Bilgisayarın Kapanma Sorunu

med_line
12-03-2008, 09:03   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
21 mesaj

Merhaba.
Windows XP Pro işletim sistemi kullanıyorum.
Son 2 gündür hiç bir şekilde bilgisayarım kapanmıyor.CTRL+Alt+Del tuş kombinasyonuna basıp oradan bilgisayarımı kapat diyorum,yine kapanmıyor.
Güvenli kipte açıp kapat dediğimde kapanıyor.
Maalesef bilgisayarı kapamak için güç düğmesine 5 s. basılı tutup kapatmak zorunda kalıyorum.
Acaba ne sorun olabilir?
Herhangi bir donanım eklemesi yapmadım.
Kayıt defterini kurcalamadım.
Saygılarımla.

Borga-x
12-03-2008, 09:28   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

Sıstemde sorun olabılır. XP cd'sını surucuye koyup normal xp kurar gıbı devam et daha sonra kurulum ıcın onay ver (F8 ile) karsına onarma sıfırdan kurulum seklınde secenkeler cıkacak sen onarmayı secmelısın. Bundan sonrasını CD yapıyor. Bunu bır dene..

BySecure
12-03-2008, 11:38   |  #3  
Taze Üye
11 mesaj

c:\documents and settings\user\local settings\temp\*.*
c:\documents and settings\user\local settings\temporary internet files\*.*
klasörlerinin içindeki tüm öğeleri güvenli kipte sil
güvenli kipte restart etmeden önce bir de
Başlat>çalıştır
msconfig yaz tamam a tıkla
Başlangıç sekmesindeki antivirus yazılımı haricindeki herşeyin işaretini kaldır.
Hizmetler sekmesinde Tüm Microsoft Öğelerini Gizle kutucuğunu işaretleyip yine antivirus yazılımının haricindeki tüm öğeleri kaldır.
Tamam tuşuna tıkladıgında sana restart uyarısı verecek onaylayıp yeniden başlat.

Bu işlem ile de olmaz ise kullandığın antivirus programını değiştir ve tarama yap.
Yinede olmazsa Windowsunu yeniden kurmayı dene.

Kolay gelsin

edpresident
12-03-2008, 23:55   |  #4  
Yıllanmış Üye
225 mesaj

Başlat>çalıştır(Win + R)>msconfig teki başlangıç sekmesinden bütün girdilerin önündeki tik i kaldır. Sorun geçtiyse gerekli gördüklerini koyduktan sonra restart yap. Herhangi bir yazılım buna neden oluyor-güvenli kipte kapandığına göre.

Son Düzenleme: edpresident ~ 12 Mart 2008 23:56