Bilgisayarımdaki Yavaşlık

mertgulugen
02-02-2010, 15:54   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
24 mesaj

Arkadaşlar öncelikle herkese selamlar..

Biliyorum bu konuda bir çok konu açılmadı.. Bir türlü kendi sorunuma bi çare bulamadım.. Artık Canıma tak etti.. Öncelikle daha önce Windows 7 işletim sistemini kullanıyordum. Ama oyunlarda uyumluluk sorunu yaşadığım için Windows XP ye dönmeye karar verdim ve 1 hafta önce Format Attım Xp yi kurdum. çok güzel devam ediyordu fakat şu2-3 gün içinde Bilgisayar çok kötü kasmaya başladı nde oldu bilmiyorum ekran çok kötü video izlerken cızırtılı cızırtılı izleyemiyorum.. Ve Hatta bilgisayarın açılış sesi bile cızırtılı geliyor bilgisayar artık 5 dk da açılmaya başladı yani bekle bekle açılmıyor.. N'yapacağımı bilemez haldeyim.. Bilgisayarımın Özelliklerinide Yazayım buraya.. AVG Internet Security Kullanıyorum Bilgisayarımda Gereksiz hiç bir program yok internette gezinmek bile çok zorlaştı.. Tüm donanımlar tamam.. Fare bile donukluk yapıyo yani düşünün..

Lütfen yardımcı olunn :(

Bilgisayarımın Özellikleri:

Intel(R) Pentium(R) Dual CPU

E2180 @2.00 GHz

2.00 Ghz, 1.00 GB RAM

ATI RADEON x1550 Ekran Kartı

Yardımlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar..

Son Düzenleme: mertgulugen ~ 02 Şubat 2010 15:57
14boluspor
02-02-2010, 15:59   |  #2  
Taze Üye
14 mesaj

HARDDİSK DOLUMU

mertgulugen
02-02-2010, 16:05   |  #3  
OP Yeni Üye
24 mesaj

Ve Şunu da söylemeden geçmiyim. AVG ile tarattığımda ALttaki resimdeki şeyler çıkıyor fakat bunları silemiyorum. SOrun Bu olabilir mi?

Ve baktım RAM'ı yiyen başka bi program mı var diye CTRL+ALT+DEL den .. Fakat RAM yiyen değişik bi programda yok.. Bilemedim ARtık..

mertgulugen
02-02-2010, 16:07   |  #4  
OP Yeni Üye
24 mesaj
Alıntı: 14boluspor  
HARDDİSK
C ve D ye Ayrılmış Durumda;

C'deki Durum: Toplam 49 GB 27 Si Boş Durumda.
D'deki Durum: Toplam 100 GB 20 Si Boş Durumda.

SAİNT
02-02-2010, 16:34   |  #5  
SAİNT avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,595 mesaj

crackli program kullanımı yapabilir ayrıca xp korsansa crack yaptıysanız bu herzaman olacak bir sıkıntı aklıma gelen bunlar donanım arızası yoksa genellikle driver güncelleme yoluna başvurulur biostan başlıyarak.
crackli vista kullanmıştım bir ara sistem yeni iken bu sıkıntıları yaşadım örnek oyunları uzun sürede açıyordu belki sorunlarımız aynı olabilir. 
bazı virüsler vardır format atsanızda kurtulamazsınız örneğin boot virüsü gibi arkadaşlarda tavsiyelerde bulunacaktır.

Son Düzenleme: SAİNT ~ 02 Şubat 2010 16:35
Roadrunnner
02-02-2010, 16:36   |  #6  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

arkadaşım büyük ihtimalle bir virüs var bilgisayarında.veya microsoftun kullanıcı geridönüşlerini takip eden sistemin bilgisayarına gelmiş bir işlemi mevcut.görev yöneticisini açıp en fazla işlemci kullanan işlemi bulman lazım.daha sonra bu işlemi sonlandırman gerekiyor.eğer bu işlem ,sistemle ilgili veya kullandığın bir programla ilgili ya da virüs programınla ilgili bir işlemse bu işlemi sonlandırmamalısın.eğer işlemi tanımıyorsan google amcadan yardım alabilirsin

büyük ihtimalle bu işlem, işlemcinden büyük pay alıp senin diğer işlemlerini yürütmeni engelliyordur veya kısıtlıyordur.

mertgulugen
02-02-2010, 16:48   |  #7  
OP Yeni Üye
24 mesaj

ARkadaşlar burda İşlem Kısmında RAM'den yiyen programların Ekran GÖrüntüsünü Veriyorum.

