Bilgisayarların geleceği tartışıldı!

CHIP Online
10-11-2012, 00:58   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bilgisayarların geleceğinin tartışıldığı dev etkinlikte, Türkiye'den sadece biz vardık!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/bil ... rtisildi_36920.html

Fujitsu'nun düzenlediği ve Avrupa'nın en büyük bilişim teknolojileri etkinliği olan Fujitsu Forum bu yıl 7 ve 8 Kasım tarihlerinde yapıldı.


Türkiye'deki teknoloji yayınları arasında sadece CHIP Online'ın yerinde izlediği ve binlerce kullanıcı tarafından ziyaret edilen bu büyük etkinlikte Fujitsu İş Çözümleri Grubu Müdür Yardımcısı Rupert Lehner ile buluştuk ve Türkiye'de gerçekleştirilen ve dünyaya örnek olan dev güvenlik projeleri konusunda bilgi aldık. Röportajımızı haberimizin dördüncü sayfasından itibaren okuyabilirsiniz.


"Bilişim Teknolojilerini Yeniden Şekillendirmek, İş Dünyasını Yeniden Şekillendirmek" sloganı ile yapılan etkinlikte bilişim teknolojilerinin geleceğini aydınlatan çok önemli yeni ve stratejik teknolojilerin tanıtımı yapıldı.  Bunlar arasında veri merkezi uygulaması FlexFrame'in yeni bir versiyonu ve Fujitsu Kişisel Bulut da yer aldı.  Ayrıca PC'ler, ince istemciler ve monitörler için çarpıcı yeni bir tasarım ile şirketlerin Avrupa Birliği'nin enerji konusundaki yönetmeliklerine uyumunu sağlayan bulut tabanlı bir aracı da tanıtıldı.


Kişisel Bulut ile iş uygulamalarına ve veriye kolay erişim


Bugünün yönetilen iş ortamlarına kıyasla önemli bir tasarruf sağlayan Kişisel Bulut kavramı Fujitsu bünyesinde bir pilot uygulama ile hayata geçecek. Fujitsu Global Bulut Platformu'na dayanacak iç pilot uygulama sayesinde kullanıcılar iş ortamına ve iş uygulamalarına kendi Fujitsu Kişisel Bulut'ları ile erişebilecekler.


Ağı bulunan herhangi bir aygıttan erişilmesi mümkün olan Fujitsu Kişisel Bulut klasik iş dünyasının koşulları ile günümüzde hızla yaygınlaşan işle ilgili bilgilere erişme eğilim ve ihtiyacı arasındaki boşluğu gideriyor. Aynı zamanda araç yönetimi ve güvenlik maliyetlerini, ayrıca kişi başı yönetim ve bakım masraflarını azaltarak tasarruf yapılmasını da sağlıyor. Projenin sonuçlarına bağlı olarak, Fujitsu müşterileri için saha testleri ile yapılıp yapılmaması konusunda karar verecek.


Tüm Konu: Bilgisayarların geleceği tartışıldı!

Kaynak: www.chip.com.tr