biraz mantıklı ol, adam bilgisayar satınalma tavsiyesi istemiyor, hızla ilgili bir şikayette de bulunmamış. bilgisayarının donmasından şikayetçi sadece.
yoksa ben de bilirim yıllarca bilgisayar programlamış, proje geliştirmiş, sistem kurmuş bu işin masterini yapmış biri olarak en hızlı parçalardan yeni sistem tavsiye etmeyi. konumuz en hızlı bilgisayar seçimi değil. konumuz adamın donan bilgisayarına çözüm.
o kullandığı autocad sürümü üretilirken bugünkü kartlar var mıydı piyasada? ya da arkadaşımız ne derece ağır bir grafik tasarımı yapıyor olabilir de korkunç bir sisteme ihtiyaç duyacak? üstelik çizim yapıyor 3D animasyon değil.
en hızlı ekran kartlarını 3d hızları fazladır. 2D düz çizimdir. 3D ise gölge, transformasyon, texture, lightining, AA... gibi gerçek dünya simülasyonudur.
gerçek dünyayı çizmek için frame hızı, yoğun matematik hesap hızı önemlidir, bunu da kart kendi üzerine alarak yapar. 2D çizimler ise daha ilkeldir ve daha çok sistemde çizilir ekran kartına sadece görünen bölge çizdirilir. burada çizim hızı da ekran kartı RAM hızına ve GPU frekansına bağlıdır. o yüzden masaüstü performanslarında çok bariz farklar hissedemiyoruz çünkü 2D.
khramn
Alibaba
ne güzel yol bulmuşlar. ekran kartını ramini değiştirelim abi bişeyi kalmaz. bilgisayar kaynakları yetersizse yavaş çalışır ama donmaz. donuyorsa teknik bir düzeltme gerekiyor demektir. önemli parçaları değiştirivermek teknik bir çözüm değil ticari şeytanlıktır. bilgisayarını işinin ehli bir ustaya göster. hatanın kaynağını bulup donmayı engelleyecektir.
Affınıza sığınarak soruyorum? Bu tür yüksek grafik çözünürlük isteyen çizim progamlarını kullanmak için gidip 4 çekirdekli işlemci, 4 gb ram , en yüksek değerlerde çift ekran kartı analanlar enayimi ? Neden pentium 1 işlemcili onboard ekran kartlı bilgisayar alıp teknik servise yolunma yolunu denemiyorlar? Hani sener şen ilyas salmana diyordu ya;'' vallah kayınço senin gibi eşekler olmasa bizim gibi alıkların hali nice olur''.Kusura bakmayın benim burda yazmamın tek sebebi doğru dürüst format atmayı bile bilmeyen buna karşın ün küçük proplemde; Hıııımmm donanımınız arızalıdır değişmesi gerekir,, mutlaka format atılmalıdır, diyerek milleti sömürenlere karşı insanlarımıza yardımcı olmak.