Bilişim Teknolojileri Bölümü Öğrencileri

world_pc
05-05-2010, 19:13   |  #1  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
3,357 mesaj

Merhaba Arkadaşlar, Ben 10. Sınıf Bilişim Teknolojileri Bölümü Öğrencisiyim. Bu yıl sonu Dallara ayrılacağız. Bende Hangi dalı seçsem diye sizi bir danışayım dedim. Dallar şu şekilde sıralanıyor;

Bilişim Teknolojileri Alanı ; bilgisayar sistemlerinin ve yazılım uygulamalarının tasarlanması, geliştirilmesi, bakımı ve entegrasyonunu içerir. Günümüzde bilgisayar sistemlerinin kullanım alanları ve yazılımların kontrol ettiği sistemler düşünüldüğünde, yazılımların ülkelerin ekonomisine katkı sağlayan önemli faktörlerden biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ülkelerin ekonomilerine ve gelişmişlik düzeylerine olan etkileri arttıkça, gereksinimlere uygun, güvenilir ve kullanışlı yazılımların geliştirilmesinin önemi artmıştır.

Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanı içerisinde Ağ İşletmenliği , Veritabanı Programcılığı ve Web Programcılığı Dalları bulunmaktadır.

1. AĞ İŞLETMENLİĞİ
Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları, geniş ağ sistemleri için yönlendirme ve yönlendirme yönetimi yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
2. VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI
Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu,veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının    oluşturulması ve yönetimi,  yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının    oluşturulması ve yönetimi,  yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapma, yedek alma yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır.
3. WEB PROGRAMCILIĞI
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı:  Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek,amaçlanmaktadır.

Şu sorulara yanıt bulursam sevinirim...

1. Sizce Hangi Dalı seçmeliyim ?
2. Hangi dalın geleceği daha parlak ?
3. Siz olsaydınız hangi dalı seçerdiniz ?
4. Piyasaya göre değerlendirildiğinde bu 3 ünün sıralaması ne olur ?
5. Zorluk derecesinde sıraladığımızda bu 3 ünün sıralaması ne olur ?

Vereceğiniz cevaplar için  Teşekkür ederim.

Erhan Tiryakioğlu
05-05-2010, 19:22   |  #2  
Erhan Tiryakioğlu avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
4,716 mesaj

Hem konu açıp hemde özel mesajları kullanarak mesaj gönderme lütfen Hasan cevap verecek olsam buraya yazardım LÜTFEN ÖZEL MESAJLAR İLE SORMAYIN !

loseface
05-05-2010, 19:57   |  #3  
loseface avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 2
1,757 mesaj

Cidden böyle bir acayipliğini neden yapıyorsun hem özel mesaj atıp hem konu açmak ?

world_pc
05-05-2010, 20:16   |  #4  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

Sizde bu sorgulamak yerine sorularıma cevap verseniz olmaz mı. Erhan dedi zaten, aldık dersimize olmaz bi daha.

umut101010
05-05-2010, 20:38   |  #5  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1,672 mesaj

istedi,ğini seçebilirsin hepsi aynı kapıya çıkıyo bence kaydını aldırabilirsen düz liseye aldır ve üniversite sınavlarına hazırlan

world_pc
05-05-2010, 21:55   |  #6  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,357 mesaj
Alıntı: umut101010  
istedi,ğini seçebilirsin hepsi aynı kapıya çıkıyo bence kaydını aldırabilirsen düz liseye aldır ve üniversite sınavlarına hazı
Neden düz lise de meslek lisesi değil  ?

umut101010
06-05-2010, 19:03   |  #7  
umut101010 avatarı
Yıllanmış Üye
1,672 mesaj

meslek lisesinde bişey olduğu yok eğitim zayıf iyi olsa bile katsayı engeli var demek istediğim 4 yıllık  üniversite okumak istiyorum diyorsan meslek lisesinden uzak dur ama yok 2 yıllık bana yeter diyosan yada meslek sahibi olayım diyorsan oku bende bilişim öğrencisiyim inanın piyasada o kdar çok varki bilişimci iş bulma olanağı çok az bulsanda 400-500 lira veriyolar ben dahil hangi meslek liseliye soprsam memnun değiller ve pişmanlar

Kapalı Hesap (101323)
06-05-2010, 19:24   |  #8  
Kapalı Hesap
3,337 mesaj

ben olsam veritabanını  seçerdim tabi  karar  senin

world_pc
06-05-2010, 21:37   |  #9  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

Web Tasarımı sececeğim büyük bir ihtimalle.

