Bilgisayarın saati kendi kendine neden değişir????

figen555
04-01-2010, 14:09   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Bilgisayarımı sabah açtığımda saati doğruydu. Sadece msn im ve müziklerim açıktı. Herhangi bir işlem de yapmadım. Saat 13.10 gibi birşey bakmam gerekti. Tesadüfen farkettim ki saat ayarım değişmiş. O anda aldığım e-postaya baktım merak edip. Saat kaçta gönderilmiş görünecek acaba diye. Saat 13:53 de gönderilmiş yani orada doğru saat yazıyor. Zaten öyle olması da gerekiyor ama yine de bir bakayım dedim. Oysa bilgisayarın saati o anda  16:23 ü gösteriyordu. Saat neden durup dururken değişti?

Süleyman.
04-01-2010, 14:51   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj

BIOS pilini değiştirmeniz gerekiyor.

figen555
04-01-2010, 14:53   |  #3  
OP Yeni Üye
20 mesaj

ne demek o? Yani nasıl yapıcaz? Bir de bilgisayara bir hafta önce daha yeni format atıldı zaten.

bektash
04-01-2010, 14:57   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,997 mesaj

Bios Pili Değişecek.

figen555
04-01-2010, 14:57   |  #5  
OP Yeni Üye
20 mesaj

teşekkürler.

figen555
04-01-2010, 15:01   |  #6  
OP Yeni Üye
20 mesaj

arkadaşlar bununla da bir ilgilenir misiniz lütfen. Msn ve postalarımı açtığım kimi zamanlarda cep telefonuma (bazen diğer zamanlarda da olabiliyor) çağrı alıyorum. Numaralara dönüş yaptığımda ise bağlanamıyorum. Yurt dışı kodlarla başlıyorlar. İlk defa telefon elimdeyken tesadüf etti, sadece bir kez çaldığını da böylece öğrenmiş oldum. Mesela üç gün önceki numara +359 895 825903, bugün gelen çağrı +359 893 243168.  Çok önceleri bir kez google dan bakmıştım numaraya, Suudi Arabistan koduydu. Arkadaşlarım vardı yanımda. Belki Hacıdan birileri aramış ve numarayı yanlış çevirmiştir dediler hatta. Üzerinde durmamaya çalışıyorum ama neredeyse sürekli böyle çağrılar oluyor. Ayrıca msn de çok sık olarak (üstelik hiç kullanmıyorken, yani masaüstünde açık duruyor ve sadece müziğimi açıp evin başka başka yerlerindeki işlerimi yaptığım zamanlarda bile oluyor) "Bağlantı sorunu nedeniyle yaptığınız değişiklikler kullandığınız diğer bilgisayarlara uygulanmayacaktır" olarak buluyorum. Farkettiğim bir şey daha oldu böyle olunca msn sanırım yeniden açılmış oluyor ki, plas özelliği olmadan açılmış durumda buluyorum msn penceresini. Aslında daha bir sürü istem dışı ve diğer insanlarda pek de rastlanmayan bağlantı sorunları, postalarımı zaman zaman açamama, tüm bunlardan sonra duyarlılığım arttığı için çok dikkat ettiğim  ve doğru yazdığımdan kesinlikle emin olduğum halde parola yanlış hatası verdiği için çoğu zaman iki kez parola girdiğimde açabiliyorum gibi gibi problemlerim var. Bu sorunları evimdeki pc de laptopta da yaşıyorum. Çok uzun yazmış olduğumun farkındayım. Bunlar ne anlama geliyor lütfen yardımcı olur musunuz? Şimdiden teşekkür ediyor, yanıtlamasanız bile beraberinde iyi günler ve sağlıklar diliyorum.

Süleyman.
04-01-2010, 15:09   |  #7  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

1. Öncelikle güvenli bir bilgisayarda "Hotmail" hesaplarınızın şifrelerini, adres, posta kodu bilgilerini, gizli yanıtı, hasılı parola sıfırlamada kullanılabilecek herşeyi değiştirin.

2. Sisteminizi formatlayın ve format sonrası ilk olarak iyi bir güvenlik yazılımı kurun; NIS 2010 veya KIS 2010 tavsiye ederim.

3. Cep telefonuna gelen çağrılara da cevap vermeyin.

4. Formatlamaksızın bilgisayarınızda hiçbir şekilde kredi kartıyla alış-veriş, e-posta görüntüleme, hesaplarınıza girme benzeri hiçbir işlemi gerçekleştirmeyin.

