Bilgisayarımdaki virüs

anger
30-12-2006, 18:33   |  #1  
OP Üye
Teşekkür Sayısı: 0
69 mesaj

Arkadaşlar yardımınıza çok ihitiyacım var.Arka planda internet explorer öalışıyo ve ben bunu windows görev yöneticisinden kaldırıyorum tekrar gelıyor ve iki tane gözüküyor.Birisi 25 öb diğeri 7 mb harcıyor sıstemımde.Herne yaptıysam bulamadım.işin garibi ben opera kullanırım evde iki ay yok tum kardesi kullanmıs nasıl geldığınıde bılmıyorum.operayı da acsam bir popup gelıyor kapatıyorum ama wgyöneticisinde gözüküyor hemde iki tane.ne yapabilirim acil yardı istiyorum.

İki tane antivirüs kullanıyorum ikisinlende taradım cıkmadı.lütfen...

razgirz
30-12-2006, 21:09   |  #2  
Üye
68 mesaj

bir kere iki tane anti-virüs kullanmak yanlış
sadece bir tane kullanan yoksa çakışabilir
kullanacaksan da kaspersky anti-virüs kullan deneme sürümü olarak kullanabilirsin ama googleda licence key için arama yaparsan full kullanabilirsin ya da bedava anti-virüs için www.free-av.com u (paralılar kadar marifetli) kullan spyware için www.inndir.com dan Spybot Search and Destroy mutlaka kur çünkü anti-vir i tamamlıyor bu program
gelelim sorununa Internet Explorer lazım değil anladığım kadarıyla kökten halletmek için Başlat-Denetim Masası-Prog.Ekle/Kaldır-Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır-Internet Explorerın solundaki tick'i kaldır ileri de... bilgisayara da reset çektin mi internet explorer tamamıyla yok olacaktır.... daima opera kullan en iyisi.. doğru seçim yapmışsın

BOOMFUNKMCS
30-12-2006, 21:39   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 11
3,373 mesaj

razgirz,arkadaşım bulup key verseydin daha iyi olurdu,yaptığın yanlış.key i vermek ve nerede bulacağını anlatmak form kurallarına aykırıdır.

anger,arkadaşım kaliteli bir virüs programı sorununu çözer.antivirüs programının yanına Ad-Aware(() çerez programını yükle ve tarat,buldumu siler kurtulursun.

umarım başarılı olursun.

Son Düzenleme: BOOMFUNKMCS ~ 30 Aralık 2006 21:40
razgirz
30-12-2006, 21:50   |  #4  
Üye
68 mesaj
BOOMFUNKMCS
razgirz,arkadaşım bulup key verseydin daha iyi olurdu,yaptığın yanlış.key i vermek ve nerede bulacağını anlatmak form kurallarına aykırıdır.

anger,arkadaşım kaliteli bir virüs programı sorununu çözer.antivirüs programının yanına Ad-Aware(() çerez programını yükle ve tarat,buldumu siler kurtulursun.

umarım başarılı olursun.

Zaten anlatmadım forum kurallarına aykırı olduğu için site vermedim... söylediğim şey ise her insanın aklına gelebilecek türden.... sadece hatırlatma

anger
31-12-2006, 00:37   |  #5  
OP Üye
69 mesaj

Arkadaşlar ikinizin dediğinide yaptı ortadan kalkmadı.kullandığım antivirüsler -anvir personel edition ve avg free ayrıca bunu yanında anti spyware blocker-12ghost popup kıller silmek içinde daha onceden kullandığım ad aware personel kullandım sizce önlem için başka ne yapmalıyım.Hala bu lanet şey gitmedi ama genede yardımlarınız için çok teşekkur ederım ve hala yardımlarınızı beklemekteyım.

Der Rote BaroN
31-12-2006, 02:47   |  #6  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Görev yöneticisinde sonlandırdığını belirttiğine göre dosya adlarını biliyorsun. O zaman güvenli modda windows klasörüne gir ve aynı adı taşıyan dosyaları sil veya tanımadığın exe uzantılı dosyaları sil. Yanlış uygulamayı silme ihtimalin varsa veya yeni bir kullanıcı isen bunları yapma.
Güvenli modda virüs taraması yapmak her zaman iyidir.

anger
31-12-2006, 09:23   |  #7  
OP Üye
69 mesaj

Evet bir kaç tane buldum ve sildim birde üstüne tarama yaptım ama nafile yine de görev yöneticisinden bana gülümsüyor birde o değil arada sırada popup gelıyor onume opera kullandığım ve iexplore kaldırdığım halde anlamadım bu işi

emrozdmr
31-12-2006, 10:42   |  #8  
Yıllanmış Üye
349 mesaj

çoğu bilgisayar kullanıcısı tasvip etmesede bence en sağlam çözüm format kızacaklar olacaktır ama eğer bilgisayarında ikinci bir bölüm ayad hdd yok ise ve o virüs eğer oralarada bulaşmamışsa bas formatı gitsin derim ben kızacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler:D:D

Der Rote BaroN
31-12-2006, 11:31   |  #9  
Der Rote BaroN avatarı
Yıllanmış Üye
1,531 mesaj

Tabii ki en iyi yol formattır ama format atmadan sorununa çözüm bulabilmek önemli. Veya en azından denemek. Ben güvenli modda tarama yapman konusunda ısrarcıyım.

razgirz
01-01-2007, 18:27   |  #10  
Üye
68 mesaj
kickshaw
Tabii ki en iyi yol formattır ama format atmadan sorununa çözüm bulabilmek önemli. Veya en azından denemek. Ben güvenli modda tarama yapman konusunda ısrarcıyım.
Evet,ağzımdan aldı...Dediğini yap... ya da bunlarda olmazsa  bu dosyaları anti-vir ya da kaspersky a mail çek virüs diye bildir

m.fırat
03-01-2007, 15:13   |  #11  
Yıllanmış Üye
115 mesaj

Security task manager diye program arka planda çalışanların hangi tehlikeli hangisi değil ona bakıyor hatta karantinaya alıyor.Silebiliyorsunuzda...

Dene derim

Son Düzenleme: m.fırat ~ 03 Ocak 2007 15:28