Arkadaşlar Günaydın.
Benim size bir sorum olacak.
İ7 işlemcili 8 gb ramli 2.80 ghz bir bilgisayar kullanmaktayım.
Ancak bilgisayarımın açılma süresi , yaklaşık 1 dk yı buluyor.Sizce bu süre normal bir süremi bunun gibi bir bilgisayar için.
Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarın açılma süresi !
- 1
- 2
Açılıp hazır hale gelmesi mi 1 dakika yoksa açılıp sadece masaüstünün gelmesi mi?
Açılıp hazır hale gelmesi 1 dk yı buluyor. 1 dk sonra tüm işlemlerimi rahatça yapabiliyorum
Çok anormal değil öyleyse.Ama yine de açılıştaki gereksiz hizmetleri kapatıp,CCleaner ile gereksiz dosyaları temizleyip yeniden bir deneyebilirsin.Belki başlangıçta açılan programlar ve bazı hizmetler PC'nin açılışını yavaşlatıyor olabilir.
Bilgisayarda çok programda yok hani.Zaten formatladığımdada 20 30 sn gibi bir sürede açılıp kullanıma hazır hale geliyordu.
PC açılırken peki otomatik olarak başlatılan programlar var mı?
Evet normal benim PC'nin açılıp hazır hale gelmesi 1 dakikayı geçiyor gerçi HDD de çok dolu.
Eğer bu süreden rahatsız oluyorsan bilgisayarı uyku moduna almayı deneyebilirsin.Ben hep öyle yapıyorum.Kullandığın işletim sistemi ne?
Windows 7 home premium (64 bit) İ7 işlemci
En iyisi uyku modunu kullan zaten bilgisayarın açılıp hazır hale gelmesi 1 dakika sürüyorsa gayet normal.
Öyle yapayım ozaman teşekkürler yardımlarınız için :)
Sistem iyi normal şartlarda tamamen hazır hale gelmesi zaten 40-50 sn falan sürüyor sistemlerin. Sen de açılışta açılan gereksiz programlar varsa onları kapat 5-10 sn daha kazanırsın.
Not: Bazı yazılımlar simge durumun da gözükmez otomatik çalıştıkları halde, örneğin; Java Update, Google Update, bazı Adobe yazılımları, eklentiler falan filan... O yüzden kontrol etmelisin açılışı.
Başlat menüsüne "sistem yapılandırması" yaz, çift tıkla ve açılışta ki programları kontrol et.
Sistem iyi normal şartlarda tamamen hazır hale gelmesi zaten 40-50 sn falan sürüyor sistemlerin. Sen de açılışta açılan gereksiz programlar varsa onları kapat 5-10 sn daha kazanırsın.Yardımlarınız için teşekkürler. Hemen deniyorum :)
Not: Bazı yazılımlar simge durumun da gözükmez otomatik çalıştıkları halde, örneğin; Java Update, Google Update, bazı Adobe yazılımları, eklentiler falan filan... O yüzden kontrol etmelisin açılışı.
Başlat menüsüne "sistem yapılandırması" yaz, çift tıkla ve açılışta ki programları kontrol et.
Arkadaşlar benim bilgisayar açıldıktan sonra ağ tanılama(görev çubuğundaki simgesi)çok uzun sürüyor.Sizce neden?
Kablosuz ağ kullanıyorsan geç algılıyor olabilir.Ancak donanımsal bir problemde olabilir.
Eğer böyle bir problem yoksa Ağ tanımlama çubuğunu denetimden masasından kaldırıp öyle kullanabilirsiniz.
İkisinde de oluyor kablolu kablosuz.
dostum bıos ayayrları diye bişey var bu ayarların yanlış yapılması pc nin yavaş açılmasına etki ediyormuş internette biraz araştır
ssd disk kullanmıyosan isteğin donanımı kullan hızlı açılış sağlayamazsın
- 1
- 2