explorerın aniden hata verip kapanması sonra da giden sayfalarım geri gelecekmiş gibi hata şeyini yolayıp yollamamasını sorması ve bir oyun yüklerken aniden masaüstüne atması en korkulu kabusumdur....
Bilgisayarın en çok hangi hatasına dayanamazsınız?
dreamwearı kullanırken tak diye gidiyor ya deli oluyor bide kaydetmediysem baştan yapmak zulüm gibi .cs3e geçtim inş bi sorun olmaz .
samet713dreamwearı kullanırken tak diye gidiyor ya deli oluyor bide kaydetmediysem baştan yapmak zulüm gibi .cs3e geçtim inş bi sorun olmaz .sen mx kullanmaya devam et :D Birde asp.net kasmaya başladın. Eski şeylerle nereye kadar canım kalırsın öyle kapanınca :D
kurulumu 1 saat sürüpte sonradan program düzgün yüklenmedi hatası insanın sabrını gerçekten aşındırıyor...
çok fazla hata ile karşılaşmam ama strateji oyunlarını oynarken 2 saat uğraşmışım düzeni kumuşum tam düşmanı yenecekken ekrana sığmayan upuzun bi hata verip oyunun kapanması beni deli ediyor düşman beni yenerken sorun yok ben onu yenerken kapanıyo deliriyorum buna... benimki "pc" değil arada bide "i" harfi var yavvvv...
kotalım olup ta indirdigimfilmi büyük bir zevkle rardan cıkardsıgım arşiv hatası verip filmin en heycanlı yerini atlayınca pc me kıyamıyom pc masasına yapıştırıyom arada klavyede yiyor ama o kadara da olur
bazende bazı programalardan dolayı internete baglanmadıgında yapıyom aynı tepkiyi :D
elaziglisizde amma mavi ekran çıkıyormuş, bende en son vista beta zamanında creative sürücülerini yüklerken verdi ki o sürücülerde betaydı. sonra ne olursa olsun hep tam sürüm kullandım tık yok valla, ballı mıyım neeltahirAynı şeyleri geçiriyorum içimden, mavi ekranla ilgili yazılar görünce. Şu kadar yıldır Windows kullanırım, daha bir ya da iki kez yaşamışımdır bu sıkıntıyı.Evet, bu gercekten bir "sorun". Aynilari benim icin de gecerli. Hata olmuyor, olmuyor, olmuyor ....."Sistem geri yüklemenin" nasil yapildigini bile bilmiyorum :) Bu gidisle nasil format atildigini, fdisk'in ne ise yaradigini bile unutabilirim ;)
akşamüstübenimki laptop old için pek kıyamıyorum ama tam ödev indireceğim zaman internetin gitmesi beni fecii şekilde çıldırtı
Valla ben bilgisayarlarla iyi anlaşıyorum. Ama en kıcık oldugum şey driver sorunları. Bazen illallah dedirtiyo. Dogru driveri bile tanımadıgı zaman o bilgisayarı kaldırıp atasım geliyo. Ama sabırlıyımdır .
Ben çok sabırlıyımdır ama zaten çok fazla sabrımı ölçmüyor bilgisayarım. Bir fiske bile vurmadım vurmam da. Kıymetlimisss. Kafama takılan bir şey olduğu zaman sıkılmadan uzun uzun uğraşabilirim.
Sadece bir iki defa oldu mavi ekran o da, Fable'ı trainerla çalıştırırken.
En gıcık olduğum şey:
TTNet'in ne idüğü belirsiz 4 saatlik kesintisi(şimdiye kadar iki kere oldu),
Büyük bir dosya indirirken indirilen sitedeki yoğunluk nedeniyle bağlantı koptu kopacak seviyeye kadar yavaşlaması, kopması,
İndirdiğim rarlı dosyanın bozuk inmiş olması(arşivden çıkarırken corrupt hatası vermesi).
Ctrl+Alt+Del çalışamıycak kadar bilgisayar donduğu zaman(Mecbur Reset+3dk) ve Hata Gönder/Gönderme kutusu çıktığında...
Hata bildirimini kapatabilirsin istersen. XP'de şöyle oluyor, Vista'da da buna benzerdir sanırım.
Hata Raporlarının gönderilmesini ve her seferinde ekrana bir mesaj gelmesini istemiyorsanız:• Bilgisayarım’a sağ tıklayarak, açılan menüden Özellikleri seçin.
• Açılan bölümde yer alan Gelişmiş i tıklayın.
• Hata Bildirimi ni tıklayın ve "Hata Bildirimini Devre Dışı Bırak"ı işaretleyin.
TBCMagicEvet, bu gercekten bir "sorun". Aynilari benim icin de gecerli. Hata olmuyor, olmuyor, olmuyor .....şimdi o makina yada windows hiç mavi ekran vermiyor mu? Hiçmi vermiyor yani. o kadar temiz kullanıyorum diyorsun. 5 dk da mavi ekran verdiririm o makinaya aa veriyormuş dersin."Sistem geri yüklemenin" nasil yapildigini bile bilmiyorum :) Bu gidisle nasil format atildigini, fdisk'in ne ise yaradigini bile unutabilirim ;)
İşimden dolayı içine dışına çıkıyorum windowsun. Mavi ekran vermemesi için ya çok yüklenmeyeceksin. Yada attığın her adımı tekrar kontrol edeceksin. Windows update falan mavi ekranı kesmiyor. Ha şu olabilir Donanım uyumu çok iyidir o zaman çok zor ama dediğim gibi 5 dk da mavi ekran aldırtırım :D Servisleri çok sakattır windowsun yada winlogon servisi ile RPC servisini birşey bloklasın bak saniyesinde mavi ekran. Deneme basittir. Görev yönetici açılır. Winlogon.exe deleteye basılarak durdurulur mavi ekrana düşülür(admin hakkı olmalı.)
