Evet arkadaşlar görüşlerinizi bekliyorum.Benim ne zaman tanıştığımı sorarsanız 1998 yılının sonunda Windows 98 yüklü bir masaüstü PC ile olmuştu.O yıllarda bilgisayarlarda ne ısınma sorunu vardı ne de fan gürültüsü.Teknoloji her ne kadar çok ilerlemiş olsa da eski bilgisayarımı ve onunla oynadığım oyunları özlüyorum.Internetle tanışmam ise 1999 yılında olmuştu.
Bilgisayarla Ne Zaman Tanıştınız?
- 1
- 2
1985 yılında Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetcilik ve Halkla İlişkiler Bölümü'nde programlama dili Fortran nedeniyle.. Fakültemizde henüz bilgisayar yoktu. Bu nedenle biz de uygulama için Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Fakültesi'ne giderdik. Bilgisayarlarda işletim sistemi olarak DOS kullanılırdı. O siyah ekran ilk zamanlar bize "aşılmaz" bir duvar olarak gelirdi. Sonradan sonradan DOS komutlarını öğrenince DOS'un gerçekten ne kadar iyi bir DOS't olduğunu anladım.
1987 yılında https://www.chip.com.tr/blog/onlymann/Teknolojik-Gelisme_1998.html adresindeki bilgisayarla tanıştım. o gün bu gündür kurtulamıyorum.
onu görür görmez hayatımda büyük bir yer edineceğini anlamıştım ama ilişkimizin bu kadar derin olacağını ben bile tahmin etmemiştim :) 2000 yılıydı kardeşimin koca kasalı bir bilgisayarla eve girdiği yıl, ogün bugüngür ayrılmaz bir parçam .
ilk bilgisayarla 2002 yilinda tanistim diye hatirliyorum
taa 8 yasindayken simdi yas oldu 17 tabi
o zamanlar hic birseyden anlamazdim son 3 yilda cok buyuk ilerleme kat ettim chip online saolsun
1997-98 gibiydi sanıyorum. Amcaoğlu evine bir Beko bilgisayar almıştı o zaman. 1 hafta bilgisayar kursuna gittim. Windows 95 kullanıyorduk. Haha. Ardında internet cafelerde öğrenmeye başladım.. Ve inanılmaz bir deneyimdi. Hergün farklı birşey keşfettiğimi düşünüyordum... Hatta. Mynet üzerinden bir MySite sayfası açtırmıştım... :D
1996 yılında babam çalıştığı yerde fazla olan bir bilgisayarı satın alıp eve getirmişti. Ama özelliklerini tam hatırlamıyorum. İşin komik kısmı bilgisayarı set olarak almıştı babam. Yanında printer da vardı. Babam muhasebeci olduğundan muhasebeciler için özel tasarlanış ve bilgisayardan daha büyük bir printerdı. Ayrıca kendi özel kağıdı vardı yani A4 kağıdına çıktı yapamayan bir printerdı. Bilgisayar iyiydi ancak printer işimize yaramamıştı:)))
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar.İlk PC alırken biz de yazıcı almıştık markası HP'ydi.
2002 mayıs ayında - 7 yaşındaydım , windows xp'di , ekranı philipsti hatta geçen yıl bıraktım kullanmayı
bu konuya dışardan bakan biri ne der bilmem :D neyse benim ilk tanışmam eğitim gönüllülerinin arabasındaki sadece "painti" açabilen win98 yüklü makinelerdi 8 yaşında
2001 ylında aslında daha erken tanışırdımda nerde akşam orda sabahlıyorduk sonra bi arkadaşımın bilgisayarında oyun yüklü idi oynayınca hoşuma gitti o gün gittim kendime aldım bitane
bilgisayar almadan önce arada bir atari'de mario'nun sevgilisini kurtarıyor oynayanlar bilir birde contra adlı bi oyun vardı onla takılıyordum
2001 ylında aslında daha erken tanışırdımda nerde akşam orda sabahlıyorduk sonra bi arkadaşımın bilgisayarında oyun yüklü idi oynayınca hoşuma gitti o gün gittim kendime aldım bitaneBen de atari oynardım 90'lı yılların ortalarında güzel günlerdi.
bilgisayar almadan önce arada bir atari'de mario'nun sevgilisini kurtarıyor oynayanlar bilir birde contra adlı bi oyun vardı onla takılıyordum
- 1
- 2