Bilgisayarınızı test edin!

CHIP Online
22-05-2008, 15:39   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

CHIP Online PC'nizin gerçek performansını ölçmenizi sağlayacak uygulamaları bir araya getirdi

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Bilgisayarinizi-test-edin_6955.html

Bilgisayar dünyası her geçen gün yenileniyor ve büyüyor. Herkesin bilgisayar alma amacı kendine özel: Kimisi bilgisayar alırken PC oyunlarıyla daha fazla zaman geçirecek şekilde bir sistem toplarken, kimisi ofis uygulamalarını çalıştıracak sade bir sistemle yetinmeyi yeğliyor. Sebebiniz her ne olursa olsun bilgisayar artık çağımızın olmazsa olmaz bir bileşeni olmuş durumda.

Oyun için sistem toplayan kullanıcılar ekran kartı ve işlemci satın alırken daha fazla parayı gözden çıkarmak durumunda kalıyorlar. Sadece internete bağlanmak ve basit uygulamaları çalıştırmak isteyen kullanıcılar ise çok fazla bir külfeti gözden çıkarmak zorunda kalmıyorlar. Burada önemli olan bilgisayarların ne için alındığı sorusu.

Eğer bugünlerde yeni bir sistem toplamayı düşünüyorsanız öncelikle ne istediğinizi iyi bilmeniz gerekiyor. Çünkü toplayacağınız sistemler arasında bariz fiyat farkları olacaktır.

Ancak bilgisayar almakla da iş bitmiyor elbette. Kullandığınız bilgisayardan acaba tam olarak performans alabiliyor musunuz? Çoğu bilgisayar kullanıcısı, özellikle yüksek sistem gereksinimlerine sahip oyunları oynayanlar, oyun süresince yavaşlıktan muzdaripler. Sonuçta yeni çıkan oyunlar tam bir sistem canavarı ve ne kadar yeni donanımlara sahip bir bilgisayar edinseniz de 6 ay içinde yüksek paralar harcadığınız bu bilgisayarınızın artık demode sayıldığını fark ediyorsunuz.

Peki hiç bilgisayarınızın performansını merak ettiniz mi? Gerçekten oyunlarda veya diğer uygulamalarda bilgisayarınız ne kadar başarılı? Performans ölçümü yapan pek çok yazılıma internet üzerinden ulaşabilmeniz mümkün. Bu sayede bilgisayarınızın işlemci hızı dahil pek çok performans değerine bu yazılımlarla ulaşabiliyorsunuz.

Bu makalemizde sisteminizi test etmeniz için kullanabileceğiniz test ve ölçüm programlarını inceliyoruz.


Tüm konu: Bilgisayarınızı test edin!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Siz hangi performans ölçüm uygulamalarını kullanıyorsunuz?

hiko91
22-05-2008, 17:23   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,899 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

cpu-z kullanıyorum