5. "Crack"li kullandığınız yazılımlar varsa hepsini silin. Kullandığınız her yazılımın ücretsiz bir alternatifi zaten vardır.

6. "MSN Plus" gibi eklentileri de kurmayın bana sorarsanız.

Öyle gözüküyor ki çok ciddi güvenlik sorunlarınız var. Bilgisayarınız büyük ihtimalle virüs kaynıyor ve e-posta hesabınıza ulaşabilen başkaları var.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 04 Ocak 2010 15:11
figen555
04-01-2010, 15:11   |  #8  
OP Yeni Üye
20 mesaj

çok teşekkürler. Vaktinizi alacağımı biliyorum ama devamını da göndersem bir okur musunuz lütfen.

bektash
04-01-2010, 15:11   |  #9  
Yıllanmış Üye
1,997 mesaj

Şebekenizi Yurtdışı aranmalara kapalı konuma getirin.
Postalarınızı : http://mail.live.com adresinden açabilisiniz.
Son olarak Bilgisayarınızı Güvenli Mod seçeneğinde Antivirüs taramasından geçirmeniz tavsiyedir.

figen555
04-01-2010, 15:14   |  #10  
OP Yeni Üye
20 mesaj

Zaten msn ve csm arasında bir bağlantının varlığını düşünmek bana da biraz paranoyak bir yaklaşım gibi geliyor aslında. Ancak, sözkonusu telefonu (hem cihaz hem numara olarak aynı) daha önce  modem olarak kullanmıştım laptop için. Sonra, yine aynı yerde o yerin ağında kullandım uzun süre.  Bilgisayarımda kablosuz bağlantı olmasına rağmen ısrarla hissi davranışları nedeniyle ilgili kişiler interneti kablolu bağlantıdan verdiler. Ancak ana modem kablosuzdu ve tüm ağı bunun üzerinden dağıtıyorlardı kablolu da dahil.  Zaten bütün sorunlarım da o zaman başladı. Yani o kadar enteresan ki, ben kayıtsız kalsam bile arkadaşlarım benimle yazışırken veya benimle cep telefonuyla görüşürken neredeyse devamlı gariplikler olduğunu söylüyorlar. Derinden sanki trafiğe açık bir yolun uğultusu gibi ses oluyormuş, ya da en sonuncuyu söyliyeyim. Bir arkadaşamını bedava konuşması varmış. Beni aradı hemen kapattı yetişemedim. Sonra hemen evden aradı yine. Kapatma nedeni olarak da, sen aveaya mı geçirdin numaranı diye sordu hemen. Hayır dedim. Galiba diğer operatörlerden numara değiştirince karşı tarafa bağlanırken farklı bir çalma sesi geliyormuş. Beni aradığında telefon o şekilde ses vermiş. Belki bunların da üzerinde durmamak lazım ancak, telefonumda tekrar arama fonksiyonu eskisi gibi değil, tekrar ara evet seçtiğimde çok uzun süre bağlanamıyor, ya da hiç aramadan, bağlanıyor yazısıyla dakikalarca durabiliyor gibi gibi. Ben de cihazla ilgili gibi düşünüyorum. Fakat, bazen bulunduğum alandan çok farklı yer adı görünüyor. Tamam, farklı bir baz istasyonundan hat alıyor diyeceksiniz ama yakınlarda hiç olmayan alakasız bir yer adı. Kaledibi , kaleiçi gibi ki ne bulunduğum kentte ne de  o sırada bulunduğum yerde buna benzer hiç bir yer adı yok. Yine telefonumda arama yaptığım zaman karşı taraf açtığı anda hani eski jetonlu telefon kulübeleri gibi bir ses geliyor önce. Blıng jeton düştü gibi yani. Evdeki üç cep telefonu da şebeke sorunu yaşamazken benim telefonuma saatlerce ulaşılamıyor olabiliyor. Simi çıkartıp takıyoruz, telefonu tekrar tekrar açıp kapatıyoruz vb. yani böyle durumlarda asla ve asla hiçbir çözüm bulamıyoruz. Kendiliğinden düzelmesini beklemekten başka. Şebeke operatörlerine de ulaşıyorum ama biliyorsunuz onlar da saatlerce soru soruyorlar zaten, ve hiç bir problem yok cihazınıza bakın diyorlar. Ama sim kartımı başka telefona takınca da şebekeyi görmediği zamanlar da oldu. Biliyorum çok uzun yazdım yine. İnanın yaşadığım şeylerin hepsini yazsam sayfalar sürer. Gerçekten tüm bunları kişi kendisi yaşamadan anlayamaz. Hatta benim kafayı sıyırdığımı, paranoya yaptığımı falan sanır ama ben bir şekilde bunları yaşıyorum. Bilgisayarım sürekli güvenlik duvarı kapalı olarak çalışmaya zorluyor. Yani diğer türlü bağlanamıyorum. BROADCOM ADSL ROUTER  diye bir bağlantı atıyor böyle durumlarda gibi gibi daha bir sürü şey. İşin daha da ilginci statik Ip kullanmıyor olmama rağmen, böyle sıkıntılı zamanlarda saatlerce bazen internet, bazen de beraberinde link olmak üzere modem hiçbir sinyal alamıyor. TT net sinyalimin çok güçlü olduğunu sorunun modemde olduğunu söylüyor bu gibi durumlarda kaç kere aradıysam. Resetleyin tekrar açın kapayın falan gibi seçenekler. Artık profesyonel oldum ne yaptıracaklarını biliyorum zaten ve ben onları defalarca denemiş oluyorum o ana kadar. Yine böyle durumlarda boş internet sayfasından modem ara yüzüne de ulaşamıyor oluyorum bir kısmında. Çok sinir bozucu şeyler. Paylaştığınız için teşekkür ediyorum.

