Bilgisayarımdaki çoğu şey engellendi.
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
12 mesaj
Yaptım fakat aynı sorun devam ediyor.
Road doğru tahmin ettin :) sality olduğu için TW istedim ama çekindi heralde vermeye format atıp kurtulacam sanıyor heralde :) format atılamayacağını bilmiyor çünkü.Murat bildiğim kadarıyla sality formata engel olmuyor sadece formattan sonra yedekteki bir dosyadan tekrar bulaşıyor.
Murat bildiğim kadarıyla sality formata engel olmuyor sadece formattan sonra yedekteki bir dosyadan tekrar bulaşıyor.Malesef formata da engel oluyor, formattan sonra doğru düzgün silinirse ve bilgisayarda iken kaspersky ile taratılmış bir aygıt harici takılırsa bulaşma olmuş ise bulaşabiliyor ancak kaspersky varsa yine bulaşmadan engelleyebiliyor.
Ben düzgün formatta herşey(mrb ve bios hariç) silinir diye biliyorum tabi sadece c'yi formatlayıp bir güvenlik programı kurmadan ya da yedekten kurarak eski dosyalarını usb disk'ten aktaranlar virüsü tekrar bulaştırıyorlar.
Malesef formata da engel oluyor, formattan sonra doğru düzgün silinirse ve bilgisayarda iken kaspersky ile taratılmış bir aygıt harici takılırsa bulaşma olmuş ise bulaşabiliyor ancak kaspersky varsa yine bulaşmadan engelleyebiliyor.
Ben düzgün formatta herşey(mrb ve bios hariç) silinir diye biliyorum tabi sadece c'yi formatlayıp bir güvenlik programı kurmadan ya da yedekten kurarak eski dosyalarını usb disk'ten aktaranlar virüsü tekrar bulaştırıyorlar.Benim dediğimi anlamıyorsun, Formatı engelliyor disk bölme yerine gelemiyor zaten. Direk boot özelliğini kaybettiriyor. mavi ekran yiyor :)
https://www.chip.com.tr/forum/sal ... in-ben_t101137.htmlSality çeşitlerine göre değişiyor ondan dolayı etkisi de değişik olabiliyor.
Burada kolay bir çözüm var.
Kesin çözüm için TIKLAYIN. Silme öncesi antivirüsünüzü devre dışı bırakmayı unutmayın.
İşe yaramazsa bunu deneyin, daha etkilidir. Resmi en alttakidir.İndirme adresi değişmiş, yeni link;
http://support.kaspersky.com/downloads/utils/salitykiller.zip