Altair 8800 modeli (mini computer) meydana getirip, ilk kişiselleştirilmiş bilgisayarı hayata geçiren , Microsoft un kurucuları Bill GATES ve Paul ALLEN'inda yakınen tanıdıkları, Altair 8800 model yazılımları öncesi ve sonrası MITS 'in bünyesinde mesailer harcayan , ve şirketin kurucusu, teknolojinin duayenlerinden , Dr. Ed ROBERTS 68 yaşında öldü.
Ed ROBERTS , 33 yıl önce (1977) kurduğu ve bir çok büyüğün daha ismi ile anılan MITS şirketini kapatarak,sessiz ve sakın bir hayat sürdürmek, ve asıl mesleği olan doktorluk yapmaya karar vermişti.
Ed ROBERTS 'in ölümü üzerine ilk baş sağlığını Microsoft un kurucuları Bill GATES ve amansız hastalıkla mücadele eden Lenf kanserine yakalanan ve kontrol altı tedavisi yapılan Paul ALLEN den geldi.
'' Sıkı dostumuz,arkadaşımız daha önemlisi üstadımızın ölümünden son derece üzüntü içerisindeyiz. Ed ROBERTS in başta yakınlarına ve tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz. O kişisel bilgisayarın mucidiydi , O emeğinin tam karşılığını alamadı ve ünvan sahibi olamadı. Çalışmışlığımız olduğu için biliyoruzki anlayışlı, çalıştığı herkes ile uyum içinde olur çok arkadaşlığa çok önem verirdi. O bize hep şans vermekten mutluluk duyardı, bizi heveslendiren oydu. Ona hep minnettar kalacağız.
Herşey bir yana, onun ne kadar merhametli ve anlayışlı insan olduğunu asla ve asla unutmayacağız. İşte o ; ünvanı şanı bırakıp çok küçük bir kasabanın tıp merkezinde çalışarak kasabanın doktorluğunu yapmayı tercih etmişti.Onu tanıyanlar ve biz dostları çok özleyeceğiz. Mutluyuz'ki böyle bir insanı tanıdığımız için. ''
Chip ONLİNE Forum Olarak'ta , Dr. Ed ROBERTS 'a Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz.
Kaynak: Gizmodo / PCMag / Engadget (İngilizce)
Bilgisayarın Mucidi Öldü ...
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.Dr. Ed ROBERTS 'a Allah'tan rahmet, tüm sevenlerine baş sağlığı dileriz.
mekanı cennet olsun ne diyelim
Allah rahmet eylesin bu adam olmasa ne yapardıkk km bilirrr
allah razı olsun ondan böyle mükemmel birşeyi icat ettiği için
Beyler lütfen kendinize gelin elhamdülüllah biz müslümanız olmayanlara zaten sözüm yok .
Cenabı allah iman etmeyen yani müslaman olmayan birine rahmet nazarınla bakmaz.
Kişinin dünyevi yaptığı işlere bakarak değerlendirmek ve değerlendirirken yaşamını çok iyi bilmiyorsak
yani yakinen tanımıyorsak ismine ve şöhretine bakarak (rahmet) (makamı cennet ) buna benzer dua mahiyetinle sözler söylemek müslüman birine yakışmaz.
İsterse icadı konusunda alemi cihan olsun içadına bakarak sadeçe işolsun diye arkasından dua anlamında sözler sarfetmek tehlikelidir.
ama müslüman olmamış biri söylerse zaten onun durumuda diğerinden farksız bir sakıncası yoktur.
Ağzımızdan çıkan kelimelere dikkat etmek lazım yoksa allah muhafaza ya bunda nevar adam bak neler yapmış biz onun sayesinde işte şunları kullanıyoruz rahat ettik yapmasaydı şu halimiz ne olurdu gibi kişisel çıkar düşüncesi bizimdurumumuzuda tehlikeye sokar.
Müslüman olmayan kişinin yaptığı işe bakarak dua mahiyetinle sözler tehlikelidir dikkat etmek lazım.
Sen ne biçim bir adamsın yaa??
Adam müslüman değil diye kötü bir insan mı oluyor?
