Bing için yapılan "en deli" tavsiye...

CHIP Online
18-11-2009, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bing Google'ı nasıl yener? Pek çok fikir duymuş olabilirsiniz ama bu kadar delicesini duymadınız!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/bing ... -tavsiye_16492.html

Resimlerle: Google ve Bing karşı karşıya

Meşhur bir Amerikan dolar milyarderi olan Mark Cuban, çılgın fikirleriyle ve özgür yaşam tarzıyla yurtdışında oldukça iyi tanınıyor.

Cuban, Microsoft'un arama motorunda Bing ile Google'ı yenebilmesi için 1 milyar dolarlık bir formül ortaya attı. Yasal olmayan ama bir o kadar akıl çelici olan bir fikir basitçe internet sitelerine rüşvet vermek!

Microsoft'un Bing'e yatırdığı milyarlarca dolara üzülen Cuban, Microsoft'un böyle uğraşacağına internetin en çok trafik alan 1.000 sitesine Google arama sonuçlarından çıkmaları için 1'er milyon dolar teklif etmesi.

Forbes'in en zengin 400 Amerikalı listesinde 139. sırada olan Cuban kendi yaşam tarzı için de "Etrafta oturup, saçını uzatıp, biranı içip Jethro Tull dinlerken; arama dünyasındaki güç dengesini nasıl değiştireceğini düşünmekten daha keyiflisi var mı?" diyor. Anlaşılan Mark Cuban için yapacak daha eğlenceli bir şey yok. Zaten ortaya attığı delice fikirler de bunun en güzel göstergesi.

Haberin devamında: Olur ya Microsoft Cuban'a kulak verirse... Önerisini gerçekleştirmek ne kadar mümkün?

Tüm konu: Bing için yapılan "en deli" tavsiye...

İzleyin: Microsoft'un yeni arama motoru

Resimlerle: Google ve Bing karşı karşıya


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Zihin egzersizi: Bing, Google'ı nasıl yener?

frozen
18-11-2009, 11:54   |  #2  
frozen avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
776 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Düşünmeye gerek varmı, Mark amca çözümü bulmuş :)

posicor
18-11-2009, 12:46   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
358 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Öncelikle google'ın sunamadığı ve insanların ihtiyaç duyduğu ve çok önem verdiği özellikler bulmalı.Böyle birkaç özellik bulursa (ki allah kolaylık versin bu konuda) birkaç sene sonra %20'lere ulaşabilir.

Şimdiki nesil hatırlamasa da google'ın piyasa lideri olması tam olarak böyle oldu.90'ların sonunda anlamsız bir portal modası vardı. ".com" şirketleri interneti kendilerinin şekillendirdiği yanılgısıyla ortak ağızdan saçma sapan "portal" kavramını pohpohluyorlardı.Bu "portal" denen meret, internet üzerinde yapacağınız herşeyi bir sayfaya toparlayan yamalı bohça sayfalardı.(sadeleştirilmiş bugünkü halleri için bkz. yahoo.com,msn.com yada igoogle) Oysaki o dönemki kullanıcıların büyük bir kısmının böyle bir talebi yoktu.Çoğunluk 28,8 33,6 veya çok şanslıysa 56k modemlerle internete bağlanan ve bağlandığı kadar para ödeyen garibanlardı.Dolayısıyla çok değerli bandwidth'lerinin kendileri istemeden böyle hoyratça harcanması uyuz ediyordu.Pazar lideri yahoo da bu akıma kendini kaptırıp arama sayfasını bir portal gibi kullanıyordu (daha sade olsa da hala arama sayfasına benzemez yahoo'nun sayfası) Üstüne üstlük işin arama kısmından para kazanamadığı için iyice savsaklamaya başlamıştı.

Google işte tam bu sırada resmen bomboş bir sayfayla ve kat be kat daha iyi bir arama sistemi ile gönlümüzü çaldı.Sayfa jet hızıyla yükleniyordu ve sonuçlar da hem güncel hem de çok daha doğru oluyordu.Dolayısıyla oldukça hızlı bir biçimde piyasayı ele geçirdi.

Bing'in işi bu bakış açısıyla oldukça zor, çünkü :

-Piyasa talebi düşük, insanlar google'dan memnunlar, çoğunluk bir arayış içersinde değil
-Eksiklik gidermesi neredeyse imkansız, google farkettiği anda kendi eksikliklerini gideriyor
-Devrimsel bir değişiklik sunması da söz konusu microsoft olunca zor, microsoft yeni fikirleri bulması ile değil, halihazırdaki fikirleri geliştirmesi ile ünlü bir firma, bing'in halihazırdaki hali gibi, google'ın google'dan daha iyi olmaya çalışan bir kopyası