bilgisayarıma bişey oluyo :) lütfennnn yardımmm:(

sude_sude
23-09-2009, 22:03   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
9 mesaj

bende xp kullanıyorum. sorunum xp ilemi ilgili bilmiyorum, daha doğrusu nereye yazmam gerektigini bilemedigim için buraya yazmayı uygun gördüm
bilgisayarımı kapttıgım zaman açmak için bi hayli ugraşıyorum :)
açma düğmesine bastıgımda 3 sn kdr ses geliyo ve kapanıyo
tekrar düğmeye basabilmek için fişi çekip tekrar takmak zorunda kalıyorum
6-7 kez belki daha fazla, fişi çıkar tak düğmeye bas şeklinde denedikten sonra nihayet ses kesilmiyo ancak bu kez ekran gelmiyo ekran gelmesi içinde bi kaç kez reset düğmesine basıyorum
sonra "güvenli ağ ile açılsın"
"windows olagan şekilde başlasın" diye yazıların oldugu siyah bir ekran açılıyo
windows olagan şekilde başlasın ı tıklıyorum ve nihayet açılıyor

c ve d sürüceleri açmak istedigimde ise listeden program seçmemi söylüyo

ne yapmam gerekiyo? sizce sorunum nedir ? ben power ile ilgili sanmıştım ama ugraşınca açılıyo. ama bilgisayarıma bişeyler oldugu belli
bi fikri olan varsa yardım edebilirmi ?

Karacellat
23-09-2009, 22:08   |  #2  
Yıllanmış Üye
467 mesaj

hdd Nizde Bir Problem Olabilir

gfbemre1907
23-09-2009, 22:09   |  #3  
gfbemre1907 avatarı
Yıllanmış Üye
222 mesaj

banada oldu ama bıraz farklısı anakartı yakmısım ama senınkı benımkınden farklı

zxsel
23-09-2009, 22:27   |  #4  
zxsel avatarı
Yıllanmış Üye
903 mesaj

oncelıkle sunu dıyeyım eger c  d tıkladında su  programla ac gıbı bırsey dıyorsa virüs var dostum hdd de onu combofıx  kurup taratıp temızlersın sonrada

hdd nı farklı bır pc ye takıp taratıp temızleme ımkanın varsa temızle yada bır antıvır kur temızle ancak oncelıkle combofıcle temızle derım c d  usb vırusu bulasmıs sana

sonrada sıstemı acılmasını engelleyen bır  vıruste olabılır dıgerı harıc onu  avıra yada nod32 gıbı programlara temızlersın  pc yı sıste gerı yukleme ıle vrsa tarıh gerı almayı dene  dısk bırlestırıcyı calıstır bırlestır  bır de boyle yap bakım

sude_sude
23-09-2009, 22:32   |  #5  
OP Taze Üye
9 mesaj

inşallah elime yüzüme bulaştırmam tşk ederim denicem şimdi

sude_sude
23-09-2009, 22:38   |  #6  
OP Taze Üye
9 mesaj

ya korkuyorum ben combofıx dediğiniz programdan. bişey olmaz dimi

Erhan Tiryakioğlu
23-09-2009, 23:01   |  #7  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

HYE Bir Şey Olmaz :) Bu Forumda Yüzlerce Kişi Kurdu Ve Kullandı En Çok Tavsiye Edilen Programlar Arasında ...

sude_sude
23-09-2009, 23:16   |  #8  
OP Taze Üye
9 mesaj

:) evet haklısında kasadan dıt dıt diye ses gelince korktum :) 

çok teşekkür ederim zxsel allah razı olsun... sayende combofix i tanıdım ve c d kısmını düzelttim. şimdi açılıyor her ikiside.  açılırken oluşan sorun giderildimi bilmiyorum nod32 yi çalıştırıcam şimdi

sonra sistem geri yükleme yapmasam olurmu virüsler geri yüklenirse :)

sude_sude
23-09-2009, 23:47   |  #9  
OP Taze Üye
9 mesaj

zxsel,

combofix i indrdiğim sitede birde Dracula Virüs Temizleyici yazılımı ile tarama yaptırıp mevcut autorun.inf dosyalarını sistemden temizlemenizde fayda var diyo

dracula virüs temizleyicisinide indirmemi tavsiye edermisin ? gerçi indirdim de çalıştırmadan önce sormak istedim :)

sude_sude
24-09-2009, 10:35   |  #10  
OP Taze Üye
9 mesaj

nod32 çalıştırdım ama bilgisayar açılırken aynı zorlugu hala çıkarıyo. onu düzeltemedim.  galiba kasayı götürmem gerekiyo

OnlyMann
24-09-2009, 11:08   |  #11  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj

öncelikle makinanızın ısısını (everest programını kurabailirsiniz makinanıza ait bir takım detaylı bilgiler verecektir.) ve ekran kartının yerine tam olarak oturup oturmadığını kontrol etmelisiniz. Ayrıca bilinmesi gereken verilen alarm donanımsal bir sorununuzun olduğunu gösterir. eğer PSU (güç) üniteniz yetersiz kalıyorsa da benzer sorunu yaşayabilirsiniz. 

Eğer sorununuz donanımsal ise servise götürmeniz de yarar var. Sorun ekran kartından, hafızalardan, anakart veya diskten olabilir. bunun için donanımınızın kontrol edilerek sorunun kaynağının bulunması gerekir.

bu arada bahsedilen zararlı yazılımlarını güvenli kipte yapmanız işlemin daha hızlı yapılmasını sağlayacaktır. yine gözönünde bulundurmanız gereken zararlı programınızın güncel olmasıdır.

sude_sude
24-09-2009, 18:12   |  #12  
OP Taze Üye
9 mesaj

teşekkür ederim onlyman. güç ünitem yetersiz kalıyo öyleyse. ilk hamlede açılmıyor ama sonraki denemelerde ancak resetleye resetleye ekran görüntüsü geliyo.   aslında güç ünitesi yetersiz kalsa ya da ekran kartı yerine tam oturmamış olsa neden ugraştıktan sonra açılsın ki

sude_sude
24-09-2009, 18:16   |  #13  
OP Taze Üye
9 mesaj

ayrıca ben kasanın içinde olup bitenlerden hiç anlamıyorum ekran kartı nasıl bişey ney neyin kablosu bilmiyorum :)   en iyisi dokunmayım

leoone
24-09-2009, 20:07   |  #14  
Üye
62 mesaj

bilgisayar masaüstü mü?

leoone
25-09-2009, 12:15   |  #15  
Üye
62 mesaj

masa üstü ise bir tavsiyede bulunmak istiyorum benimde masa üstü vardı açılırken açılmayıp sadece ses geliyorsa kasanın içini açmışlıgın vardır ana kart ın üstünde saat pillerinin büyügü var onu bir çıkar biraz öyle beklet ve sonra tekrar tak ve çalıştır belki çözüm olabilir ancak pek tecrübeli degilsen dikkat et tam oturmaya bilir