Süleyman.
04-01-2010, 15:26   |  #11  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Bilgisayarınızla ilgili söylediklerinizin tamamı sisteminizdeki virüslerden ve/veya sızmalardan kaynaklanıyor. Size interneti veren kişiler de ne yaptığınızı izliyor olabilirler. Telefonunuzla ilgili sorunlar için net birşey söylemek zor. Cihazınız sorunlu olabilir, yazılımının güncellenmesi gerekiyor olabilir. Veya bir ihtimal, cep telefonunuz da virüs kapmış olabilir. Bence köklü sıfırlama (format) işlemleri ile sorunlarınızı çözmelisiniz. Yeterli bilgiye sahip değilseniz bilen birilerinden de destek alınız.

figen555
04-01-2010, 15:39   |  #12  
OP Yeni Üye
20 mesaj

çok teşekkür ediyorum. Kesinlikle eminim zaten. Eğer bir şey yoksa benim gerçekten paranoya tedavisi görmem gerekir zaten diye düşünüyorum. Hatta biliyor musunuz. Öyle bir şey ki, ben laptopumu hiç kullanmadım son on günden fazla oldu. Pc formatlandı. geçen haftanın sonunda falan. Ve bugün hafta başı tedadüf işte , pc nin saati değişti. Tamam bios la alakalı olabilir mutlaka vb şeylerden de olabilir ama bütün böyle tesadüfler hep beni buluyor. Bunları neden yazıyorum. Bana deli diyebilirsiniz ama, bir şekilde şu an kullandığım kablolu modemim de (Kİ DİNAMİK IP KULLANIYOR OLMAMA RAĞMEN) sanki bir yazılım var, internet değil ama link bağlanırken sanki yönleniyor,  paralel bir bağlantıdan geliyor gibi. Bilmiyorum artık böyle bir yazılım uzaktan yapılabilir mi? Ama bana göre en tatmin edici çözüm galiba bağlandığım ev tlf dahil olmak üzere telefon numaralarımı, modemimi, ve cep tlf cihazımı değiştirmek, bir de yukarıda bana önerdikleriniz gibi posta adresimle ilgili tüm güvenlik cevaplarını güvenilir bir bilgisayardan değiştirmek gibi geliyor. Ve bunların herhangi birini dahi eksik yapsam sanki yine de sorunlar yaşayacakmışım gibi. Tekrar teşekkürler.

Süleyman.
04-01-2010, 15:44   |  #13  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Gerekli güvenlik önlemlerinizi alın ama fazla da paranoya yapmayın. O da zarar çünkü. Bilen birilerinden destek almanız belki daha iyi olacaktır.

figen555
04-01-2010, 15:51   |  #14  
OP Yeni Üye
20 mesaj

Teşekkür ederim. Kesinlikle öyle. Zaten inanın bana , benden başka biri olsaydı çoktan kafayı yemiş olurdu. Çünkü bilgisayarlarıma veya cep telefonuma bir sızma varsa bile, öyle özelim takip ediliyor veya izleniyor gibi etkilerden dolayı hiç rahatsızlık duymadığım için biraz daha esnek bakıyorum olaya. Bu konuda hassas olan bir insan olsaydım eğer şu an ciddi olarak sağlımı bile etkileyebilirdi. Size katılıyorum. Herşey gönlünüzce olsun.

