bilgisayarım restart atıyor

HPQ-User
07-05-2008, 07:21   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Sercan sormuş:
Bilgisayarım bir süre açık kaldıktan sonra, oyun oynarken ya da herhangi bir program çalıştırırken kendi kendine restart atıyor. Arasıra mavi ekran vererek, arasıra da ekran tamamen karararak tekrar baştan başlıyor. Bu sorun için bir iki servise başvurdum, bilgisayarımı topladığım yer de dahil bir çözüm bulamadılar. Kendi tespitlerimde ve götürdüğüm servislerde  sorunun işletim sisteminden, virüsten ya da donanım parçalarının ısınmasından kaynaklı bir sorun olmadığını anlayabildim sadece. Bunun dışında başka bir sorun aklıma gelmediği için ve çözüm bulabilen biri çıkmadığı için size başvuruyorum.
  Çalıştırdığım programın ya da oynadığım oyunun işlemciyi yoran, yüksek grafik kalitesine sahip olup olmaması birşey farkettirmiyor, her türlü oyun esnasında ve programı çalıştırırken aynı sorunla karşılaşabiliyorum. Arasıra bilgisayarımın baştan başlamadan sadece çalışan programı ve oyunu kapatıp masaüstüne de döndüğü oluyor, fakat masaüstüne döndükten sonra herhangi bir .exe dosyası çalıştırmaya kalktığımda yine restart atıyor. Bu konuda verdiğim bilgiler sizin aklınıza, benim aklıma gelenlerden başka bir sorun getiriyorsa yardımcı olmanızı çok isterim. Şimdiden teşekkürler.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel core2 duo E4500 2.2 GHz işlemci
2 GB Kingston DDR2 667 RAM
ASUS P5KPL Anakart
ASUS EAH2600 ekran kartı
ses kartı, ethernet kartı onboard

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR 2.0.50727; .NET CLR 3.0.04506.648; .NET CLR 3.5.21022)

K.A.Y.A.H.A.N
07-05-2008, 08:04   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
672 mesaj

Merhaba
Sistemi oluşturan parçalrınıza ev sahipiliği yapan Kasanızın marka ve modelini yazarmısnız

waybe
07-05-2008, 19:52   |  #3  
Yıllanmış Üye
2,376 mesaj

işlemci fanını  temizlemeni öneririm mümkünse diger cıkarılan parcakarıda
(olmassa servis götürmelisin )

hdman
08-05-2008, 00:25   |  #4  
Taze Üye
7 mesaj

Merhaba Sercan;
Eğer restarttan önce dikkat ettin mi bilmyorum ama mavi ekranda yazılan beyaz kelimeler arasında FAT32 dosyasının adını görüyorsan üzgünüm ama format atman gerekecek. Buna ne neden oldu dersen ki öyle soruyorsun FAT32 ye bulaşmış bir virüs olabilir, FAT32 de kolay sıkıntı verebilen bir yapı zaten eğer yanlış biliyorsam. İyi günler

sercansenol
09-05-2008, 00:00   |  #5  
Taze Üye
1 mesaj

öncelikle tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Kasamın markası ASUS VENTO A9 Chassis. Kasamı topladığım ilk günden beri aynı sorunla karşılaşıyorum ama yinede "waybe" isimli arkadaşın da tavsiyesine uyup işlemci fanımı temizledim ama sorun devam ediyor. fat32 ile alakalı öneri için de teşekkür ederim fakat bilgisayara birçok kez format attığım halde ( hatta sorunun virüsten kaynaklandığı şüphesiyle formattan sonra internet bağlantımı hiç açmadığım halde) aynı sorunla karşılaşıyorum. Ayrıca birçok lisanlı virüs programı denedim hiçbiri herhangi bir virüs tespit edemedi. Kısaca sorunun virüsten, tozdan veya ısınmadan kaynaklı olmadığını düşünüyorum. Tekrar yorum yapan herkese teşekkür ederim.