Bilgisayarımın Hızı-(Ramden şüpheleniyorum)

emobaba5502
30-11-2012, 18:09   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

Arkadaşlar bilgisayarım o kadar yavaş ki resmen ağlıyor,internette gezinirken ikiden fazla sekmeyi açamıyorum sürekli bir takılma var,facebook'ta rahat şekilde gezinemiyorum.Son günlerdehep hayalini kurduğum Football Manager 2013 oyunun oynamak istiyorum ancak 12'yi bile kaldırmıyordu bilgisayarım.

aşağıda bilgisayarımın özelliklerini yazdım,sorunun nelerden kaynaklı olduğunu bi belirtirseniz sevinirim.her türlü fikirlerinize açığım.ilgilenenlere teşekkürler.

Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.00GHz

Ekran Kartı:ATI Radeon HD 4350

Ram:Hı Level Marka - DDR2 512 Mb 266 MHz

DiamondMines
01-12-2012, 10:40   |  #2  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj

Sistemin hepsi eskimiş kardeş, yapacak bişey yok. Ram çok düşük, en 2GB olsa iyi olur. Ama zor bulursun DDR2 ve pahalı olur. İşlemcin de aynı şekilde mazide kalıyor. Sistemi yavaş tutan bir şey daha var ve çok önemli oda sabit diskin dir. SSD olsa çok çok daha hızlı olur fakat o sistemede SSD alınmaz bence. Yani ne bilim. Ekran kartı da pek iyi bişey değil. Baya eskimiş bir sistemden bahsediyoruz onun için 2. sekmede sorun yaşıyorsundur. 

Benim önerim o bilgisayara parça parça değişiklik yapma, değiştirmek istersen direk sat eski sistemi ve yenisini al. Biraz daha eskirse 100TL bile etmez haberin olsun. 

Nedir düşüncen?

emobaba5502
01-12-2012, 20:57   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj

İlgin için teşekkür ederim hocam çok haklısın epey eskidi zaten farkındayım ama direk yenisini almayı pek istemiyorum birkaç parçayla işin işinden çıkabilir miyim diye bakıyorum.Zaten maddi durumum da iyi değil malum öğrenciyim,bana pek çıkar yol kalmıyor gibi desene.

DiamondMines
02-12-2012, 02:20   |  #4  
DiamondMines avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 988
10,394 mesaj

O zaman bir gram bile harcama kullanmaya devam. Gerçekten değmez çünkü güncelleme. 

Saygılar.