Ben pc yi yeni aldım sayılır, özellikleri gayet iyi. Ancak beklenen performansı sağlamadığını düşünüyorum. Pc Özelliklerim:
Windows 8(x64)
8GB RAM
Nvidia Geforce 610M (2 GB)
Intel Core i7 - 3630QM, 2,4 GHz
HDD 1 TB
K55V Series
Dizüstü bilgisayarım açılıştan itibaren yavaş ancak bu sistemle alakalı değil. İlk geldiğinde de yavaştı, sonra tekrar format attırdım aldığım yere ve geldiğinde de yavaştı. Bilgisayarı alalı 4 ay filan oluyor. Markası ASUS.
Yazılımsal bir durum değil, harddiski fiziksel hata olup olmadığıyla alakalı tarattım ve negatif sonuç çıkmadı. Sorun HDD de değil gözüküyor, yazılımda da değil. Ancak orada programda (HDD sıcaklığı olması lazım) 41 derece diye bir derece vardı, bu arkadaşın pcde bu sıcaklık 20 derece gözüküyor. Neden bilgisayarım bu kadar yavaş? Önceden masaüstü bilgisayarım vardı, bu pcnin yarısı kadar özelliğe sahipti ama bu pc nin 2 katı hızlıydı. Bu pc daha 4 aylık ve Win8 yüklü yinede açılışı yaklaşık 1dk sürüyor. O da zorla, takıla takıla. Win 8 kullanıcı giriş yeri gelmesi 20 saniyeyi buluyor, kullanıcı ekranı gelene kadar siyah ekranda bekliyor o kadar. HDD'den cevap alamıyor gibi geliyor. Ama Taramada da sorun yok gözüküyor. Şu an için tek düşüncem SSD HDD almak. Sistemi ona kurup denemeyi düşünüyorum ama sorun başkaysa boşuna uğraşmak istemem. Lütfen sistemde virüs vardır tarama yap filan demeyin. Dediğim gibi ilk kurulduğunda bile sistem hızı düşük. Bu konuda bilgili hocaların yardımlarını bekliyorum...