Microsoft hala akıllanamadı. Bu programın durdurulması engellenmeli. Windows XP yada Server 2003 te engelli aama neden vista ile windows 7 de açık bu. Ufak bir açık bulsa winlogon.exe çökerten bir virus çok rahat yazılır. 10 satır kod çökertebilir vistayı.
Bu yukarda dediğimi önemli bir işle çalışırken yapmamak lazım ;)
PcMaKeRşimdi o makina yada windows hiç mavi ekran vermiyor mu? (...)"Kaba kuvvet" ile herseyi yapmak mümkün :) Dogru .....
Bu yukarda dediğimi önemli bir işle çalışırken yapmamak lazım ;)
Donanim secerken dikkatli davranirim, aslinda bircok sorunu yasamamak icin, farkli sistemler yada yöntemler kullaniyorum.Mesela cok sayida LINUX sistemlerim var, Windows'u daha az PC'lerde kullaniyorum. Indirdigim programlari ya "sanal pc'de" (VirtualBox) yada iSCSI üzerinden "boot" eden bir PC'de kontrol ederim (Sonra birkac saniye icersinde bir önceki IMAGE'i kopyalarim; her zaman TEMIZ bir sistemim olur) Faydali gördügüm programlari bir "üst" seviyede olan PC'lerde kullanirim. Esas önemli olan PC'imde, hic bir Internet / Ag baglantisi bulunmaz. ;)
Birde yillarca bilgisayar kullaniyorum, bir birikim var. Bunun da (dogal olarak) büyük bir etkisi var :)
son zamanlarda karpersky lisan uğraştırıyordu key ler karalisteye düşüyordu
aam artık sorun değil trila versiyon kullanıyorum ayda bir 5 sn lik zmanımı alıyor
PcMaKeR@TBCMagicBu konuda sana sonsuz katılıyorum PcMaKeR
İşte bu dediğin doğru birikim. Ya çok kurcalarsan çöketir yada bilmeden çökertir. Ben çok kurcalarım işim gereği işte.
Ama bilmeyen bilmediği için çökertir. Ben ms yi suçlamam bu konuda. Bilmeyen suçlar ms yi ;).Çünkü durup ettigi yerde çöken sistem görmedim.
Bilinçli ya da bilinçsiz ama mutlaka kullanıcı kaynaklı çöker sistemler.
bazen kapat işaretine basınca işlemiyor o sırada başka şeylerede basıyorum sabırsılıkdan ctrl+alt+del yaptığım halde pc yanıt vermeyince ''Fight!''
allossHocam autocad'de çiziyom çiziyom çiziyom "Fatal Error" hatası verip kapanıyo program. Olan o kadar çizime oluyo. Bilgisayar şirket bilgisayarı olmasa çoktan yemişti tekmeyi.ctrl + s kardeşim program yazıyorsan tasarım yapıyorsan wordde yazı yazıyorsan eliniz alışsın. her yazdığım satırdan sonra ctrl + s yaparım. Çözümü basit işte :D
İşte en sinir olduğum hata. Autocad "FATAL ERROR"
PcMaKeRctrl + s kardeşim program yazıyorsan tasarım yapıyorsan wordde yazı yazıyorsan eliniz alışsın. her yazdığım satırdan sonra ctrl + s yaparım. Çözümü basit işte :Haklısın aslında. Çözümü basit ama. Bazen sabahtan bi başlıyorum. Bi bakıyorum saat 12:30. Bir defa bile kayıt yapmamışım. Ama bundan sonra ctrl+S ...
Emre itaatsizlikten 2 gün internet cezası :))))
Format atılcak bir pc ye oturup XP cd sini takıp FORMATa baslamam ben tamda %13de Driver dosyasını kopyalamada sorun çıkarınca ve o anda hdd'in boş olmsı sonucu işimi bitiremeni verdiği rahatsızlık ve o anki çaresizlikde dolayı monitörün soL üst köşesine yumruk atmak süreti ile Cd sürücüsünü tekmeleyerek itme , klavyeyi trs çevirip üstüne vurma gibi çok çeşitli davranışlarda bulunmuşluqum olmuştur...
(bu cümleyi ben mi kurdum ? ? ? -Hala inanamıyorum xD )
jupiter65Zaman zaman insanı çıldıracak hale getiriyor bu makinalar. Bazen içimden monitörü kırmayı bile geçirdiğim anlar oluyor. Hatta PC kullanmaktan bile soğur hale geliyorum.Monitörün ne suçu var dostum ya kasadan hıncını al . :D
En çok hangi durumlarda sinir katsayınız tavan yapıyor?Valla benide en çok çıldırtın HATA; önemli bir dosya hazırlaken ''Windows ciddi bir hata geçirdi'' olarak karşıma gelen ekrandan Göndermeye tıklayınca PC nni otorest atması :D