asus 3a76-cm anakartlı makinemin fişini takınca bilgisayar açılıyor.3 adet psu denedim.pili çıkardım.kapattıktan sonra fişi çekip power düğmesine bastım..biostan apm deki ayarı off yaptım(zaten offtu)..
sorunu çözemedim..garantinin bitmesine az zaman kaldı..yardımlarınızı bekliyorum.(bios son sürümü yüklü..çizgi desteği yok.asusun kendi sitesinde desteği var-türkiye desteği yok-)
bilgisayarın kendiliğinden açılması
yazılımsal bir sorun değilde elektroniksel bir sorun olabilir. mesele kısa devre olabilir. garantisi bitmeden sen servide bi yolla. eger servise yollamıcam diyosan. iyi elektronikçinin görmesi lazım..
asus 3a76-cm anakartlı makinemin fişini takınca bilgisayar açılıyor.3 adet psu denedim.pili çıkardım.kapattıktan sonra fişi çekip power düğmesine bastım..biostan apm deki ayarı off yaptım(zaten offtu)..Kasanın içinde anakartta veya açma düğmasinde kısa devre var diye düşünüyorum. Bir diğer ihtimal ise BIOS a gir ve "Power on after Power Fail" veya sesli harfler olmadan bu ayarı bul ve kapat.
sorunu çözemedim..garantinin bitmesine az zaman kaldı..yardımlarınızı bekliyorum.(bios son sürümü yüklü..çizgi desteği yok.asusun kendi sitesinde desteği var-türkiye desteği yok-)
Bence BIOS ayarını kontrol ettikten sonra servise yolla. Çünkü anakartta veya açma anahtarında senin müdahale edebileceğin bir parça yok. Onlar halleder.
arkadaşlar yanıtlar için teşekkür..benim sorunum w8 consumeri kurduktan sonra başladı...anakartı aldığım yerle temasa geçtim,garanti devam ediyor servise gönderelim dediler... ben göndermeden önce bazı işlerle uğraştım(garantiyi bozmayacak şekilde)..bu durum geliştirici sürümü yüklüyken olmuyordu ne zaman "consumer"i kurdum sorun başladı...
bende diğer işletim sistemini(xp prof.yasal)kurdum..sorun yok.defalarca denememe rağmen hiçbir sorun yok....bende iso kalıp ve diğerini tekrar indirdim her ihtimale karşı..kendi kurulumundada durum aynı...bendeki iso kalıpla kurdum durum değişmedi..şuan o makine ile yazıyorum.....ve FİŞİ TAKINCA BİLGİSAYAR ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR....
merakım şu:ben özelmiyimki bu durum oluştu(çünkü w8 le ilgili okuduğum hiçbiryerde böyle birşeyden bahsedilmedi)?kimse hiçbir şekilde konuyu gündeme getirmedi.yoksa bu durumun kimse farkında deyilmi?anakartım gerçekten arızalımı?w8in caf-cafınamı dayanamadı??
arkadaşlar yanıtlar için teşekkür..benim sorunum w8 consumeri kurduktan sonra başladı...anakartı aldığım yerle temasa geçtim,garanti devam ediyor servise gönderelim dediler... ben göndermeden önce bazı işlerle uğraştım(garantiyi bozmayacak şekilde)..bu durum geliştirici sürümü yüklüyken olmuyordu ne zaman "consumer"i kurdum sorun başladı...BIOS dan "Power on after Power Fail" ayarını "Off" konumuna getirip bir de öyle dene. Bende araştırma yaptım. Senin yaşadığın soruna rastlamadım. Varsa bilgisayar parçalarının Win8 için sürücülerini kurmayı dene.
bende diğer işletim sistemini(xp prof.yasal)kurdum..sorun yok.defalarca denememe rağmen hiçbir sorun yok....bende iso kalıp ve diğerini tekrar indirdim her ihtimale karşı..kendi kurulumundada durum aynı...bendeki iso kalıpla kurdum durum değişmedi..şuan o makine ile yazıyorum.....ve FİŞİ TAKINCA BİLGİSAYAR ÇALIŞMAYA BAŞLIYOR....
merakım şu:ben özelmiyimki bu durum oluştu(çünkü w8 le ilgili okuduğum hiçbiryerde böyle birşeyden bahsedilmedi)?kimse hiçbir şekilde konuyu gündeme getirmedi.yoksa bu durumun kimse farkında deyilmi?anakartım gerçekten arızalımı?w8in caf-cafınamı dayanamadı??
BIOS dan "Power on after Power Fail" ayarını "Off" konumuna getirip bir de öyle dene. Bende araştırma yaptım. Senin yaşadığın soruna rastlamadım. Varsa bilgisayar parçalarının Win8 için sürücülerini kurmayı dene.konum off.hiç değişmedi zaten...bende araştırıyorum.eski tarihlerde butür vakalar var amma kesin çözüm sunsn henüz yok..çoğu anakart,psu ve düğme üzerinde yoğunlaşmış.
aynı makinede w8 geliştirici sürümü yüklüyken bu problem yoktu..psu değişti start düğmesi çıkarıldı değişen birşey olmadı...xp yi kurdum sorun düzeldi..hani dedim indirdiğim yerden herhangi şey kapmış olabilir..sitesinden keyli kurulum yaptım sorun devam.sitesinden iso kalıpla kurulum yaptım sonuç aynı...
bugün w7 90 günlük deneme sürümünü veya bendeki ult.ile kurulum yapacağım..
w8 kurulurken hiçbir driveri eksik bırakmıyor.hepsini kendi kuruyor...
konum off.hiç değişmedi zaten...bende araştırıyorum.eski tarihlerde butür vakalar var amma kesin çözüm sunsn henüz yok..çoğu anakart,psu ve düğme üzerinde yoğunlaşmış.Bence güç kaynağı veya anakart ne olduğunu bilmesemde bir özelliği desteklemiyor olabilir. Malum, yeni standartlar geliyor. Umarım sorunu çözersin.
aynı makinede w8 geliştirici sürümü yüklüyken bu problem yoktu..psu değişti start düğmesi çıkarıldı değişen birşey olmadı...xp yi kurdum sorun düzeldi..hani dedim indirdiğim yerden herhangi şey kapmış olabilir..sitesinden keyli kurulum yaptım sorun devam.sitesinden iso kalıpla kurulum yaptım sonuç aynı...
bugün w7 90 günlük deneme sürümünü veya bendeki ult.ile kurulum yapacağım..
w8 kurulurken hiçbir driveri eksik bırakmıyor.hepsini kendi kuruyor...