Ve ARkadaşlar AVG ile tüm Bilgisayarı Tarattım ve sadece Yukarıdaki daha önce verdiğim Resimdeki Sonuç Çıktı.

Sorunu Algılayabilmek için daha başka bişey yapmam gerekirse yazarsanız hemen hallederim.
Lütfen Yardım..

Roadrunnner
02-02-2010, 16:53   |  #8  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

yanlış saymadıysam 50 tane işlem yürütüyor pc ama aşırı cpu kullanan yok.ram kullanımı bir hayli fazla olmalı.

bir de başlat>çalıştır a msconfig yazıp başlangıç sekmesinin fotoğrafını koyar mısın?

mertgulugen
02-02-2010, 16:53   |  #9  
OP Yeni Üye
24 mesaj

Eğer Yardımı da Olursa Everest Ultimate Edition İle Rapor Aldım.

.txt Dosyası Halinde Zip Ledim.. İhtiyacınız Olursa..

mertgulugen
02-02-2010, 17:00   |  #10  
OP Yeni Üye
24 mesaj

Buda MsConfig Görüntüsü. Resimde GÖzükmeyen bir tane daha da program Var
Adobe Reader Speed Launch

Birde Bu AVG tarafından bulunun Paketlenmemiş çalışma zamanı yazan dosyaları silmemi önerir misiniz?

Son Düzenleme: mertgulugen ~ 02 Şubat 2010 17:01
mertgulugen
02-02-2010, 17:13   |  #11  
OP Yeni Üye
24 mesaj

Ekran Kartımla ilgili bir sorun olabilir mi? Video Paylaşım Sitelerinde Video izlerken cızırtılı sesler geliyor. AVG tarama yaparken PC baya bi kasıyordu. Sonra bi düzelme oldu tarattıktan sonra. Girdim Vİdeoyu açtım devam ederken bi kaç tane daha internet sayfası açtım flashget felan açtım cızırbızır etmeye başladı gene. Donukluk felan yapıyor. Örneği; Hitman2 Slient Assasin oynuyorum oyunda bile aynı hatayı yapıyor. donuk ve cızırtılı. Halbuki ben bu oyunu çok rahat oynuyordum 4 gün önceye kadar.

Roadrunnner
02-02-2010, 17:13   |  #12  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

başlangıçta çalışan programlar her pcde olan programlar. görev yöneticisinde tanımadığın veya gereksiz programları sonlandır.o işlemleri google da arattır ve gereksiz olanları sonlandır.

virüs programı güncel mi?bir de avira denemeni önerebilirim.

mertgulugen
02-02-2010, 17:15   |  #13  
OP Yeni Üye
24 mesaj
Alıntı: Roadrunnner  
başlangıçta çalışan programlar her pcde olan programlar. görev yöneticisinde tanımadığın veya gereksiz programları sonlandır.o işlemleri google da arattır ve gereksiz olanları sonlandır.

virüs programı güncel mi?bir de avira denemeni önerebilirim.

Peki bide Avira'yı Denerim..

Ekran Kartımla ilgili bir sorun olabilir mi? Video Paylaşım Sitelerinde Video izlerken cızırtılı sesler geliyor. AVG tarama yaparken PC baya bi kasıyordu. Sonra bi düzelme oldu tarattıktan sonra. Girdim Vİdeoyu açtım devam ederken bi kaç tane daha internet sayfası açtım flashget felan açtım cızırbızır etmeye başladı gene. Donukluk felan yapıyor. Örneği; Hitman2 Slient Assasin oynuyorum oyunda bile aynı hatayı yapıyor. donuk ve cızırtılı. Halbuki ben bu oyunu çok rahat oynuyordum 4 gün önceye kadar.

