Bilgisayarıma 15 dakkada bir reset atmaktan bıktım

Siya
28-01-2014, 04:53   |  #1  
Siya avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
5 mesaj

Arkadaşlar bilgisayarım açıldıktan maksimum 15 dakka sonra tak diye donuyor ve reset atmak zorunda kalıyorum. Genellikle internette gezinirken donuyor, hiç oyun oynarken böyle donduğunu görmedim. Donduğunda ise dikey çizgilerin olduğu bir ekran geliyor ve renk fark etmiyor bazen mavi, bazen yeşil, bazen sarı, bazen de kırmızı bir ekran geliyor.

Az önce yine dondu mesela, ben de daha rahat anlayabilmeniz için fotoğrafını çektim;

Reset atıp bilgisayarımı açtıktan sonra da böyle bir hata raporu geliyor;

Sistemim ise bu;

Anakart: MSI / MS-7636 (alalı 1 sene oldu)
İşlemci: Intel Core i5 650 @ 3.20 (alalı 1 sene oldu)
Ram: 4,00 GB (alalı 2-3 sene oldu)
Ekran kartı: Asus HD 7870 DirectCU II 2GB DDR5 256 Bit (yeni) 
PSU: Cooler Master 600 Watt (yeni)

Ben sorunun ramden kaynaklandığını düşünüyorum, sizce neden olabilir?

(Not: Bu sorun tam 1 aydır var.)

Son Düzenleme: Siya ~ 28 Ocak 2014 04:55
Siya
28-01-2014, 04:54   |  #2  
Siya avatarı
OP Taze Üye
5 mesaj

Bu arada bluescreen hatasının kaynağındaki klasöre, yani minidump klasörüne baktım ve içindeki dosyaları bir siteye yükledim. Bunun dışında bir de AIDA64 pogramının oluşturduğu raporu yükledim. İsterseniz indirip sorunun neyden kaynaklandığı konusunda yardımcı olabilirsiniz.

Minidump dosyaları;

AIDA raporu;

murat5038
28-01-2014, 05:29   |  #3  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj

Technopatta da aynı konu var çözüm olursa burada da paylaşmayı unutma.

The Benefit
28-01-2014, 05:33   |  #4  
The Benefit avatarı
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 3
35 mesaj

Memtest86+ ile ramleri tek tek tarat. Sorun var ise program sana zaten gösterecektir.

Siya
29-01-2014, 05:37   |  #5  
Siya avatarı
OP Taze Üye
5 mesaj
Alıntı: The Benefit  
Memtest86+ ile ramleri tek tek tarat. Sorun var ise program sana zaten gösterecektir.

Slimdriver programı ile tarama yapınca, bilgisayarımda çoğu şeyin güncel olmadığını gördüm. Tüm driverları güncelledim, dikey çizgi ekranı hatasının da ekran kartından dolayı olduğunu düşündüğümden ekran kartı driverını da kaldırıp tekrar yükledim. Böyle yapınca gün boyunca neredeyse tam 7-8 saat bir sorun çıkmadı. 15 dakkada bir aldığım dikey çizgi ekranı da gelmedi. Derken en sonunda mavi ekran geldi ve ekranda ''PAGE_FAULT_IN_NONPAGED_AREA'' yazıyordu. Ben de bu sorun kesin ramlerden kaynaklanıyor dedim ve Memtest ile test ettim ramleri. 25 dakka boyunca test etti ve '' **pass complete no errors press esc to exit** '' dedi. Ramlerde bir sıkıntı yokmuş yani. Ben de esc deyip çıktım. Bu sorun dikey çizgi ekranı gibi 15 dakkada bir gelmeyecekse iyi, keşke 7-8 saatte bir hata alsam hep. O kadar da dert etmem bile. Ama gerçekten de neyden kaynaklanıyor merak ettim.

Bu arada bu sorun Win7'de ortaya çıkıyormuş hep. Ben de Win8'e geçmeyi düşünüyorum, belki geçince bu hatayı da almam. Siz ne düşünüyorsunuz?