Bilgisayarıma su döküldü

GigaByte
15-09-2009, 03:39   |  #26  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
45 mesaj
Alıntı: safakbayar  

ayrica bir dip not eklemek istiyorum. laptoplarin hicbirinde masaustu pclerdeki gibi garantiyi bozacak etiketler veya herhangi bir element bulunmaz. sadece sokerken vidalarla uyumlu bir tornavida kullanmaniz tavsiyemdir. zira laptoplarda acilip acilmadigini sadece vidalarin izlerinden anlayabilirler. en azindan ben oyle anliyorum. 

Dostum sen eminmisin laptoplardan bişi anladıına..?? ben kendim 3 tane laptopumu arkadaşlarımın da bi kaç laptopunu söktüm tamir ettim temizledim kapadım . hepsinin de o garanti etiketleri ve gözünün içiine giren yırtılırsa garantiden çıkar yazan yazıları vardı . tek tecrübem de o laptoplar değil tabi ki görmesek neyse dicez. Olayı büyütmeye gerek yok oksitlenir toksinler diyotlar bilmem neler vs. bu adam laptopu yeni almış bir kullanıcı bi de nasıl açılcaını tarif edion herkes laptopu açııp takamaz kolay kolay öle .açabilirse ne ala ama eminim vidalar perte çıkar. hertürlü garantiden çıkar anlıcaın. kötü örnek olmualım arkdaşa .. x)

Son Düzenleme: GigaByte ~ 15 Eylül 2009 06:50
Semih Özyurt
15-09-2009, 07:07   |  #27  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj
Alıntı: cbilgen13  
bence makina daha yeni ise açılmaması durumunda garantiye gönderilmesi daha sağlıklı olur...ama üzerine su döküldü gibi herhengi bir açıklama yazma teknik bir arızadan dolayı pc'nin açılmadığını öne sürebilirsin...şansın warsa garanti kapsamında tamiratı yapılır...
eğer sıvı ile ilk temasta pc kendi kendine kapanmadıysa teknik bir sorun çıkacağını sanmıyorum...
ayrıca aklınızda bulunsun sıvı teması olan elektronik cihazlarda örn. cep telefonu...bataryasını hızlı şekilde çıkarıp elektrik akımını kestikten sonra bir süre tüm cihazı pirincin içine koyun...bildiğimiz yemeklik pirinç...pirinç devreler arasında kalmış sıvıyı veya nemi alacaktır...

bu yöntem annelerimizden kalma bir teknik aslında :D nemlendiği için üstü ıslanan ve delikleri kapanan tuzlukların içine pirinç atarlar...pirinç ıslaklık ve nemi çeker...

valla dostum sen yazmasan ben yazcaktım pirinç olayını ben bu yöntemle birçok kere cep telefonunu servise yollamaktan kurtuldum

Semih Özyurt
15-09-2009, 07:16   |  #28  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,748 mesaj

yazan şafak arkadaş zaten çok dikkatli isen aç demiş zaten bende acıcağını sanmıyorum zaten şahsen benim  gözüm yemez :) ayrıca tüm pc'lerde o lanet olası etiket vardır benim pcdede mevcut ama kaç kere açtım temizledim servistekiler bişey anlamadılar

Son Düzenleme: Semih Özyurt ~ 15 Eylül 2009 07:17
mancukya
15-09-2009, 13:16   |  #29  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 4
2,844 mesaj

O makina kuruyunca calisir ama Fare ve klavye konusunda süphelerim var.

jupiter65
15-09-2009, 13:54   |  #30  
jupiter65 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 23
1,172 mesaj

Dizüstü bilgisayarıma sıvı dökülürse ne yapmalıyım?

Eğer böyle bir durum başınıza gelirse yapmanız gereken ilk işlemin bilgisayarı kapamak ve güçten kesmek olduğunu unutmamalısınız. Çünkü klavye setleri anakartın hemen üzerinde bulunur ve içerde oluşan sıcak havanın dışarı atılması için belirli bölgelerde havalandırma boşlukları bulunmaktadır. Dizüstü bilgisayarınıza kazayla dökülebilecek olan bir sıvı bu boşluklardan kolaylıkla geçerek kısa devre oluşmasını sağlayabilir. Böyle bir durum gerçekleşirse de kartlarınızdan herhangi birinin yanması muhtemeldir. Bu yüzden en çabuk şekilde elektriği kesmelisiniz.

Ardından ikinci olarak yapmanız gereken işlemse müdahale edilebilir bir konumdaysanız sıvı emici bir bez yardımıyla sıvıyı temizleyebilirsiniz. Eğer yapılabilecekler arasında sıvının fazla miktarda dökülmesiyle sizi aşan bir durum hissettiyseniz bilgisayarınızı en kısa süre içerisinde teknik servise götürmelisiniz.
Alıntıdır.

Doqal
15-09-2009, 14:15   |  #31  
Doqal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
172 mesaj

kardeşim aynı sorun bendede oldu ustune bastım fon makınesıyle  tam sıcaklıkla tuşlar eridi dikkat et soğuk havayla uzaktan bas çoz bataryayı fılan elektırık aksamını kapat soğuk havayla bas sonra tekrar aç heryerıne tut ama yakın olmasın yınede ben bu yuzden 260 ytl servıse odedım tuşları değiştirttim garantıye bıle gırmıyo içeriye aksama inmez çunku tuş takımın altında sadece bı soket var bana yolladılar sorun olmaz işlkemcıye fılan gırmez yanı kardeşim dediğim şekilde yap kolay gelsın