512 ram
250gb hdd
256mb ekran kartı
bilgisayarım çok yavaş çalışıyor.bilgisayarımı açtığım zaman hoş geldiniz yazısından sonra 1dk beklemem lazımki bilgisayar donmasın.internet tarayıcımı açtığım zaman 10sn sonra açılıyor.anti virüs programı esad nod 32 deneme sürümü.
hızlı bir işletim sistemine sahip olmak istiyorum.sizce ne yapabilirim?
bilgisayarım yavaş çalışıyor !!!
Pcnin ram miktarı çok az bence rami biraz yükselt.Ccleaner gibi programla gereksiz dosyaları silmeyi denedin mi?Başlangıçta çalışan programlardan dolayı da belki pcin geç açılıyo olabilir.
Ccleaner i kullandım.ram miktarı çok az odan dolayıdır mutlaka.
Bende 512 mblık bi masaüstü pc var.Xp professional yüklü ve gayet hızlı açılıyor.Pcin kaç yıllık?
emin değilim ama hdd zorluyor olabilir belki eğer tamamen doluysa? 250 gb biraz fazla sanki o sisteme.genelde 40 80 falan olurdu onlar :D
Kardeşim o sistemde antivirüs kulanma. Boşver antivirüsü, bilmediğin, güvenmediğin sitelere girme, bilinçli ol yeter. Onun dışında 1 gb ram ekleyebilirsin pc ye. Ccleaner, advanced system care gibi programlarla da bir yere kadar idare edebilirsin.
arkadaşım rami 1-2 gb yap bide internetin sınırsızsa veya başka yerden windows 7 bulursan windows 7 kur daha hızlı olur ramin az o yüzden kasılıyor.
bilgiasarını performansa gçre ayarla ekran kartınıda bi dene
başlat/çalıştır/msconfig yaz açılan pencereden başlangıcı seç ordan virüs programı hariç hepsini kapat diskbirleştir birde xp cd in varsa başlat/çalıştır/sfc /scannow komutunu gir öyle onar
bence o sisteme hiç upgrade yapma bekle bozulsun benim sistemde 6 yıllık ben aslında hmen yeni almak istiyom ama peder işimizi görüyo ya diyo xD