1. Burdan sürücüyü indirin:
http://www.nvidia.com/object/gef ... ta_186.03_whql.html
2. Masaüstünde bir klasör olşturup, indirdiğiniz sürücü yükleme dosyasının üzerine gelip - sağtık - yönetici olarak çalıştır'a tıklatın. Açılan pencerede Change'tıklayarak masaüstünde klasörü gösterin ve Next'e tıklatın. Masaüstündeki klasöre çıkarttıktan sonra yüklemeye devam etmeyin iptal edebildiğiniz yerde iptal edin.
3. Bilgisayarım - sağtık özellikler - aygıt yöneticisi'ne tıklayarak görüntü bağdaştırıcısı(ekran kartınız)üzerine gelin. Sürücü yazılımını yükle(Yada sürücü yazılımını güncelleştir)'e tıklatın. Gelen pencerede, Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara(2. seçenek)'e tıklatın ve ardından gelen pencerede Gözat'a tıklatarak daha önce yani 2. adımda masaüstünde oluşturduğunuz klasörün içindeki Display klasörünü gösterin. Ardından İleri'ye tıklatın.
Bu adım işe yaramaz ise ekran kartı doğal olarak anakart arızalıdır.(ekran kartı kuzey köprüsüne entegre)
Teknik servise danışın...
bilgisayarın performansı çok düşük
Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.recep kardeş aynı hatayı verdi ne yapıcamTamam yeni bir yöntem daha deniyoruz. En son indirdiğiniz doysa ve içinden çıkarttıklarınız duruyor değil mi?
niye bişey yazmıŞimdi adım adım gidiyoruz yine: bu yeni bir yöntem :)
Bilgisayar>Sağtık>Özellikler>Aygıt yöneticisi>Görüntübağdaştırıcısı>Standart VGA grafikbağdaştıcısı>Sürücü>Sürücüyü güncelleştir>Bilgisayarımdanseç>Bilgisayarımdaki aygıt sürücü listesinden seç>Disketivar>Gözat>Açılan pencreden daha önce çıkartmış olduğunuz klasöregidin ve buradaki nvsz.inf dosyasını seçin. >Tamam deyin >Kabul ederse listede çıkan sürücüyü yükleyin.
Yüklemezse Standart VGA bağdaştırıcının sürücüsünü sil deyip yukarıdaki yöntemi bir kez daha deneyin.
Link buydu: ftp://ftp.vaio-link.com/pub/VAIO/Updates/EP0000185336.exe WinRAR ile extract etmeyi unutmayın emi :)
sanırım oldu nvidia geforcem gt8400 başarıyla yüklendi yazdı çubuklarda kalktı
İnşallah olmuştur biraz kullanıyim çubuk fln çıkmazsa oldu demektir gpu-z ile ekran görüntüsünü koyayım siz bakın olmuşmu diye
ne yazıkki yine olmadı yanlız 2 nizin son dediklerinizi yapmadım 2 sinide deniycem
ekranda çubuk çubuk şeyler çıkıyor nedenini bilmiyorum ama ekran kartı driverı yüklü değilse ondandır diye tahmin ediorum driver yükleyince o da geçer diye düşünüyorum
ekranda çubuk çubuk şeyler çıkıyornedenini bilmiyorum ama ekran kartı driverı yüklü değilse ondandır diyetahmin ediorum driver yükleyince o da geçer diye düşünüSizin okuma ve okuduğunu anlama yetileriniz konusunda şüphelerim oluşmaya başlıyor. Siz daha forumda ilk başlığı açtığınızda ekran kartınızın bozulduğunu ve defolu olduğunu ve bu çubukların -ki bunlara artifact denir- da bu yüzden çıktığını söylemiştim. Hatta hatta bu konuda nVidia'ya açılan davaların bağlantı adresini vermiş ve nVidia'nın bu davalarını kaybettiğini de belirtmiş, bunun da yeterli olmayacağını düşünüp siznle aynı model Sony dizüstüye sahip olupta aynı sorunu yaşayan kişilerin Sony forumlarında yakındıkları adresin bağlantısını da vermiştim. Neden hala ısrar edip bu çubukların kendi kafanıza göre sürücü ile alakalı olduğunu söylüyorsunuz ki? Biz size bunu açıkladık,anlamadıysanız bir daha sorun bir dhaa açıklayalım. Kendi kafanızdan neden böyle saçmalıklar uyduryorsunuz anlayamıyorum.Şimdi lütfen en son dediğim yöntemi deneyiniz ve işlem bittikten sonra GPU-Z ile ekran görüntüsü alıp buraya koyunuz.
bu çubuklar windows başlatılırken windows işaretinin üzerinde mi çıkıyor?
