Bilişim Tek. Alan Seçimi (Ağ İşlet-Yazılım)

fordconnect
28-05-2011, 21:42   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
15 mesaj

Ben Bilişim Teknolojileri Alanı 10. Sınıf öğrencisiyim ve bölüm seçmemiz gerekiyor sizlere sorum ise hangisi ve neden seçmeliyim ... şimdiden teşekkürler...

hastekking
29-05-2011, 00:21   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
31 mesaj

ben anadolu meslek lisesi bilişim bölümü mezunu 2 yıllık bilgisayar programcılığını bitirmek üzereyim.ben de senin gibiydim.dal seçiminde bizim sınıf 2 ye bölündü yarısı teknik servis yarısı ağ cı oldu bende ağçıyım. teknik sevis lehim falan daha fazlası değil.ağ da ip swiç hub diğer dallarda vardı web yazılım valla benden sana tavsiye hangi hocayı seviyorsan hangi hoca iyiyse onun yanına git ben okulda bir şey öğrenmedim kendi bölümüden ağdan -teknik servis yazılım web bunları zaten kimse öğretmedi ama dışarıda teknik seviste çalıştım 2 sene 7 tane int kafe kurdum.webde site yapıyorum genelikle flas uğraşıyorum.yazılımda profosyonel olamazsın okuldan o kadar emek yerine öğretmen ol.ağda ne öğrenirsen öğren jack takarsın kimse seni server ın başına otutturmaz.webde çok zor iş aslında kolayda hocalar zorlaştırıyor html le ile başlıyorlar teknik servis i kitaplardan öğrenemezsin çalışman lazım  .sen ağı seç kolay ders sosyal gibi.

Mr.ED
29-05-2011, 00:22   |  #3  
Mr.ED avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
417 mesaj

Bizim hocalar daha çok veriye gidin diyor. Veri biraz daha zormuş ama üniversite düşünenler için veriye gitmeleridaha iyimiş. Çünkü üniversitede veri ağırlıktaymış bu yüzden lisede ön eğitim almanız daha iyi diyor. Veriden pek anlamıyom diyorsan. Bu yıl bizim okulda "Web Tasarım" diye bir branş daha açılcakmış eğer sizde de böyle bir talep olursa buna gidebilirsin.