Arkadaşlar öncelikle merhaba. Sorunumdan bahsedecek olursam;
Bilgisayarım 1 haftalık henüz. Nvidia 540M Optimus ekran kartı, i7 2630QM işlemci, 6 GB ram'im var.
Bilgisayarımı açtığımda bilgisayarım minimum 1,6 GB ram tutuyor (hiç bir program vs açık değilken). Bir kaç program açıkken de 2gb'a kadar çıkıyor. Bunun sebebini bir türlü anlamış değilim. CTRL ALT DEL'ten tüm programları kapatıyorum kullanıcı tanımlı, sistem tanımlı bazı programları ve hizmetleri bile durduruyorum ama durum değişmiyor. Sürekli 1.5 gb minimum ram harcıyor bilgisayar. Bana zararı olmuyor henüz 6 gb ram'e kadar yükselten bi ihtiyacım olmadı ancak işin bir de şu garip yanı var. Normalde XP kullanırken kullandığım programları kullanıyorum Windows7'de de. orda sistem toplamda 300 mb ram tutarken burada 1.5 gb ram tutuyor. Windows 7 bu kadar kaynağı tek başına mı kullanıyor? Ve bir ekstra şaşırdığım durum daha, normalde XP'de Empire Total War oynarken sistemim 2 GB ram kullanırdı. Windows 7'de oynadığımda ise ram kullanımım boştayken 1.5 gb iken oyunu açtığımda en çok kaynak gereken anlarda bile ram kullanımı 2 gb'tan yukarı çıkmıyor oyunda.
Aklıma gelenler şunlar; ekran kartım 1 gb paylaşımlı 1 gb paylaşımsız belleği olan bir donanım. Acaba ekran kartım paylaşımlı olan hafızayı sistem açılır açılmaz kendine mi alıyor? (Windows 7'nin normal kaynak kullanımının ortalama 500-600mb olduğunu duydum, 1.5 gb - 500mb = 1 gb (paylaşım belleği mi))
Bir diğer aklıma gelen ise hiç gerçek olmasına ihtimal vermediğim, hiç beklemediğim bir programın sistemi yoruyor olması.
Bir kaç resim koyuyorum anlayan arkadaşların daha iyi yorumlayabilmesi için :)
Saygılarımla, teşekkürler.