MSI MS-6368 Anakart
işletim sistemi xp
işlemci:İntel p3 800 işlemci
bilgisayarda bütün elemanları değiştim ve denedim remler hardısk işlemci psu tekrardan format fakat sonuç yok bilgisayarı kapattan kapıyorum tekrar geri açılıyor delirecem bir türlü çözemiyorum Bios tan bazı işlemler yaptım ama olmuyor ne olur yardımmm
Bilgisayarımı kapatıyorum tekrar geri açılıyor
MSI MS-6368 Anakart
işletim sistemi xp
işlemci:İntel p3 800 işlemci
bilgisayarda bütün elemanları değiştim ve denedim remler hardısk işlemci psu tekrardan format fakat sonuç yok bilgisayarı kapattan kapıyorum tekrar geri açılıyor delirecem bir türlü çözemiyorum Bios tan bazı işlemler yaptım ama olmuyor ne olur yardı
Tuhaf :S
Görev yöneticisini aç; (ctlr + alt + delete) Burada "Bilgisayarı Kapat" sekmesine gel ve "Kapat" tıkla.
Yine olmazsa Başlat > Çalıştır > cmd yaz ve Enter'a bas. Komut satırına şunu yaz: shutdown -f
Bunları denedikten sonra sonucu buraya yaz.
Düzeldi galiba ses-soluk yok
Eğer yazdığım işlemlerle düzelmediyse sorun bios'ta olabilir.
Sabit diski de değiştirdiğiniz için sistemde virüs olma ihtimali üzerinde durmuyorum...
Ancak bir virüs bios'ta tahribata sebep olmuş olabilir. Bu yüzden biosu sıfırlamanızı ve mümkünse güncellemenizi veya yeniden kurmanızı tavsiye ediyorum.
Eğer bundan da bir sonuç alınamazsa değişmeyen tek parça olan ana kartınız arızalı. Tamir edilebilir veya yenisi alınabilir.
Sormayı unuttum; kurduğunuz Windows orjinal mi? Çalışan bir Linux cd'si ile kapatmayı deneyebilir misiniz?
Son Düzenleme: Nicoll ~ 31 Aralık 2009 15:34
arkadasım sorun bıos tadır pc tamırcısıne git bıos yuklettır bendede olmustu bı ara be kndım yaptım
pc ye eytan kaçmış olabilir :D hehehe
anakart üzerindeki açma kapama düğmesini kontrol et baskı yapan birşey olabilir.Bios güncelle sonra default yap.format atarken dvd okuyucudan boot ederek biçimlendirip temiz format at.Pc parçalarının bütün bileşenlerini söküp yeniden tak(işlemci,ramler(değişik slotlara tak ama aynı renk slotlara) ,ekran kartı, anakart pili,psu kabloları,hdd ve dvd girişleri).
Bunlardan sonra yine yapıyorsa zaten donanımsaldır.
bisu sıfırladım bıos guncellemesı yaptım tek çare anakart arızalı sanırım yanlız anakart aldığım kışı bıostan bı ayar yapman lazım dıyor ama ne yaptıysam olmadı bır yerı kaçırıyorum saanırım
sorun halen daha devam edıyor çözemedım