BİLGİSİNE GÜVENEN ARKADAŞLAR!!!

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
saygın
26-03-2005, 17:19   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
37 mesaj

P4 işlemci Gigabayt anakart sis yonga setli 512 ram ve 80 gb özelliklerinde bir bilgisayarım var bu arada casecom'un 420 Watt power supplyine sahip kasa içinde. Bazen (herz aman yapmıyor) ilk açılışta daha dos tayken bildiğimiz şu eski telefon seslerine benzer ve aralıksız çalan bir zil sesi geliyor ve bilgisayar daha açılmıyor. Resetlemek zorunda kalıyorum ve tekrar yaparsa tekrar resetlemek zorunda kalıyorum. ta ki açılana kadar.Bazen de kesinlikle monitöre görüntü vermiyor, ama hdd ve power ledleri sürekli yanıyor. Bu konuda bilgisi olan arkadaşım varsa bilgisini ya da tahmin ettiklerini benle paylaşır mı acaba?

jason
27-03-2005, 03:35   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
20 mesaj

Bende MSI anakart varken senin sorununun aynını resmen yaşıyordum. Led'lerin hepsi hep birlikte koro eşliğinde :D yanıp yanıp sönüyordu. Geyiği bırakıp sana dönelim Sayın Saygın. İhtimaller şöyle,kesin olmamakla beraber tabii. Deneyeceksin ve göreceksin.

1- Bilgisayarını bağladığın priz topraklımı kontrol ettir. ÇOK CİDDİYİM !!!
2- Anakartını çıplak çalıştır, Ardından vidaları takarken plastik kullan + kasanın diğer kapağınıda aç,anakart kasaya değiyor mu bir bak.
3- Farklı bir PSU kullan (Power Supply Unit)
4- İşlemci fanının işlemci üzerine tam oturduğuna kesinlikle dikkat et, BIOS'tan Board ve CPU temperature'lara bir bak.

5- Monitöre görüntü gelmediğini yazmışsın, On board VGA 'mı yoksa AGP/PCI model bir ekran kartın mı var. Eğer Onboard ise anakartını arızaya götürmen daha doğru olur. AGP/PCI model bir ekran kartı kullanıyorsan bazı ekran kartları kısa sürede yüksek hıza erişebiliyorlar. DANDİK soğutucular yüzünden.

Valla benden bu kadar hadi kolay gelsin. Umarım çözersin problemini... ;)