Merhaba arkadaşlar.
Pcmimi wolt 230'dan wolt 120'ye düşürdüm.
Ama bilgisayarım açıktı ve patladı yanmış barut gibi koktu.
Güç yeri yanmışmıdır ve diğer erkan kartı ram gıbı şeyler zarar görmüşüdür.
güç ne kadar lutfen yardım edin
yaw kardeşim patladı diyosun sonra açmaya çalısıyosun.İnsanın başına ne gelirse meraktan geliyor.
Sen onu bunu boşver bunu al kurtul
XILENCE XILENCE XP500 500W 120MM FAN PSU REDWİNG SERİSİ R3 77 TL
yaw kardeşim patladı diyosun sonra açmaya çalısıyosun.İnsanın başına ne gelirse meraktan geliyor.Arkadaşım bir yanlış anlaşılma söz konusu sanırım. Arkadaş düz tornavidayla kasayı açmamış. Düz tornavidayla üstündeki kırmızı seçenek anahtarını oynatmış. Kasa açık olduğundan ve PSU da elektrik bulunduğundanda patlama olmuş sanırım.Sen onu bunu boşver bunu al kurtul
XILENCE XILENCE XP500 500W 120MM FAN PSU REDWİNG SERİSİ R3 77 TL
Merhaba arkadaşlar.Parçalar yanmadıysa sadece güç kaynağın zarar görmüştür. 75TL'ye 500W alırsın biter derdin. Fakat almadan bir bilgisayarcıya git, başka bir power ile dene sistemi ona göre hareket et. Anakart şok yemiş olabilir.Pcmimi wolt 230'dan wolt 120'ye düşürdüm.
Ama bilgisayarım açıktı ve patladı yanmış barut gibi koktu.
Güç yeri yanmışmıdır ve diğer erkan kartı ram gıbı şeyler zarar görmüşüdür.
güç ne kadar lutfen yardım edin
Arkiler ben o kırmızı anahtarı pc açıkken sağa çektım ve patladi :D
Ve tekrar eski haline getirdim olmadı yani çalışmadı
PSU içini aştım baktım bazı yerler siyah yani patlamış
2tane sıyah boru gııb seyler patlak yanı psu gıtmıs
yenı alıncak GÜZEL PSU YADA BAŞKA GÜÇ KAYNAĞI ÖNERİRMİSİNİZ.
resimdeki swich ile oynamış büyük ihtimalle sadece güç kaynağı (power supply) yanmıştır. eskisi ile aynı güçte bir power alıp takabilirsin...
Geçmiş olsun power supply uçmuş, bazı psu larda bulunan 220 - 110 volt selectoru 220 v şebeke gerilimi olan ülkelerde çok tehlikelidir, kesinlikle dokunmayın. bu selectoru 110 a ayarladığınızda enerji verdiğiniz anda girişteki kondansatörleri patlatırsınız, konsansatörler devre dışı kaldıktan sonra aşırı yüksek voltaj güç transistörlerinide yakar ve psu kullanılamaz hale gelir. her ne kadar çıkışları microprocessor kontrollü olsada anlık aşırı yüklemelerde anakart cpu hdd gibi parçalarında hasar görme riski vardır, yani 110v a ayarlı psu pc çalışmıyor olsa bile 220 v şebeke gerilimine maruz bırakıldığında pc üzerine takılı olan bütün donanıma zarar verebilir.
Arkiler ben o kırmızı anahtarı pc açıkken sağa çektım ve patladi :DSistemin full olarak yaz ona göre önerelim PSU...Ve tekrar eski haline getirdim olmadı yani çalışmadı
PSU içini aştım baktım bazı yerler siyah yani patlamış
2tane sıyah boru gııb seyler patlak yanı psu gıtmıs
yenı alıncak GÜZEL PSU YADA BAŞKA GÜÇ KAYNAĞI ÖNERİRMİSİNİZ.
Son Düzenleme: DiamondMines ~ 04 Şubat 2013 23:10