selamlar.. işte yine ben eski nickime benzer bir nickle karşınızdayım. bu aralar fazla ugrayamıyorum elde olmayan sebeplerden ötürü ama elimden geldiğince en azından forumun bu kısmına bakmaya çalışacağım.
hasanyasin kontrol etmemiş ama ben kontrol ettim üstteki kodu onun yerine kod mantıken dogru arkadaşımızın eline sağlık.Ama arkadaş birşeyi gözden kaçırmış. array'imizde katsayılar integer olarak tutuluyor. ama bizim fonksiyonumuzun (1/3) x + (2/5) şeklinde oldugunu düşünürsek programın bize verdiği sonuç istenilen sonuç olmaz.
Mesela arkadaşımızın programında yazdıgımız ilk 3 sayı 1 8 ve 12 olsun ve bu serinin devamı olan 5 sayıyı bulmak isteyelim. outputumuz 8 8 8 8 8 oluyor bu durumda. ama bizim fonksiyonumuz (4/7)x + (52/7) te tekabul ediyor (program bu fonksiyonu 0x + 8 olarak algılıyor su an)
Bu nedenle arrayımızdeki elemanları double yada float secersek istenilen tam sonuca ulaşırız. burada temp integer olabilir belki yuvarlatma açısından. ama katsayılarımızı integer alırsak daha güzel olur. bu durumda outputumuz ustteki örnek için 14 15 16 16 olur. sonucun ne kadar farklı oldugunu gördük değil mi.
hasanyasin arkadaşımızın bir sonraki sorusunu merakla beklemekteyiz. ben şu 4. soruya bir cevap yazayım da o suru da sahipsiz kalmasın