beyler bu sene liseye başlıyacağım allah nasip ederse.coşkunöz elektronic-elektrik diyo babam bende bilişim diyorum pc ile aram çok iyi .ama bilişimden bir şey çıkamassın diyor bende bu bilişim ilerde ne işe yaracagını merak ederek soruyorum.bilgisayar mühendisliğini mi okuyorsun?elektrik elektronikte mekatronik denılen bir iş varmış mesela onun gibi ne olabilirim arkadaslar?
bilişim ileride ne iş görür?
bende liseye başlayacağım zaman bilişim okuyacaktım ama puanım tutmadı ve şimdi lisenin bitmesine 1-2 yıl kaldı açık lise kredi sistemi olduğu için ne zaman biteceğini kestirmek zor lise bitince hemen askerlik geliyor malesef benim çok iyi çalış derslerine yoksa tutturamassın puanı benim gibi olur sonun
bende liseye başlayacağım zaman bilişim okuyacaktım ama puanım tutmadı ve şimdi lisenin bitmesine 1-2 yıl kaldı açık lise kredi sistemi olduğu için ne zaman biteceğini kestirmek zor lise bitince hemen askerlik geliyor malesef benim çok iyi çalış derslerine yoksa tutturamassın puanı benim gibi olurhocam tmm da ben kendı soruma cvp arıyorum
bende aynısını yapmayı düşüyorum lise için ama sorduğum her hocam aynısını dedi , format atan bilişimi yazıyor çok fazla talip var iş çıkmaz cevabını alıyorum diğer bölümlerle aran iyiyse onlara yönel sağlık meslek gibi işn hazır
Bilgisayar sektöründe çok sayıda kişi var. Bilen de bilmeyen de okuyor bilişimi. Ve kendini geliştirmek çok önemli herkesten farklı olman gerek ki tercih edilesin. Türkiye'deki birçok bilgisayar dükkanından da anlaşılacağı gibi sorunu %90 formatla çözen bir kitle var.
eğer puanınız iyiyse iyi bir meslek lisesi seçmenizi öneririm. Elektronik ve teknolojiye yakın bir meslek olursa teknoloji ile de iç içe olursunuz ve belki ek kazanç olarak kullanabilirsiniz.
bende aynısını yapmayı düşüyorum lise için ama sorduğum her hocam aynısını dedi , format atan bilişimi yazıyor çok fazla talip var iş çıkmaz cevabını alıyorum diğer bölümlerle aran iyiyse onlara yönel sağlık meslek gibi işn hazıHocalar mal galiba her format atmayı bilen yazılım yazsa halimiz harap olurdu .
Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. Öncelikle şunu belirteyim elektrik-elektronik"le aramızda bir fark yok. Yani bi makine ya da inşaat kadar. Zaten ders oranın da %15-20 gibi bir farklılık var.
Bilişimci ne yapar dersen, aç bilgisayarı bak içine. Bu donanım kısmı. Bas düğmeye çalışsın gör programları bu yazılım kısmı.
Oynadığın oyunlar, şu an görmüş olduğun arayüz, yan taraftaki görsellik vs web tasarım, görsellik.
Bunun yanında savaş sistemleri var.Füzeler vs. Özellikle güdümlü.
Görüntü işleme var, bulanık mantık var var var var...
Yani iş imkanın çok. Ama genel kanı yazılımcılımtır. Çünkü akla hemen onlar gelir ya da formak atmak.
BU dediklerim elektrik-elekronikle aynı iş alanlarıdır. Dediğim gibi kardeş bölümüz. Sadece fazladan bi kaç dersimiz var onlan farklı.
Haa bunu yanında dükkan açmak var. Bu konudapek konuşmayacağım...Sen mühendis olacaksın. O dediklerin ticarettir. Meslek lisesini bitirdikten sonra iş bulamazsan yaarsın son şans.
Son sene çalış kazan mühendisliği gel gör bilişimci neymiş ne yaparmış...
Not:Aselsan gezisinde bizzat gördüm. Su yüzeyinde dalgalı bir zamanda 1km uzaklıktaki 4*4 lük bir kareyi 0.5miliradyan sapma ile vurabiliyorlar. Hem bilgisayarcılar hem elektrik-elektronik ortak çalışmanın bir sonucu. Bizimkiler biraz daha yazılım kısmı. Umarım yardımcı olmuşumdur...
Ben bilgisayar mühendisliği okuyorum. Öncelikle şunu belirteyim elektrik-elektronik"le aramızda bir fark yok. Yani bi makine ya da inşaat kadar. Zaten ders oranın da %15-20 gibi bir farklılık var.hocam saol allah tuttugunu bacak gibi yapsın bende bu cevabı beklıodum bu arada nerelısın ? belkı yanına bı gelebılırımBilişimci ne yapar dersen, aç bilgisayarı bak içine. Bu donanım kısmı. Bas düğmeye çalışsın gör programları bu yazılım kısmı.
Oynadığın oyunlar, şu an görmüş olduğun arayüz, yan taraftaki görsellik vs web tasarım, görsellik.
Bunun yanında savaş sistemleri var.Füzeler vs. Özellikle güdümlü.
Görüntü işleme var, bulanık mantık var var var var...
Yani iş imkanın çok. Ama genel kanı yazılımcılımtır. Çünkü akla hemen onlar gelir ya da formak atmak.
BU dediklerim elektrik-elekronikle aynı iş alanlarıdır. Dediğim gibi kardeş bölümüz. Sadece fazladan bi kaç dersimiz var onlan farklı.
Haa bunu yanında dükkan açmak var. Bu konudapek konuşmayacağım...Sen mühendis olacaksın. O dediklerin ticarettir. Meslek lisesini bitirdikten sonra iş bulamazsan yaarsın son şans.
Son sene çalış kazan mühendisliği gel gör bilişimci neymiş ne yaparmış...
Not:Aselsan gezisinde bizzat gördüm. Su yüzeyinde dalgalı bir zamanda 1km uzaklıktaki 4*4 lük bir kareyi 0.5miliradyan sapma ile vurabiliyorlar. Hem bilgisayarcılar hem elektrik-elektronik ortak çalışmanın bir sonucu. Bizimkiler biraz daha yazılım kısmı. Umarım yardımcı olmuşumdur...