Sizin okuma ve okuduğunu anlama yetileriniz konusunda şüphelerim oluşmaya başlıyor. Siz daha forumda ilk başlığı açtığınızda ekran kartınızın bozulduğunu ve defolu olduğunu ve bu çubukların -ki bunlara artifact denir- da bu yüzden çıktığını söylemiştim. Hatta hatta bu konuda nVidia'ya açılan davaların bağlantı adresini vermiş ve nVidia'nın bu davalarını kaybettiğini de belirtmiş, bunun da yeterli olmayacağını düşünüp siznle aynı model Sony dizüstüye sahip olupta aynı sorunu yaşayan kişilerin Sony forumlarında yakındıkları adresin bağlantısını da vermiştim. Neden hala ısrar edip bu çubukların kendi kafanıza göre sürücü ile alakalı olduğunu söylüyorsunuz ki? Biz size bunu açıkladık,anlamadıysanız bir daha sorun bir dhaa açıklayalım. Kendi kafanızdan neden böyle saçmalıklar uyduryorsunuz anlayamıyorum.ya yeter be ne biçim moderatörsün sen yardım ediyosun diye öle şeyler söyleyip bağırma hakkına sahip değilsinŞimdi lütfen en son dediğim yöntemi deneyiniz ve işlem bittikten sonra GPU-Z ile ekran görüntüsü alıp buraya koyunuz.
bu arkadaşa tamamiyle katılıyorum ne biçim modsun sen yardım etmiyosan da etme yeter artık sesimi çıkarmadım fazla oluyon
Agresifsiniz Hemde Çok :)
Cevapveriyor olmanız yardımcı oluyor olmanız milleti banlama yetkisi yadaazarlama yetkisi vermez yöneticiler yıkıcı degil yapıcı olmalı.mütevazi olmalı kızan sinirlenen öfkesiyle hareket eden en son kişiolmalı ama ne YAZIKKİ :) !
neyse bu böyle olmayacak ben en iyiysi bir daha windows 7 yükliyim belki olur
meyve veren ağaç taşlanır
"Toplumda bir konum edinmiş, bilgili, becerikli ve başarılı kişiler kıskanılır, eleştiri ve saldırılara maruz kalır" anlamında bir söz. ''
meyve veren ağaç taşlanırben neden recep arkdaşı ve diğer mod yöneticileri kıskanıyim onların bilgisayar bilgisiyle benim bilgim arasında dağlar kadar fark var ( çok büyük anlamında ) benim kızgınlığım sadece aşırı şekilde asabi chip forumada yakışmıyor
"Toplumda bir konum edinmiş, bilgili, becerikli ve başarılı kişiler kıskanılır, eleştiri ve saldırılara maruz kalır" anlamında bir söz. ''
1. Burdan sürücüyü indirin:dediklerinin hepsini yaptım nvidia geforce gt8400 zaten yüklü diyor sanırım driver yüklendi doğrumu acaba ?
http://www.nvidia.com/object/gef ... ta_186.03_whql.html
2. Masaüstünde bir klasör olşturup, indirdiğiniz sürücü yükleme dosyasının üzerine gelip - sağtık - yönetici olarak çalıştır'a tıklatın. Açılan pencerede Change'tıklayarak masaüstünde klasörü gösterin ve Next'e tıklatın. Masaüstündeki klasöre çıkarttıktan sonra yüklemeye devam etmeyin iptal edebildiğiniz yerde iptal edin.
3. Bilgisayarım - sağtık özellikler - aygıt yöneticisi'ne tıklayarak görüntü bağdaştırıcısı(ekran kartınız)üzerine gelin. Sürücü yazılımını yükle(Yada sürücü yazılımını güncelleştir)'e tıklatın. Gelen pencerede, Sürücü yazılımı için bilgisayarımı tara(2. seçenek)'e tıklatın ve ardından gelen pencerede Gözat'a tıklatarak daha önce yani 2. adımda masaüstünde oluşturduğunuz klasörün içindeki Display klasörünü gösterin. Ardından İleri'ye tıklatın.
Bu adım işe yaramaz ise ekran kartı doğal olarak anakart arızalıdır.(ekran kartı kuzey köprüsüne entegre)
Teknik servise danışın...
Ben hala GPU-Z ekran görüntüsü bekliyorum. Umudum var ama. 50. sayfada gelir herhalde....1.anlatamadım galiba laptop windows başlatılıyor yazısında tıkanıyor
2.ben artık dayanamadım biraz önce teknik servise götürdüm olunca telefonla arıycaklar
3.yardımlarınız için sağolun siz ve herkese teşekkürler
4.bence bu asabiliğiniz chip foruma yakışmıyor
1.anlatamadım galiba laptop windows başlatılıyor yazısında tıkanıyorÜrünü SONY teknik servisine mi verdiniz? Eğer başka bir sıradan bilgisayarcıya verdiyseniz yandınız. Pire için yorgan yakabilir onlar.
2.ben artık dayanamadım biraz önce teknik servise götürdüm olunca telefonla arıycaklar
3.yardımlarınız için sağolun siz ve herkese teşekkürler
4.bence bu asabiliğiniz chip foruma yakışmı