sanırım cevabı senden alacağız PompeiPompeiYENİ BİLMECEdağda deleymen suda süleyman evde abdurrahman ... 3 ayrı cevabı var ?

sanırım cevabı senden alacağız PompeiPompeiYENİ BİLMECEdağda deleymen suda süleyman evde abdurrahman ... 3 ayrı cevabı var ?
Pompei arkadaşımızın sorusu cevapsız kaldı,merakla bekliyoruz.biz beklemye koyulmuşken yeni sorumu sorayım.
vakti zamanında çok zengin bir iş adamı uçakla uzun bir seyahate çıkmak ister tam bu niyetle şirketten çıkarken şirketin gece bekçisi onu durdurup kesinlikle uçakla seyahate çıkmaması gerektiğini çünkü kendisinin rüyasında uçağının bir dağa çakılacağını, gördüğünü söyler. bizimki bunu pek kafaya takmaz ama yine de içinde bi şüpe kalır ve seyehatten vaz geçer. Gerçekten de ertesi gün kendi gideceği yere yolculuk yapan uçağın dağa çakıldığı haberini alır ve hemen gece bekçisine yüklü bir miktar para verip işinden kovar. hayatını kurtardığı için gece bekçisine para vermiştir ama bekçi neden işinden kovulmuş?
Bir daha benim işime karışmasın diye.BOOMFUNKMCSPompei arkadaşımızın sorusu cevapsızYENİ BİLMECE vakti zamanında çok zengin bir iş adamı uçakla uzun bir seyahate çıkmak ister tam bu niyetle şirketten çıkarken şirketin gece bekçisi onu durdurup kesinlikle uçakla seyahate çıkmaması gerektiğini çünkü kendisinin rüyasında uçağının bir dağa çakılacağını, gördüğünü söyler. bizimki bunu pek kafaya takmaz ama yine de içinde bi şüpe kalır ve seyehatten vaz geçer. Gerçekten de ertesi gün kendi gideceği yere yolculuk yapan uçağın dağa çakıldığı haberini alır ve hemen gece bekçisine yüklü bir miktar para verip işinden kovar. hayatını kurtardığı için gece bekçisine para vermiştir ama bekçi neden işinden kovulmuş?
cevap bu değil Mustafa,yazılanların içinde yatıyor cevap ;)
Yeni bir bilmece efendim
Bilmece bildirmece
içine koyarsın
çocuğa verirsin
çocukta düşürür....
CEVAP:
onun iişii uyuyup rüya görmek değil bulunduğu yeri korumak?BOOMFUNKMCSvakti zamanında çok zengin bir iş adamı uçakla uzun bir seyahate çıkmak ister tam bu niyetle şirketten çıkarken şirketin gece bekçisi onu durdurup kesinlikle uçakla seyahate çıkmaması gerektiğini çünkü kendisinin rüyasında uçağının bir dağa çakılacağını, gördüğünü söyler. bizimki bunu pek kafaya takmaz ama yine de içinde bi şüpe kalır ve seyehatten vaz geçer. Gerçekten de ertesi gün kendi gideceği yere yolculuk yapan uçağın dağa çakıldığı haberini alır ve hemen gece bekçisine yüklü bir miktar para verip işinden kovar. hayatını kurtardığı için gece bekçisine para vermiştir ama bekçi neden işinden kovulmuş?
evet webcam,cevabın doğru.gece bekçisi görevi başında uyuduğu için işinden oldu.tebrikler.
derin uykudaki bir insanı kaldırmak için eskilerden kalma alışkanlığımız vardır hani,üzerine su dökeriz.ama neden SU?
(yanıt esprili)
Pompei
Üye
88 Mesaj
Mesaj Tarihi : 19-05-2007 20:35:56
YENİ BİLMECE
dağda deleymen suda süleyman evde abdurrahman ... 3 ayrı cevabı var ?
............ yanıt ..........
çığ , balık . horoz
çoook derine daldığı için,üzerine su dökerek suyun kaldırmaBOOMFUNKMCSYENİ SORU derin uykudaki bir insanı kaldırmak için eskilerden kalma alışkanlığımız vardır hani,üzerine su dökeriz.ama neden SU?
(yanıt esprili)
ben söliyim bariZülfikarçoook derine daldığı için,üzerine su dökerek suyun kaldırma
kuvvetini kullanıyoruz
Ciddimisin ben sadece espiri yapmıştımwebcamben söliyim bariZülfikarçoook derine daldığı için,üzerine su dökerek suyun kaldırma
kuvvetini kullanıyoruz
tebrikler doğru
yaaa ben cevabı öyle biliyorum heralde doğrudur ama birde boom.a sormak lazım..
doğrumu cevap.?
evet cevap doğru,tebrikler Zülfikar.
bir adam baltasını almış ormana gitmiş ama ağaç kesipte odun yapmadan geri gelmiş.peki neden?
boomfunkmcs ; sende 3 aydır bu konuyu sürdürüp duruyorsun . yeni konulara öncelik ver aa sende. fikir ayrı zikir ayrı olmaz ki
üzerinden aylarda geçse bu konu güncel olacaktır.
bu başlık altında derlediğim bilmeceleri paylaşıyorum. arkadaşlarımdan cevaplar alıp şahsen eğleniyorum.verilen her doğru cevabın ardından soracağım yeni bilmeceye/soruya geçiyorum,dolayısıyla her yeni soru konuyu güncelliyor.arkadaşların ilgisizliğini/sıkkınlığını sezdiğimde zaten boş yere takla atmam.
sen hariç,ilgili arkadaşlarımdan bir tepki alırsam zaten hiç gereği yok bu konu kapanır.
(karşılıklı yazışmalarımızın bu başlık altında devam etmesini istemiyorum,gayet düzgün ilerleyen bir konu.özelden yazışırsak daha iyi olur.)
boomfunk ;sen hariç,ilgili arkadaşlarımdan bir tepki alırsam zaten hiç gereği yok bu konu kapanır.
....
bende sizlerin verdiği tepkiyi hiçe sayarak eski konuları okuyup yorum yapmam gereken yerde yorum yapmaya devam edeceğim . özelden yazışmamızı gerektiren birşey yok . siz bana yazmayın bende size yazmayayım.
bal-tası nı almışdır yani baltasını almış ormana bal almaya gitmiştir.BOOMFUNKMCSYENİ BİLMECE bir adam baltasını almış ormana gitmiş ama ağaç kesipte odun yapmadan geri gelmiş.peki neden?
tebrikler Orçun,cevabın doğru.
adamın biri kitap okuyomuş, ölmüş. neden ?
adamın eceli gelmiş o yüzden.silici06adamın biri kitap okuyomuş, ölmüş. neden ?
heyt :D mazidir bura,çok eğlenceli vakitler geçirdiğim dönemler...
hayır bilemedinizKylieadamın eceli gelmiş o yüzden.