bilgisayarımı server yapmak istiyorum.

smmugler
08-04-2008, 18:19   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
22 mesaj

Arkadaşlar merhabalar sizden bir isteğim olacakGülümseme

Ben bilgisayarımı server yapmak ve yayınlamak istiyorum ancak en başından söyleyeyim ticari bir amacım yok tamamen kişisel "yok ttnet ile adsl ile olmaz bilgisayarın kaldırmaz" gibi yorumlar yapmayalım lütfen şimdi hem suçlu hem güçlü gibi bir imaj veriyor olabilirim ancak daha önceleri başka forumlarda konu ile ilgili kimse adam akıllı yorum yapmamış genelde vazgeçirmek amacı ile yapılmış yorumlarla dolu bu yüzden onlardan da birşey anlayamadım makalelerin de ya geçerliliği bitmiş ya da resim dosyaları serverdan silinmiş bu yüzden konu açmak istedim

Konuya dönersek bende statik ip yok ancak no-ip den bir statik ip aldım gibi bişi oldu problem değil.

Bu arada bilgisayarımın işletim sistemi: windows xp pro service pack 2 dir.

Şu an bilgisayarımda EasyPhp kurulu. Acaba bu programı kullanarak bilgisayarımı server haline getirebilir miyim yoksa ille de IIS mi kullanmam lazım? (onun için bir de php mysql phpmyadmin ayarlarını yapmam lazım :/).

Son olarak ta modemimden port açmam gerekir mi usr 9105 kullanıyorum bu konuda da yardımcı olursanız çok makbule geçer şimdiden teşekkür ederim

Alibaba
08-04-2008, 20:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
427 mesaj

arkadaşlar ben de toptancı pazarından 5-6 metre galvanizli sac aldım nasıl roket yapıp marsa gidebilirim. ha bi de geri dönebiliceğim bi chaz olursa iyi olur. ;)   arkadaşım, senin internet bağlantın statik IP li bile değil, büyük ihtimalle sınırlı 1BMit bağlantı yani saniyede 120KB senin hizmet alma hızın var hizmet verme hızın ise bunun dörtte biri yani 30 KB saniye. sen bununla cıscıbıl sayfalar bile yapsan en fazla 1-2 kişiye hizmet verebilirsin. bu hizmeti verirken de responsların yavaşlayacağı için kendi download ve sörf hızın da yerlere serilir. ama ben bu işi sadece öğrenmek için yapıyorum performas derdim yok, eğitim amaçlı diyorsan da böyle derin bi konu forumdan basitçe öğrenilmez, birkaç kitap okuman lazım. ha gayret...

Son Düzenleme: Alibaba ~ 08 Nisan 2008 20:10
smmugler
09-04-2008, 00:14   |  #3  
OP Yeni Üye
22 mesaj

yahu okuman yazman yok dimi senin ne yazmışım orda? ""yok ttnet ile adsl ile olmaz bilgisayarın kaldırmaz" gibi yorumlar yapmayalım lütfen " anlatamadım galiba bana yardımcı bilgi lazım ne yapacağım kendimi ilgilendirir.

Son Düzenleme: smmugler ~ 09 Nisan 2008 00:14
stern
10-04-2008, 21:19   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,453 mesaj

benim önerim IIS üzerinde çalışman olucaktır ancak xp ile bu durum biraz zor. yani dns sunucu kullanarak web sitesi yapmak daha yararlı olacaktır. yani windows server 2003 gibi. ancak xp için şu adımları deneybilirsin IIS kurduktan sonra satın aldığın domain adresini kendi static ip adresine yönelendirmelisin ki ilk adım burda ttnetten bir statik ip almak olacaktır. sonrasında adsl üzerinde 80 portunu bu bilgisayara hem UDP hemde TCP olarak açmalısın bu şekilde ilgili  yayını gerçekeleştirebilirsin ama ben yinede windows server 2003 ile bu işlemi yapmanı öneririm