Roadrunnner
02-02-2010, 17:17   |  #14  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

ram kullanımı nasıl?

Son Düzenleme: Roadrunnner ~ 02 Şubat 2010 17:19
mertgulugen
02-02-2010, 17:19   |  #15  
OP Yeni Üye
24 mesaj
Alıntı: Roadrunnner  
ram kullanımı nasıl ve sende ne kadar ram var?
Bende 1 GB RAM Var.. PEs 10 felan Rahat oynuyorDU!.. Ama şimdi sorun yapmaya başladı.. Oyunlar internette gezinme felan..

Pc_-_FiXeR
02-02-2010, 17:22   |  #16  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

aaaa dostum kavrayamadınmı hala xp çok kötü bir işletim sistemi + o kadar çok program yüklemişsinki sistemin zor nefes alıyor başlangıç bölümünde onlarca program var.

görev yöneticisinde ram in  çok harcandığı gösterliyor.

oyunlar için ekran kartın elverişsiz  kaç gb ram in var bakamadım.

ayrıca windows 7 yeni nesil bir işletim sistemidir tamamiyle optimize edilmiş gibi .

tavsiyem ; ram takviyesi yap (kaç gb  ram in var ?)

Roadrunnner
02-02-2010, 17:22   |  #17  
Yıllanmış Üye
694 mesaj

game booster programını indir belki biraz işe yarar.normal kullanırken bile işe yarıyor.

http://www.iobit.com/gamebooster.html?Str=download

Pc_-_FiXeR
02-02-2010, 17:25   |  #18  
Yıllanmış Üye
553 mesaj

sistemine tekrar baktım genelde boğuk bir sistem hiç bir parça diğerini doldurmuyor.

en az 2 gb ram e ihtiaycın var istediğin kadar optimize et faydasız.

haftada 2 - 3 kez disk birleştirme yap  + vista hızlandırma yönemleri ve xp hızlandırma yöntemleri   başlıkları altında google da araştırma yap.

mertgulugen
02-02-2010, 17:26   |  #19  
OP Yeni Üye
24 mesaj
Alıntı: Pc_-_FiXeR  
aaaa dostum kavrayamadınmı hala xp çok kötü bir işletim sistemi + o kadar çok program yüklemişsinki sistemin zor nefes alıyor başlangıç bölümünde onlarca program var.

görev yöneticisinde ram in  çok harcandığı gösterliyor.

oyunlar için ekran kartın elverişsiz  kaç gb ram in var bakamadım.

ayrıca windows 7 yeni nesil bir işletim sistemidir tamamiyle optimize edilmiş gibi .

tavsiyem ; ram takviyesi yap (kaç gb  ram in var ?)
RAM Ve Ekran Kartı Gayet iyi yetiyordu fakat yeni yeni sorun yapmaya başladı şu 2 veya 3 gün işte. RAm 1 GB ve fazla program yüklemedim. Neyse ben genede gerkli gereksiz programlara bakıyim kaldırıyim. AVIRA ANTI VIR'i indiyorum şimdi birde onunla tarama yaptırıyim. Game Booster'i de indiriyorum onu da halledeyim. Bakalım Sorun Devam edecek mi.

Son Düzenleme: mertgulugen ~ 02 Şubat 2010 17:32
IceManF1
02-02-2010, 18:14   |  #20  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,542 mesaj

Yavaş olan bir PC'yi hızlandırmak için kullanabileceğiniz birkaç yöntem:

CCleaner indirip, kurun.
http://download.chip.eu/tr/CCleaner_132258.html
NOT: Yukarıdaki adresten indirin.Ama oradaki program güncel değil.Bu yüzden kurduktan sonra, Şimdi Güncellemeleri Kontrol Et,'e tıklayıp, en güncel sürümü indirin.

