Bilgisayarınız hakkında bilmediğiniz 6 şey!

CHIP Online
05-06-2014, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yıllardır bilgisayar kullanıyor da olsanız, onun hakkında bilmediğiniz o kadar çok şey var ki...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bil ... iz-6-sey_47500.html

Resimlerle: Tarihten en çekici 9 bilgisayar tasarımı!

Bilgisayarımızda zaman zaman yaşadığımız sorunlar nedeniyle hepimiz şikayet edebiliyor, suçu onun üstüne atabiliyoruz. Ancak eski bir bilgisayara sahip olsanız bile, aslında arka planda sayısız işlem gerçekleşiyor. İşte bunlardan bazıları.


1. Bit'ler ve bayt'lar


8GB'lık eski iPod'unuzun depolama alanının darlığından şikayet etmeye başlamadan önce, 8GB'ın neden oluştuğunu hatırlamanızda fayda var. Her 1 gigabayt'ın içinde 1024 megabayt, her 1 megabayt'ın içinde 1024 kilobayt, her 1 kilobayt'ın içinde ise 1024 bayt bulunmaktadır. En düşük seviyeye inersek, her bayt, 8 bit'ten oluşur.


Bunun anlamı, iPod Touch'ınızın kendisini "1" veya "0" durumunda saklayabilen toplam 549.755.813.888 ayrı kapıya sahip olduğudur. Gerçekten de etkileyici bir mühendislik...


2. İnternette izlediğiniz ve dinlediğiniz her şey, önce bilgisayarınıza indirilir


Arkadaşlarınız size videoları sabit diskinizde saklamanın modasının geçtiğini söylüyor olabilirler. Ancak onlara şunu hatırlatmanız gerekiyor: İster YouTube'dan video izleyin, ister herhangi bir TV kanalını akış yapın, hepsi aslında PC'nizden oynatılır.


İnterneten akış yaparken video veya müziğin bir kısmının önce bilgisayarınızda saklanması gerekir. Örneğin YouTube'daki yüklenme çubuğu, videonun ne kadarının bilgisayarınızda saklandığını gösterir.


Tüm Konu: Bilgisayarınız hakkında bilmediğiniz 6 şey!

Resimlerle: Tarihten en çekici 9 bilgisayar tasarımı!

Kaynak: www.chip.com.tr