Bilgisayarın kasma sebebi nedir sizce?

-net-
18-02-2011, 21:07   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
131 mesaj

Sistemim kısaca soyle:
 ASUS M4A78L-M LE ddr3
2gb hi level 1333 mhz ram
sapphire ati hd 5770 o.c. vaporx gddr5 1gb
AMD Athlon2 x4 640 3 ghz
psu: XELİANCE 580 WATT Aktif pfc psu...

Mesela ben dvd den oyun yukluyorum,oyun uyklerken firefiox bile 10 sn de acılıyor. ram ve işlemci kullanımı cok az ama kasıyor . amd işlemcilerin genel sorunu diyicem ama bu kadarda olmaz . yani kısacası bir iş yaparken diğerini zor yapıyorum .
Cevaplarınız ıcın sımdıden tesekkurler...

Coskun.Abi
18-02-2011, 21:13   |  #2  
Coskun.Abi avatarı
Yıllanmış Üye
425 mesaj

Çok yüzeysel bir anlatım olmuş. Detay vermen lazım.

firaristt
18-02-2011, 21:23   |  #3  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
3,194 mesaj

o sistemle takılma yapmaması lazım.. benim sistemde bile hiç sorun çıkmıyor.. haa DWD'e dosya yazdırırken yavaşlama oluyor yada winrarda bişeyler paketlerip çıkartırken ama benim sistemde sorun çıkmıyorsa o sistemde hiç sorun çıkmaması lazım... HDD'nizin modelini yazarmısınız ve okuma yazma hızlarını....  dediğim gibi o sistemde sorunsuz kullanmanız gerekli.. belki dwd de sorun olabilir... biraz daha ayrıntılı olarak anlatırsanız daha iyi olur :))

-net-
18-02-2011, 21:47   |  #4  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

Ayrıntılı olarak anlatıyım.İlk once harddısk ım Western digital 500 gb 7200 rpm ama caviar green - black falan deıl.Daha oncekı seri.Mesela winrar ile 3-4 tane buyuk dosyayı cıkartma yaparken bir sorun olmuyor ama cd den veya herhangi bir bellekten bir dosya aktarımı yaparken takılma yapıyor.Sorun cd surucude olamaz daha yeni değiştirdim oncekı arızalıydı.---VEYA --- e harrıskten 2-3 setup(hepsi birlikte) yaparkende takılma yapmıyor.haddıskten yapılanlar etkılemıyor gibi bişey.

Son Düzenleme: -net- ~ 18 Şubat 2011 21:49
-net-
18-02-2011, 21:48   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

Oyun oynarken performans cok iyi cod 7 hot pursuit... ve daha bırsuru oyunum var hiçbirinde full+high de hiçbi kasma yok ... bu kadar anlattım baska sorun yok vius programım avast pro (son surum )işletim sistemim:win7 ultimate32 bit.... Tesekkurler simdiden

kobalt67
18-02-2011, 22:11   |  #6  
kobalt67 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 19
758 mesaj

Hard Disk'in aşırı dolu olmasından kaynaklanıyor olabilir+ Caviar Green zaten.
Başka bir sorun gözükmüyor. Sistemin rahataması için formatı düşünebilirsiniz..

evolution35
18-02-2011, 22:32   |  #7  
evolution35 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
373 mesaj

sistem temizleme programları falan bir yerden sonra işe yaramıyor,
belgelerimi sürekli bir haricide tutuyorum, biraz amatorce olacak ama format kesin çözüm,
 bugün 2 bilgisayarımada temiz kurdum işletim sistemlerimi, gerekli 3-5 güncel driver dışındada kulanmadığım hiç bir şey yüklemedim, 

günük kulanımda çok daha akıcı. 
demek istediğim çok kafa yormdan düz mantık : format :)

SüRmenaJ KaOSs
19-02-2011, 13:25   |  #8  
Yıllanmış Üye
2,907 mesaj

ram'i 4yap takılmalar kalkar bendede vardı o sorun ordan biliyorum.
artık arkada Gta4 açıkken bile perf. düşmeden geziniyorum nette.

oner27
19-02-2011, 15:40   |  #9  
Yeni Üye
34 mesaj

Şimdi Senin Sorunun Aslında Çok Kolay Bir Çözümü Var Birincisi Kullanmış Olduğun AntiVirüs Programını Kaldırıp Yerine Nod32 Kurman İkincisi http://www.hdtune.com/ adresinden hdtune programını çekip harddiskinin okuma ve yazma hızlarını test etmen bak bakalım üreticinin söylediği hızdamı harddiskin ve harddiskin bağlantı şekli anakartının özelliklerine uygun olarak mı yapılmış ve bios dan sata ahci özelliklerin açıkmı bunlara bak eğer sata ahci mode açık değilse windows 7 için bir fix olması gerekli daha sonradan açtığın zaman sorun çıkartabilir bunu internetten araştırırsın daha sonra dvd rom un içinde Nero cd-dvd speed programı var onunlada dvd ni test et dvd'nin bağlantı potunu değiştir son olarak da windows 7 yi kurduktan sonra anakartına ait sürücülerin bazılarını üreticinin sitesinden indirip kurman gerekli örnek olarak İntel Matrix Storage gibi bu sürücü harddisk kopyalama ve okuma hızını büyük oranda etkiler sen senin anakartın için uygun sürücüyü eğer varsa mutlaka kur.birde bios dan smart özelliğini disable yapman hız bakımından birazda olsun olumlu olarak etkileyecektir.Unutmadan Dvd'nin ilk önce dvd'nin lensini   temizlemeyi dene belki veriyi okuyamadığı için ve aynı anda harddiskte  de işlem yaptığın için takılma meydana gelmiş olabilir.Sana Kolay Gelsin Umarım Sorunun Çözülür.