Kapalı Hesap (158417)
06-05-2010, 21:54   |  #10  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj

Web tasarım programcılığını seçin... Tabi yinede karar sizin. Zira, çok zevkli bir alan şahsen benim için öyle...

Y.İ.Ğ.İ.D.O.
06-05-2010, 23:17   |  #11  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 14
3,152 mesaj

Aynen bende Web Tasarımı seçtim.

world_pc
07-05-2010, 22:15   |  #12  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,357 mesaj
Alıntı: Y.İ.Ğ.İ.D.O.  
Aynen bende Web Tasarımı seçtim.
geleceği pARLAK MI bari ????
Ne avantajını ne dezavantajını gördün ?

Sefa Adak
08-05-2010, 23:17   |  #13  
Yıllanmış Üye
1,824 mesaj

Ben Ag Isletmenligi derim.Ben de Bilisim Tek. Alanı son sınıfım ve Web Tasarım bolumundeyım.Neden Web Tasarımı okudun dersen bizim okulda yoktu o ayrı bisey ama bence Ag Isletmenligi oku.Gelecegi var.Yani ne bilim bunlar senin verebilicegin kararlar hangisi sana daha cekici geliyosa ona gitmelisin bence.Ama benim hep boyle buyuk sistemlere, networklere, server'lara falan bu tür şeylere ilgim olmustur ve Staj yaptıgım yerde IT Departmanında hep boyle seylerle ilgileniyorum, Network, cihazlara IP daqıtmak, Server Configure, Active Directory, Exchange Server, DHCP Server falan bu tur şeyler ve benim ilgimi cekiyolar.Web Tasarım falan yaptıgım yok bi tek şirketin Intranet sitesi var ona da PC'den anlamayan bi kız bakıo, ekliyo cıkarıyo basit şeyler yani :=)

Lisedeki universitedeki sectigim dal umrumda deil, zaten şu uni. işini hallediyim ya CISCO yada Microsoft Certified Partner kurslarına gitcem.Sonrası Allah kerim.Bence neye ilgin varsa, hangisinin sana gore daha uygun oldugunu dusunuyosan ona git...

Banned
09-05-2010, 00:07   |  #14  
Banlandı
3 mesaj

VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI iyidir.

By_Kert
09-05-2010, 15:51   |  #15  
By_Kert avatarı
Yıllanmış Üye
728 mesaj

Web tasarımı seçtim ben zamanında ve hiçbir faydasınıda görmedim okuldan okulada ilgi bilmiyorum çok deyişiyormu gerçekten ilileniyorsan Web için dışardan kurslara git derim daha çok faydasını görürsün okulda iyice kafanı bulandırmasınlar Ben olam Veri tabanına giderdim bizim okulda tek Web oldu için ben oraya gitmek zorunda kalmıştım hiç önermiyorum bu benim kişisel görüşümdür şahse sen bilirsin Ama ben Veri tabanı diyorum....

Kapalı Hesap (149655)
09-05-2010, 22:06   |  #16  
Kapalı Hesap
260 mesaj
Alıntı: yorumsuz_  
Web tasarım programcılığını seçin... Tabi yinede karar sizin. Zira, çok zevkli bir alan şahsen benim için öyle...
Web tasarımı seç
Değil mi kanka sana demştim web t. yi seçelim diye iyiki seçmişiz :))))))

world_pc
10-05-2010, 16:44   |  #17  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

Bende %80 Web tasarımı sececeğim.