Süleyman.
04-01-2010, 15:56   |  #15  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Rica ederim, teknik sorunlarınız için geçmiş olsun. Açık bir şekilde güvenlik sorunlarınız var.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 04 Ocak 2010 16:01
figen555
04-01-2010, 15:59   |  #16  
OP Yeni Üye
20 mesaj

Geçmiş olsunnnn???? Bunun yaşadığım o teknik sorunlar yüzünden yazılmış olduğunu düşünmek istiyorum. Yani bana değil değil mi???????

figen555
04-01-2010, 16:07   |  #17  
OP Yeni Üye
20 mesaj

Evet. Biraz gülümsemek adına yazdım ama biraz da şüphelenmedim değil açıkçası. Önerilerinizi yerine getirdiğimde daha rahat edeceğimden eminim. Sorunların büyük bir kısmı hallolacak gibi. Laptop formatlanmaya gidecek az sonra zaten. Son birşey, hotmail adresim aynı kalmak suretiyle diger bilgilerimin hepsini yenilemek (tabi güvenli bir bilgisayarda) yeterli olur mu? Çünkü hem cep numaram hem de posta adresim yaklaşık on yıllık. Ben stabil bir insan olduğum için tüm dostlarım ve arkadaşlarım dahil olmak üzere her tür resmi kayıtlarımda da aynı şeyler var.

Süleyman.
04-01-2010, 16:25   |  #18  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj
Alıntı: figen555  
Evet. Biraz gülümsemek adına yazdım ama biraz da şüphelenmedim değil açıkçası. Önerilerinizi yerine getirdiğimde daha rahat edeceğimden eminim. Sorunların büyük bir kısmı hallolacak gibi. Laptop formatlanmaya gidecek az sonra zaten. Son birşey, hotmail adresim aynı kalmak suretiyle diger bilgilerimin hepsini yenilemek (tabi güvenli bir bilgisayarda) yeterli olur mu? Çünkü hem cep numaram hem de posta adresim yaklaşık on yıllık. Ben stabil bir insan olduğum için tüm dostlarım ve arkadaşlarım dahil olmak üzere her tür resmi kayıtlarımda da aynı şeyler var.
Yeterli olacaktır.

figen555
04-01-2010, 16:30   |  #19  
OP Yeni Üye
20 mesaj

Çok teşekkür ederim. Bunu gerçekten içtenlikle yazıyorum. Çünkü gerçekten de çok çok uzun yazmıştım problemlerimi. VE çok çok vaktinizi aldım. Hakkınızı helal edin. Sağlıklı ve iyi günler diliyorum.

Süleyman.
04-01-2010, 16:38   |  #20  
Yıllanmış Üye
16,587 mesaj

Helal olsun. Size de iyi günler.

Yunus. Emre
04-01-2010, 20:14   |  #21  
Yunus. Emre avatarı
Yıllanmış Üye
1,148 mesaj

arakadaşım bios pili değişmesi lazım eğer bios pili değiştirdiğin de sorun kalkmasa cmos bozulmuştur cmos biosta yapılan işlemlerin kaydedilği yer eğer onda sorun varsa yapılan değişlik kaydedilmediğin saat geri kalır senekadar düzeltsende ama büyük ihtima bios pilini değiştimen düzeltir ama 2 ihtimal cmos bozuktur

figen555
04-01-2010, 21:47   |  #22  
OP Yeni Üye
20 mesaj

tşk.ler eğer düzelmezse cmosun bozuk olabileceği gibi bir ihtimali mutlaka düşünmek gerektiğini öğrenmiş oldum.

figen555
05-01-2010, 01:15   |  #23  
OP Yeni Üye
20 mesaj

Teşekkürler. Ben saati düzeltme gereği hissetmemiştim. Şimdi düzelteyim bari. Bakalım tekrar olacak mı? Bios pilinin değişmesi gerekiyorsa kesin olarak saatle verdiği hata ileri değil geri bir saat olur öyle mi diyorsunuz yani?