Bilgsayarım uyku moduna geçiyor

HPQ-User
30-09-2007, 22:09   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj

Sami sormuş:
Merhaba, çocukluğumdan bu yana bilgisayar kullanırım. Bilgisayarımdaki sorunları bu zamana kadar rahatlıkla çözebildim ancak şu anki sorunun ne olduğunu bile anlayabilmiş değilim.

Bilgisayarımı açmak için güç düğmesine basıyorum ve bilgisayar normal şekilde açılıyor. Daha sonra açılış aşamasında bilgisayar herhangibir noktada kendiliğinden uyku durumuna geçiyor. Aslında tam olarak uyku durumuna geçip geçmediğini bile anlayamadım; bilgisayar çalışmaya devam ediyor, fan normal olarak çalışıyor ancak bu noktadan sonra herhangi bir müdahalem -güç düğmesi, reset düğmesi dahil- işe yaramıyor. Elektrik fişini çekip takmadan bilgisayarı açamıyorum. Bununla beraber, bilgisayar açılıp normal olarak çalıştığım herhangi bir anda da bilgisayarım aynı duruma geliyor.

Şu anda bilgisayarımın düğmesine basıp siyah ekran karşıma geldiğimde "delete" tuşuyla setup menüsüne giriyor ve 10 dakika kadar bekledikten sonra ancak bilgisayarımı açabiliyorum. Ancak yukarıda da bahsettiğim gibi herhangi bir anda bilgisayarım kendi kendine uyku moduna geçip kala kalıyor. Bu arada bilgisayarın aygıt yöneticisinde yüklü olmayan, çalışmayan ya da arızalı görünen herhangi bir aygıt da yok.

Sorunumun ne olabileceği konusunda yardımlarınızı rica ediyorum.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
-40 Gb hard disk
-256 Mb ram
-128 Mb ekran kartı
-Windws XP Professional

İnternet Tarayıcı: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 7.0; Windows NT 5.1; .NET CLR 2.0.50727)

Borga-x
01-10-2007, 08:10   |  #2  
İlk Maestro
Teşekkür Sayısı: 2
11,767 mesaj

iki ihtimal var birincisi PSU veya ikincisi Anakartın arızalı. Bunu anlamak ıcın başka bır PSU kullanırsan sorunu çözebilirsin. Eger yenı PSU'yu taktıgında ıstedıgın gıbı calısıyorsa PSU'nu degıstır.Eger hala aynı hataları verıyorsa o zaman ANakartın sorunlu demektır.

Bunun yanında guc kablolarını da kontrol etmenı öneririm. Yerınden oynamış veya temazsıklık olabılır..Birde sistemini virus taramasından geçir. Belkide bunu yapan bır vırustur. Kaspersky ıle taramanı öneririrm.

Son Düzenleme: Borga-x ~ 01 Ekim 2007 08:10