Merhaba Arkadaşlar, Ben 10. Sınıf Bilişim Teknolojileri Bölümü Öğrencisiyim. Bu yıl sonu Dallara ayrılacağız. Bende Hangi dalı seçsem diye sizi bir danışayım dedim. Dallar şu şekilde sıralanıyor;
Bilişim Teknolojileri Alanı ; bilgisayar sistemlerinin ve yazılım uygulamalarının tasarlanması, geliştirilmesi, bakımı ve entegrasyonunu içerir. Günümüzde bilgisayar sistemlerinin kullanım alanları ve yazılımların kontrol ettiği sistemler düşünüldüğünde, yazılımların ülkelerin ekonomisine katkı sağlayan önemli faktörlerden biri olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Ülkelerin ekonomilerine ve gelişmişlik düzeylerine olan etkileri arttıkça, gereksinimlere uygun, güvenilir ve kullanışlı yazılımların geliştirilmesinin önemi artmıştır.
Okulumuzda Bilişim Teknolojileri Alanı içerisinde Ağ İşletmenliği , Veritabanı Programcılığı ve Web Programcılığı Dalları bulunmaktadır.
1. AĞ İŞLETMENLİĞİ
Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları ve geniş ağ sistemleri yönetimine yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, ağ sistemlerinin kurulumu, yönetimi ve ağ ortamı üzerinde yaşanabilecek sorunlar, çözüm yolları, geniş ağ sistemleri için yönlendirme ve yönlendirme yönetimi yapma yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.
2. VERİ TABANI PROGRAMCILIĞI
Tanımı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu,veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım ve yedek almaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı : Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım kurulumu, veri tabanı ve programlama dilinin kurulumu, veri tabanının oluşturulması ve yönetimi, yazılım geliştirme, hata giderme, bakım yapma, yedek alma yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek amaçlanmaktadır.
3. WEB PROGRAMCILIĞI
Tanımı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında, web sayfası tasarımına ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlanmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.
Amacı: Bilgisayar sistemlerinin donanım ve yazılım olarak kurulumu bilgilerinin yanında web sayfası tasarımı ve programlama dilleri yardımıyla etkileşimli web uygulamaları hazırlama yeterliklerine sahip teknik elemanlar yetiştirmek,amaçlanmaktadır.
Şu sorulara yanıt bulursam sevinirim...
1. Sizce Hangi Dalı seçmeliyim ?
2. Hangi dalın geleceği daha parlak ?
3. Siz olsaydınız hangi dalı seçerdiniz ?
4. Piyasaya göre değerlendirildiğinde bu 3 ünün sıralaması ne olur ?
5. Zorluk derecesinde sıraladığımızda bu 3 ünün sıralaması ne olur ?
Vereceğiniz cevaplar için Teşekkür ederim.