştırdığım programın ya da oynadığım oyunun işlemciyi yoran, yüksek grafik kalitesine sahip olup olmaması birşey farkettirmiyor, her türlü oyun esnasında ve programı çalıştırırken aynı sorunla karşılaşabiliyorum. Arasıra bilgisayarımın baştan başlamadan sadece çalışan programı ve oyunu kapatıp masaüstüne de döndüğü oluyor, fakat masaüstüne döndükten sonra herhangi bir .exe dosyası çalıştırmaya kalktığımda yine restart atıyor. Bu konuda verdiğim bilgiler sizin aklınıza, benim aklıma gelenlerden başka bir sorun getiriyorsa yardımcı olmanızı çok isterim. Şimdiden teşekkürler.
Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel core2 duo E4500 2.2 GHz işlemci
2 GB Kingston DDR2 667 RAM
ASUS P5KPL Anakart
ASUS EAH2600 ekran kartı
ses kartı, ethernet kartı onboard
İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022)