sistem
foxconn p4m800pro (VIA UniChrome Pro chipsetli)anakart , p4 2.8 , 2gb ddr2 , radeon x1650 , xp pro sp3
öncelikle uzun zamandır ekran kartının driver sorunuyla boğuşmaktayım. Bilgisayar ekran kartını garip bir şekilde görüyor şöyleki ekran kartında 1 asıl sürücü ve 1 tv çıkışı vga sürücü yüklenmesi gerekirken 8 tane tv çıkışı varmış gibi yükleme yapıyor asıl ekran kartı sürücüsünü görmüyor yükleyincede windows açılmıyor.
Benzer şekilde daha öncede olmuştu fakat asıl sürücüyüde yüklediği için sorunsuz çalışmaktaydı. ekran kartı bozuldu diye düşünüp monitörü onboard s3ün çıkışına bağladım fakat oda çalışmadı. s3 ün driverini yüklemeye çalıştığımda uyumlu donanım bulunamadı diyor. biosun altını üstüne getirdim ama nafile iki sorundanda kurtulamadım. x1650 yi driversiz kullanmaktayım(tam bir işkence).
Ayrıca bide format atıp deniyim dedim yeni bi cd den format attım bu sorunlar devam ettiği gibi üstüne klavyedeki shift tuşu ve media tuşları çalışmaz hale geldi parantezleri bile sağdan soldan kopyalıyorum
Yeni bir sistem kuracak param yok ve böyle eski bir sistem için para harcamak istemiyorum. illa şu bozuk derseniz çıkma bişeyler ayarlıycam. Az itekleyinde çalıştıralım şunu
NOT Driverların hepsi güncel ve tam uyumlu