Arkadaşlar bilgisayarımda oyun oynarken anlık donmalar olmaya başladı!!!
Özellikle Enter The MAtrix ve 007 Quantum Of Solace oynarken bayağı bilgisayar zorlanıyor ve donuyor kendine getirtmek için uğraşınca da biip sesi geliyor,ancak kendine geliyor.Ayrıca Midtown Madness oynarken de arasıra donmalar oluyor
İşlemci,gpu,hdd sıcaklığını filan kontrol ettim.Bigisayarın performansını da ölçtüm Performance TEst 6.1 de 228.9(Altta ayrıntılı resim de koydum!!!)
YAnlız işlemci ısısı 70 ler deydi onu da 50 lere düşürdüm.
Anakartttan filan da şüphelemniyorum değil ama 2. Sİstem Vİsta da bu olmuyor.Bİlgisayarımda Zone Alarm,Eset NOd32 ve Avira Personal edition classic antivirüs programları ve internet trafik izleme yazılımı var.
Lütfen Acilen yardımınıza ihtiyacım var!!!
Bİlgisayarımda Oyun Oynarken donmalar Oluyor!
Son Düzenleme: Banned ~ 08 Aralık 2008 20:26
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,688 mesaj
Bir sistemde bir kaç virüs programı bence gereksiz. Ayrıca işlemci sıcaklığın çok yüksek. Bilgisayarının özelliklerini de yazsan ii olurdu. Bu arada ben resim falan göremedim.
mystical93Bir sistemde bir kaç virüs programı bence gereksiz. Ayrıca işlemci sıcaklığın çok yüksek. Bilgisayarının özelliklerini de yazsan ii olurdu. Bu arada ben resim falan göremedim.yanıtınız için teşekkürler Eset Nod32 ANtivirüs sadece sistemde yüklü yani taratmak için kullanıyorum açık değil ve işlemci sıcaklığı şu an 50 lerde!!!!!
Ayrıca Eset Nod32 yi W32almanahe.c virüslerini Avira görmediği için kullanıyorum sadece virüs taratmak için!!! yani
Bilgisayar özelliklerimde :
İntel p4 dual core 3.00 ghz+1.5 gb ram +nvidai geforce 6600 256 mb ekran kartı*Samsung 250 gb sata *Foxconn p4m9007 mb anakartSon Düzenleme: alierenerdal ~ 08 Aralık 2008 20:30
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
prodogyanıtınız için teşekkürler Eset Nod32 ANtivirüs sadece sistemde yüklü yani taratmak için kullanıyorum açık değil ve işlemci sıcaklığı şu an 50 lerde!!!!!Bu sisteme karşı Enter the Matrix oyununu zor çalıştırması gerçekten normal değil. İşlemcin oyun esnasında çok fazla ısınıyor. Sorunun işlemciden kaynaklandığını düşünüyorum. Ya da işlemci fanından.
Ayrıca Eset Nod32 yi W32almanahe.c virüslerini Avira görmediği için kullanıyorum sadece virüs taratmak için!!! yani
Bilgisayar özelliklerimde :
İntel p4 dual core 3.00 ghz+1.5 gb ram +nvidai geforce 6600 256 mb ekran kartı*Samsung 250 gb sata *Foxconn p4m9007 mbSon Düzenleme: Feel Good ~ 08 Aralık 2008 20:40
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
Ama bu arada bu sorun vistada olmuyor diyorsun. Gerçekten karışık bir sorun.
mystical93Ama bu arada bu sorun vistada olmuyor diyorsun. Gerçekten karışık bir sorun.Evet haklısınız çok karışık bir sorun şimdi de explorer.exe geç yükleniyor(Sadece Wallpaper görünyüyor) ne yapmalıyım!!!???
Ayrıca bu sistemde şu ana kadar COd4,Nfs Pro Street,Fifa 2008,Far cry 2 ve quake 4 gayet normal şekilde oynadım.Nasıl iş anlamadım!!!Son Düzenleme: alierenerdal ~ 08 Aralık 2008 21:45
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
prodogEvet haklısınız çok karışık bir sorun şimdi de explorer.exe geç yükleniyor(Sadece Wallpaper görünyüyor) ne yapmalıyım!!!???Aslında virüs olma ihtimali de var. Bence güzelce bi tarat.
Ayrıca bu sistemde şu ana kadar COd4,Nfs Pro Street,Fifa 2008,Far cry 2 ve quake 4 gayet normal şekilde oynadım.Nasıl iş anlamadım!!!
Yıllanmış Üye
3,600 mesaj
bencede sistemini kaspersky ile tarat.ama bana ekran kartın yetersiz gibi geldi
Yıllanmış Üye
2,688 mesaj
SoN_KraLbencede sistemini kaspersky ile tarat.ama bana ekran kartın yetersiz gibiAma önceden çok rahat bir şekilde oynuyordum diyor. Ekran kartı ile alakası yok bence.
SoN_KraLbencede sistemini kaspersky ile tarat.ama bana ekran kartın yetersiz gibiMesajımı tam okumuyorsunuz herhalde KAsperky,avg ,avira popüler birçok antivirüs kurdum,virüslerle pek alakası yok .
mystical93Aslında virüs olma ihtimali de var. Bence güzelce bi tarat.Sabit diskimde ki bütün virüsleri tarattım ve temizledim:Eset"i Devre dışı bırakınca exporer sorunu halloldu gibi.
İşlemci fanını da sökmeden kanatlarını güzel bi temizledim.Temizlerken boğuluyodum nerdeyse sanki dünyanın bütün tozları benim işlemci fanının kanadında toplanmış
İşlemci şu an pek ısınmıyor halloldu gibi sorun!!! o temizleme işleminden sonra dün Enter The Matrix de de bir sorun yaşamadım!!!Tabii bu problemi Vista da yaşamamam da büyük ihtimallle vistanın işlemci kaynaklarını değil ram kaynaklarını daha fazla kullanmasıydı herhalde!!!!
Sorunumu çözdüm ya pek önemli değil cvp yazan herkese Teşekkürler
Taze Üye
11 mesaj
Arkadaşlar bnm işlmeci 3.0 p4, ekran kartı ati 512 mb, ram 1.5 gb olduğuna karşın oyunda takılmalar meydana geliyo sizce napmalıyım şimdiden yardımlarınız görüşleriniz için teşekkürler...
turquttArkadaşlar bnm işlmeci 3.0 p4, ekran kartı ati 512 mb, ram 1.5 gb olduğuna karşın oyunda takılmalar meydana geliyo sizce napmalıyım şimdiden yardımlarınız görüşleriniz için teşekkürler...bilgisayarınızda hangi oyunları oynarken takılmalar oluyor???Ayrıca benim mesajımdaki gibi virüs tarama,driver update ve işlemci sıcaklığına filan baktınız mı????
Taze Üye
11 mesaj
mesela en basitinden call of duty (world at war), bioshockta hata rapru çıkıyo
turquttmesela en basitinden call of duty (world at war), bioshockta hata rapru çıkıPeki o zaman pcnizde antivirüs programı var mı??Varsa hangi antivirüs prg kullanıyorsunuz ve antivirüsü devredışı bırakarak bi oyun oynamayı deneyin!!!
Taze Üye
11 mesaj
nod32 i var devre dısı bıraktım ama yine olmuyo . call of duty a giriyo ama bu sefer oyun başlamıyo