theironman
10-05-2010, 20:51   |  #18  
theironman avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 63
8,347 mesaj

burada hangi yöne doğru geleceğimi şekillendireyim diyerek soru sorman çok yanlış; burada herkes kendi kafasına göre yorum yapacak ama senin için en doğru mesleği en iyi sen biliyorsun; biz seni tanımıyoruz, hangi mesleğe veya alana daha uygun olduğunu buradan söylememiz de makul değil. Bence bu soruları hocalarınla ve bu konu hakkında bilgisi olan büyüklerinle konuşmalısın, bu daha doğru olur.

mesut_illegal
11-05-2010, 10:29   |  #19  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
810 mesaj

Şimdi ben Verirabanı Programcılığı okumuş birisi olarak sana tavsiyemi yazıyorum.
1.Kafam çok ağrımasın kodlarla felan kendimi yormak istemiyorum.Diyorsan Ağ İşletmenliğini okumalısın.
2.Web tasarımı değil web programcılığı okuyacaksın.Tasarım işini 1 ay eğitim almış insanlar bile yapıyorlar.Aradaki fark web tasarımı okursan alacağın max maaş 800 ile 1000tl 'yi geçmez.İstisnalar dışında.Web programcısı olursan bilgine göre 1500 ile 4000-5000tl arasında maaş alabilirsin.
3.Kendi bölümüm Veri tabanı programcılığı sürekli arka plandasın birçok kod ile uğraşırsın.İşini sevene çok güzel bir meslek kodlarla uğraşmak.Bu bölümde de işini yapabilirsen çok çok iyi paralar mevcut.Yalnız diğer bölümlere göre çok ama çok fazla çalışman beynini çok fazla kulllanman gerekecek.
umarım yararlı olmuşumdur.kendi seviyene göre karar ver iyi düşün öyle bölüm seç.Başarılar...

world_pc
11-05-2010, 19:28   |  #20  
world_pc avatarı
OP Yıllanmış Üye
3,357 mesaj

web programcığını tercih etme olasılığım daha yüksek

mesut_illegal
11-05-2010, 21:59   |  #21  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
810 mesaj
Alıntı: world_pc  
web programcığını tercih etme olasılığım daha yü
Web tasarımı ve Web programcılığı ayrı şeylerdir.Bunu unutma.Hangi bölümü seçersen seç alanında çok iyi olursan hepsinde çok iyi paralar kazanırsın.Yalnız unutma şunu veritabanı programcılığı veya web programcılığı seçersen çok iyi olmak da istiyorsan uykusuz gecelere alışman lazzım.

kyotoprotokolü
11-05-2010, 22:22   |  #22  
kyotoprotokolü avatarı
Yıllanmış Üye
1,327 mesaj

Bende 11. Sınıf BT öğrencisiyim. Veri tabanı ve Visual Basic görüyoruz. Sana tavsiyem bence veri tabanını seç.
Zaten veri tabanında kodlar yazacaksın. Web Tasarımcılığına alışmanın kolay olacağını zannediyorum.
Ders programınız nasıl bilmiyorum ama Veri tabanına geç büyük bir ihtimalle ağ derslerin de olacaktır. Bzim var ama sizinkini bilmem.
Veri tabanı derim ben.

Kapalı Hesap (158417)
11-05-2010, 22:25   |  #23  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 8
1,060 mesaj

Web tasarımını seçersen zaten yine veri tabanı görmekle kalmayıp ağ derslerinde olcaktır. Ama şunu unutma hangisini başarabieceğini düşünüyorsan onu seç derim.

Kapalı Hesap (149655)
11-05-2010, 22:39   |  #24  
Kapalı Hesap
260 mesaj

Evet bende web t. programcısıyım ama bizde veritabanında kodlar yazıyoz
Yani yorumsuz hakı web t seçersen yine veri tabanı ağ dersleri görebilirsin.

mesut_illegal
11-05-2010, 23:56   |  #25  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
810 mesaj

Ağ dersi zaten tüm bölümlerin ortak alan dersi ağ dersinde de çok birşey görcem zannetmeyin.kaplo tipleri,swinch modem hub , lan ,wlan vb. şeyleri göreceksiniz.