winxp pro...2.1 Ghz...516mb ram...128mb agp...
arkadaşlar nod32 virüs buldu...temizlediğimi sandım kapattım...şimdi pc açılmıyor.sürekli resetleniyor.winxp yazısı çıkıyor.tam windows açılacakken resetleniyor her defasında.güvenli kiptede açamadım.F8 deki bütün seçenekleri denedim sonuç hep aynı..yardımınızı rica ediyorum...
bilgisayarım sürekli reset atıyor..
Windows'u onarmayı dene format atmadan yüklü işletim sisteminin üzerine yenisini kur hatalar düzelir bilgilerin kaybolmaz...
Bilgilerini yedekledikten sonra temiz bi format atmanı tavsiye edebilirim
windowsu açamıyorumki hiçbir şekilde
ram leri farklı slotlarda dene ,ayrıca işlemci fazla ısındığı için kapanıyor olabilir işlemci üzerindeki tozu al,termal macunu yenile... aklıma şimdilik bunlar geldi
bana işlemci ısınmış gibi geldi
bence o virus sizin sistem dosyalarından birine tutundu virus programınız onu buldu ve sildi. bu nedenle sistemi çalıştıramıyorsunuz. bence sistemi onarmayı yada format atmayı deneyebilirsiniz sistemi onarabilirseniz önce onu deneyin fakat olmassa tek çare format gibi görünüüyor
yada nod32 sistem dosyalarınızdan birini sildi
Sistem çökmüş olabilir hatta çökmüş, bilgilerini yani verilerini yereldisk D de saklıyorsan format at yada WindowsXP cd ile kurtarma yap yani onarma. Kolay Gelsin...
arkadaşlar onarmayı denedim yönetici parolası soruyor..xp kurmayı denedim sözleşmeyi kabul et (F8) tuşu çalışmıyor..kıl oldum
Muhtemelen güvenli modda acilmayacak pc f8 le deneyebilirsin genede ama 100 de 99 yemez.
Her firsatta nod32 önerenlere yada iyi oldugunu sananlara ders olsun 100 de 53 tespit imkani olan bir antivirus bu sadece ama nasilsa Türkiyede bir numara olmus sanirim crack olayini yedigi icin bu ve bizdeki genel zihniyet bir sey paraliysa iyidir mantigi piyasada su an icin 6 tane bedava Antivirus yazilimi var bunlardan birtanesi antivir her ay 1 yada 2 ci sirada yapilan testlerde (Pc dergileri degil onuda belirteyim)
Xp cd sini tak boot ayarlarını yap formata başla ama c ve d bölümünün olduğu yer gelince dosyaları silme direk men enterla yükle dosyalar silinmez sadece windowsu yüklemiş olur onarır yani.
yalmannXp cd sini tak boot ayarlarını yap formata başla ama c ve d bölümünün olduğu yer gelince dosyaları silme direk men enterla yükle dosyalar silinmez sadece windowsu yüklemiş olur onarır yani.dediğini yaparsa 2 windows olur ve seçmeli başlatmaya geçer fazla yer kaybı ve gereksi...
physfgdediğini yaparsa 2 windows olur ve seçmeli başlatmaya geçer fazla yer kaybı ve gereksi...aynı sürücüye yüklerse 2 tane olmaz. diğerinin üzerine yükler.
ama üzerine yüklemekten ziyade onar seçeneğiyle yükleme yapmanız daha garanti olur.
aakaynı sürücüye yüklerse 2 tane olmaz. diğerinin üzerine yükler.İki tane olur, Windows ve Windows.0 şeklinde.
ama üzerine yüklemekten ziyade onar seçeneğiyle yükleme yapmanız daha garanti olur.Şimdi arkadaşım, imkanın varsa o diski başka bir pc ye tak ve Find and Mount programını çalıştır. Senin diski seç ve içine gir. Aşağıdakileri denemeye başla, şansın varsa düzelebilir.
- Kullanıcı profilini yenile,
- Windows\repair içindeki autoexec.nt ve config.nt dosyalarını C:\WINDOWS\system32 içine at.
- Yine aynı yerdeki system ve software dosyalarını C:\WINDOWS\system32\config içine at.
- Diğer dosyaları kontrol et, silinen sistem dosyası varmı yada C: içinde yabancı dosya varsa sil.
- boot.ini dosyasını kontrol et, değişiklik varsa düzelt.Henüz çayımı içmedim saksı çalışmıyor, şimdilik bunlarla idare et.
yavuzcarkadaşlar onarmayı denedim yönetici parolası soruyor..xp kurmayı denedim sözleşmeyi kabul et (F8) tuşu çalışmıyor..kılkur a hoş geldiniz yazısının olduğu menüyü ENTER la geçiceksin. sonra lisans sözleşmesini kabul edip sonra gelen ekranda r tuşuna basarsan onarmak için dos ekranında parola sormadan onarma işlemine başlar...Son Düzenleme: aak ~ 19 Aralık 2008 10:25
arkadaşım boot ayarı dediğin nedir?diskim bölünmüştü.c ve d
..c ye formatmı atayım?atarsam bütün bilgiler silinmezmi?tekrardan herşeyin driverlarımı yüklemem gerekecek?ileri düzey bir kullanıcı değilim..
yalmannXp cd sini tak boot ayarlarını yap formata başla ama c ve d bölümünün olduğu yer gelince dosyaları silme direk men enterla yükle dosyalar silinmez sadece windowsu yüklemiş olur onarır yani.
arkadaşım lisans sözleşmesini kabul edemiyorum F8 tuşu çalışmıyor..
aakkur a hoş geldiniz yazısının olduğu menüyü ENTER la geçiceksin. sonra lisans sözleşmesini kabul edip sonra gelen ekranda r tuşuna basarsan onarmak için dos ekranında parola sormadan onarma işlemine başlar...