1- Sisteminizi temizleyin.(cleaner sekmesi ile)
2- Kayıt defteri sekmesi ile sisteminizdeki hataları düzeltin.
3- Araçlar>Başlangıçta, sekmesine tıklayıp, PC açıldığında başlayan programları inceleyin. Gereksiz olanları devredışı bırakın.
4- Aynı zamanda, Araçlar>Geri Yükle(Kaldır)'dan gereksiz programları kaldırın.

5- Windows Update'den PC'yi tamamen güncelleyin.
6- Basit ama etkili bir yöntemdir:
Bilgisayarım>Yerel Disk C veya D>Sağ tıkla>özellikler>Disk temizleme yapın.Aynı yerden diğer sekmeden de Disk Denetleme ve ardında da Disk Birleştirme yapın.
7- Hangi antivirüs programını kullanıyorsanız, son sürümüne güncelleyip, sistemi taratın.
8- Ekran kartınızın sürücüsünü güncelleyin.
ATI ise: http://support.amd.com/us/gpudownload/Pages/index.aspx
nVidia ise: http://www.nvidia.com/Download/index5.aspx?lang=en-us
9- Sistemi yeniden başlatın.

NOT: AVG Internet Security yeterli bir programdır. Avira ile taratmana gerek yok.Zaten Internet Securtiy en kapsamlı güvenlik paketidir.Daha önceden tüm PC'yi tarattıysan, bir daha taratmana gerek yok.O zaten silmiştir.Emin olabilirsin.

Sana tavsiyem bunları yaptıktan sonra, Windows 7 Home Premium 32 bit sürümüne geçmen.PC'nden daha fazla performans alırsın.

i7
02-02-2010, 18:20   |  #21  
Yıllanmış Üye
203 mesaj

Başlangıçta ve arkaplanda acayip çok program var bunları azalt xp ye dönerek bence hata yapmışsın ben de çok oyun oynayan birisiyim ama uyumluluk sorunu hiç yaşamadım win 7 de , ccleaner gibi programları kullan,gamebooster oyun oynayacağın zaman bayağı bi rahatlık sağlar öyle bir bilgisayarda, bu arada combofix kullanmanı tavsiye ederim mutlaka faydasını görürsün eğer virüs malware falan varsa aynı işlemci bende var 1 gb daha ram takıp windows 7 ye geçsen tekrardan rahatlarsın aslında...

özkan_oktay
02-02-2010, 19:42   |  #22  
Yıllanmış Üye
1,354 mesaj

bence tekrar win 7 ye geç zaten oyunlarıda yavaş oyanrsın ramın ve işlemcin düşük..2.00 ghz çok düşük...

bademgoz
02-02-2010, 21:24   |  #23  
bademgoz avatarı
Yıllanmış Üye
352 mesaj

avg antivirüs  programını sil avira yükle

IceManF1
02-02-2010, 21:30   |  #24  
IceManF1 avatarı
Yıllanmış Üye
3,542 mesaj
Alıntı: bademgoz  
avg antivirüs  programını sil avira yü
AVG Internet Security silmene gerek yok. Avira Antivir Personal Free'den daha iyi korur.

Ayrıca seste cızırtı varsa çözümü şudur:

Anakartın üreticisinin sitesine gir, oradan ses sürücüsünü indir, kur.
Eğer yapamazsan bana markasını ve modelini yaz bulayım.

Son Düzenleme: IceManF1 ~ 03 Şubat 2010 11:17
black_flood
03-02-2010, 09:47   |  #25  
black_flood avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 152
5,190 mesaj

avg nadirende olsabaşa bela olabiliyor işlemciyi çok aşırı yoruyor komple kaldırıp çalıştır sistemini eğer fark varsa performansta salla avg' yi antivir, panda cloud gibi ücretsiz yazılımları deneyebilirsin.
bir kaç kere yaşadım çünkü aynı sıkıntıyı bir sebepten dolayı gerçek zamanlı tarama motorunda bellek taşma sorunu yada sonsuz döngüye düşme oluyor işlemciyi kemirip duruyor her program açıp çalıştırmaya.