İşletim Sistemi:Windows XP Home Edition (32-bit)
İşlemci:AMD Phenom II X3 720 Black Edition
Anakart:Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P
Ekran Kartı:AMD (ATI) Asus EAH3870 DDR4
Power Supply:Thermaltake TR2-500 500W
Bellekler(Ram):OCZ Gold Edition 1800MHz 4GB DDR3 (2X2GB)
Harddisk:Western Digital Caviar Black 500GB 3.5'' SATA II 7200RPM
Arkadaşlar yukarıdaki bilgisayar bileşenlerini kendim satın alıp monte ettim.
Daha sonra bilgisayarı çalıştırdım.Fanlar dönmeye başladı ancak ekrana görüntü gelmedi.Tam emin olmamakla beraber bunun Ram'lerle alakalı olabileceğini düşündüm.Ben de anakartı satın aldığım yere götürdüm.Onlar da Bios'u güncelleyip sorunu hallettiler.
Daha sonra bilgisayarıma Windows XP Home Edition (32-bit) işletim sistemini yükledim(maximum 3,25GB ram tanıyor).Anakartın yanında verilen güncel driver DVD'sinden sürücülerin bir kısmını yükledim.
Sıra ATI South Bridge SB750 sürücüsüne geldiğinde ise bir sorunla karşılaştım.Tam yükleme durumunu gösteren çubuk geldiğinde bilgisayarım dondu.Restart'tan sonra tekrar sürücüyü yüklemeye çalıştım ama bilgisayar yine dondu.Ben de bu sürücüyü es geçtim.
Ekran kartını güncel sürücüsünü indirdim ve tam yükleme durumunu gösteren çubuk geldiğinde bilgisayarım yine dondu.
Ben de daha önceki tecrübelerime dayanarak bunun Net FrameWork veya DirectX 8+ eksikliğinden kaynaklanabileceğini düşündüm.Çünkü ekran kartının sürücüsünü yüklerken genelde onların yüklenmesi isteniyordu.
Bunun üzerine Net FrameWork 3.0'ı kurmaya çalıştım.Yine yükleme durumunu gösteren çubuk geldiğinde bilgisayarım dondu.
Sonra bilgisayarı güvenli modda başlattım ve ATI South Bridge SB750 sürücüsünü kurmaya çalıştım.Herhangi bir sorun çıkmadı.Ancak bilgisayarı normal modda başlatınca sürücünün hala yüklenmediğini gördüm.
Bu sorun genelde exe dosyalarını yüklerken ortaya çıktığı için ben de sürücüleri Bilgisayarım>Özellikler>Donanım>Aygıt Yöneticisinden yükledim ve sürücüler yüklendi.
Daha sonra, bilgisayarın bu donma sorunu, sadece program yüklerken ortaya çıkıp çıkmadığını gözlemlemek ve sürücülerin güncelliğini konrol etmek için Driver Scanner 2009'u yükledim.Sonuç olarak sürücüler günceldi ve programı yüklerken sorun çıkmadı(Aşırı yavaş yüklenmesi dışında...Ancak bu program önceki bilgisayarımda da yavaş yüklendiği için önemsemedim.Sonuçta proram yüklendi ve sorun çıkmadı.).
Donma sorunu bu sefer de yükleme işlemi yapılmadığında da ortaya çıktı.Bilgisayar bazen açılırken, bazen açıldıktan hemen sonra, bazen de açıldıktan birkaç dakika sonra donmaya başladı.
Ram'ler çıkartıp tek tek denedim sonuç yine aynı.
Isınmadan dolayı olamayacağını düşünüyorum.Çünkü bilgisayar yeni açıldıktan sonra da donabiliyor.
Ayrıca şunu da belirteyim.PSU 500W ve kasa Thermaltake VH8000BWS.PSU'dan direkt olarak üç adet fana elektrik gidiyor.Anaktın üzerinde 24pin güç girişini yanında 8pin'lik bir güç girişi var(Eski anakartımda bu 4pin idi.Sanırım Gigabyte GA-MA790FXT-UD5P overclock için ek bir enerjiye ihtiyaç duyduğu için onun üzerindeki bu giriş 8pin'lik.)Ancak PSU'da 8pin'lik bir çıkış yok.4pin'lik var.Ben de PSU'dan 8pin'lik çıkış sağlamak için ek bir kablo aldım ve taktım.Fakat bilgisayar hiç çalışmadı.Sonra tekrar PSU'nun çıkışı olan 4pin'lik kabloyu taktım.Yani PSU'nun gücü yetmeme durumu olabilir mi?
NOT:Bilgisayardaki Ram'ler 1800MHz olmasına karşın anakart onu 1666MHz indirgeyerek kullanıyor.Ram'ler ucuza geldiği için onları aldım(eBay).
Bilgisayar şimdi çalışıyor ama yukarda belittiğim donma sorunundan dolayı hiçbir işlem yapılamıyor.
LÜTFEN YARDIMCI OLUN..!