Şu dünyaya senin yaptığın katkıdan binlerce kat daha fazlasını yapmıştır..Allah'tan bir rahmet dileyemeyecek miyiz bu insan için?Keşke herkes Dr. Ed ROBERTS gibi insanlığa,bilime böyle önemli katkılar yapabilecek düzeyde olsa..ama senin gibi sığ düşünceli ve İslamiyet'in özelliklerini yanlış öğrenen ve yorumlayan insanlar oldukça bu isteğim asla gerçekleşmez..Seni kınıyorum..Gerçek dinadamlarının hiçbirisi senin düşüncene katılmıyordur..Bundan da eminim..
Bilgisayar Dünyasının Bugünlere Gelmesinde En Büyük Etken Rol Oynaya Birini Kaybettik
Başımız Sağolsun
Sy. Tanker siz eğer bu kadar bu kişiyi sevdiyseniz size bir sözüm yok Elhamdülillah ben müslüman biriyim
Bizim SAV Efendimiz kişi sevdiğinle beraberdir sözünü hiç bir zaman unutmamak lazım.
Ben inanclı birinin nasıl dağranması ile ilgili uyarımı yaptım burası sanal alem buraya her inanctan kişiler girip bilgi alış verişi yapabilir bu yüzden benim sözlerim sadece müslüman olan inancı bütün olan kardeşlerime uyarı babından yazdım size siz dilediğinizi dilediğiniz şekilde yaza bilirsiniz illede bu şekilde yazın diye sizi zorlayan yok herkes yaptığından mesüldür.
Artı uslu bunuzuda hiç beğenmedim.
Sen ne biçim bir adamsın yaa?? kötü söz sahibine aittir diyorum
ben 'musluman kardeslerimi' uyarıyorum siz istediginizi yazabilirsiniz derken haddiniz olmadan ahkam kesmis oluyorsunuz.uslubum yorumunuz uzerine sekillendi.muslumanlıkta bilginin onunu kesmek gibi birsey yoktur,ayrıca baska dinden insanların teknolojik ilerlemelerini takdir etmemizden rahatsız oluyorsanız bu derginin sitesinde ne isiniz var merak ediyorum dogrusu.bu yaklasımlar tarihte de osmanlının gelismesine engel olmustur matbaanın gec gelisi gibi,hala boyle dusunen insanların olması ulkem adına beni uzuyor.bu zihniyette olanlar hem teknolojinin ilerleyememesine hem de muslumanlıgın yeni nesillerce yanlıs tanınmasına neden oluyorlar.yaklasımınızın muslumanlık anlayısına da zarar verdigini farketmelisiniz.
Arkadaşlar bırakın işin o kısmına yaratan karar versin he günahı sevabı bize kalmıyor yorumlaması birbirinizi kırmak yakışmadı dinimiz hoşgörü dinidir lütfen icadınıda dünya kullanmakta ama bunu kötü amaç haline getirenleri Allah bildigi ğibi yapsın ne diyelim ...
Konunun şeklini değiştirmeye çalışarak bana tarih dersi vermeye calışıyorsun .Konuyu farklı mecralara çekmek istediğini belli bana din dersi vermeye çalışıyorsun islam dini konusunda ilminiz nedir öğrenebilirmiyim .
Sn. @GeçeninYargıcı ,, Lütfen konuyu teknolojinin bir buluşu yönünden değerlendirin.
Kimsenin dini inancını eleştirmeye, Kimsenin cennet ve cehennem durağını sorgulamaya hakkı yoktur.
Bir fetva adamı gibi kesin değer yargılarını kullanmayın.
S.A.V. 'ı '' SAV '' Allah (ALLAH) yazmanız gereken noktada '' allah '' yazıp , buluşu yapan mucidi, bulduğu teknolojiden ve rahmet'ten tenzih edilmesini gerektiği konusunda tutumunuzu, o bulunan teknolojiden yapmış olduğunuzu unutmayınız.
Burası teknoloji forumu portalıdır, ve kimsenin ilmi dini bilgilerini sorgulamaya hakkınız yoktur.
Bahsini ettiğiniz Din ve İnanç konularını lütfen Dini konuların tartışıldığı alanlarda tartışınız.
Konunun özünde devam etmesi dileğiyle.