bilgisayarın açılmaması

HPQ-User
31-12-2009, 18:54   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

bektas sormuş:
1 yıl önce casper neo  masaüsü   bilgisayar adım işletim sistemi vista home basic yüklü geldi ben henüz yeni çıktığı için
xp professional yükledim o şekilde kullanmaya devam ettim
3 ay önce bilgisayarım açılmadı  bir arkadaşıma sordum bios pilini çıkarıp tekrar takarak biosu ayarladıktan sonra açmamı söyledi denedim açıldı sonraki günlerde yine aynı şey oldu bilgisayar açılmadı ekranda cesper yazılı şekilde kaldı
ben yine aynı yöntemi kullandım,açtım fakat daha sonra yine hata verdi bu sefer bios ayarlarına da giremedim bios pilini çıkartıp 1 gün sonra takıp denedim açıldı şimdi  bilgisayarı kapatmam gerektiğinde bekleme moduna alıyorum  
tamir için bir bilgisayarcıya götürdüm problemin büyük olduğunu söyledi fakat maddi imkanlardan dolayı yaptırmadım bekleme modunda kullanıyorum
sizce problem nedir anakartı falan mı değiştirmeliyim yoksa işletim sistemi mi problem  yardımcı olursanız sevinirim  
yardımcı olursanız sevinirim

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
intel anakart
intel core 2 duo 2.66 GHZ
2 GB ram
512 MB ATI ekran kartı

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; InfoPath.1; .NET CLR 2.0.50727)

Roadrunnner
31-12-2009, 19:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
694 mesaj

bios pilini değiştirmeyi denediniz mi bilgisayar tamircisi yeni ve toplama olmayan bir pc gördüğü için sizden para koparmak amacıyla öyle söylemiş olabilir

kral05
31-12-2009, 19:50   |  #3  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
23 mesaj

denemedim
en yakın zamanda denerim 
önerin için sağol
----bu arada kusura bakmayın aynı soru sorulmuş forumda ama ben soru cevapların burada olduğunu
bilmiyodum normal siteden yazmıştım ---
teşekkürler