-net-
19-02-2011, 16:20   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
131 mesaj

Cevaplar icin tesekkur ederim ama formatın cozum olacagını sanmıyorum .Windows 7-Xp son surumlerını denedım son guncellemelerle(driver-windows). Harddiskim caviar green falan deil eski seri dedim zaten arkadas yanlıs anlamıs sanırım. Ama biosu biraz kurcalıyıcam bakalım neler olcak oner27 arkadasımızın dedıgı gıbı:) Cok tesekkur ederim hepinize :)

firaristt
19-02-2011, 16:38   |  #11  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

bence bios'tan değildir ve o tür ayarlar pek kurcalamaya gelmez sistemi kullanılmaz hale bile getirebilirsiniz... en basiti HD tune ile hız testi yapın :)) birde C  den D ye yda bir diskten diğerine dosyayı kesip yapıştırdığınızda kaç MB/s ile taşıyor??

stalone
19-02-2011, 18:59   |  #12  
stalone avatarı
Yıllanmış Üye
264 mesaj

vazgeçemediniz şu nod32 den.arkadaşım öyle avast,nod32 falan uğraşma en azından kaspersky antivirüs 2011 kur temiz temiz kullan

firaristt
19-02-2011, 19:42   |  #13  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

avast home yeterli bir program bence... isteyen kasperksky veya norton 2011 ve internet security de kullanabilir ancak o tür programlar daha ağır olduğundan sisteme yük bindiriceklerdir.. en iyisi bence avast home... hem ücretsiz hemde yeterince güvenli... arada kasperksky veya norton ile tarama yaparsınız olur biter...

Kapalı Hesap (153334)
19-02-2011, 21:16   |  #14  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 186
6,419 mesaj

Microsoft ESENTIALS ve AVG 2011 tek geçerim
Basın oyunmoduna sadece dıaşardan gelen saldırılara karşı bilgisayarınız tam korur.Ve oyun modundayken
ne tarama yapar nede kasar.Zaten güncellemelerini yapın daha sonra performans taramasınıda yapın.En geç 3 gün içinde bilgisayarınız uçak gibi olur.Bide Tune  programı olan pc analizer mütiş ama fazla kurcalamayın iyi olmuyor.

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (195001) ~ 19 Şubat 2011 21:35
One-X
19-02-2011, 21:21   |  #15  
One-X avatarı
Yıllanmış Üye
468 mesaj

Sistemi 64Bit Yap derim 32Bit öyle sistemlere göre değil

firaristt
19-02-2011, 22:17   |  #16  
firaristt avatarı
Yıllanmış Üye
3,194 mesaj

arkadaşlar tune up 2011'imi gncelledim... kaldırıp yeni programı yükledim, klasik taramamı yaptım... sistemde ciddi derece yavaşalam oldu, Firefox açılana kadar 5sn fln geçiyor, GOM playerdan video klip açarken(tembelliğimden youtube'dan çekiyorum şarkıların videosunu öyle dinliyorum kolay oluo die :D) 10saniyede zor açılıyor, şarkı geçişleri yine 8-10saniyeyi buluyor... tabii bu dediğim sadece optimizasyonun tam oturması için yaptığım ilk restart'tan önceki hali.. Çünkü bu tür programları kurduğunuzda sistem dosyalarına kadar erişebildiği için küçük bir yanlış sistemde önemli hatalara sebep olabilir... Bu yüzden önce bi deneme sürüşü niteliğinde program kurulup reset atınca bi 30-40dk kadar sistem tam oturana kadar biraz kullanın daha sonra son ayarları yapıp rese atın sistem açılışından sonra turboyu açtığımda yine sistem eski haline döndü ve yine son sürat kullanıyorum hatta belki %10kadar daha seri denebiir :)) serilikten kastım geçişler, normalde yavaşalama olan yerlerde yavaşlama olmaması veya yavaşalamanın azalması vs. :))

yani kısaca programı kurduktan sonra yavaşlaması normal çünkü sizin alışkanlıklarınızı tekrarda gözden geçiriyor sistem, gerekli düzenlemeleri hazırlıyor ve reset attığınız da kayıtlarda gerekli değişiklikler yapılıyor ve olabilecek en yüksek verimi almanız sağlanıyor :)) Şuanda tüm efektler neredeyse açık ve sistem bütün efektleri kapattığımdakinden daha hızlı.. Optimizasyon böyle bişey...